Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: BBC - Hladnokrvne životinje HR  (Pročitano 1514 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

BBC - Hladnokrvne životinje HR
« poslato: Maj 07, 2010, 20:44:28 »
BBC - Hladnokrvne životinje


(Sinhronizovano)
Piksla download

Sir David Attenborough istrazuje nevjerojatan uspjeh gmazova i vodozemaca, skupinu zivotinja koja je prezivjela ledeno doba i masovna istrebljenja, koja je ovdje milijunima godina i koja brojcano uvelike nadmasuje sisavce i ptice. Ova fascinantna serija svojevrsna je tocka na i Attenboroughova pregleda zivota na Zemlji, koji je poceo 1979. serijom Zivot na Zemlji. Ostale serije iz toga niza su Zivi planet, Privatni zivot biljaka, Zivot ptica, Zivot sisavaca...
Vodozemci i gmazovi najuspjesnija su stvorenja koja su ikada hodala kopnom i neke od najzanimljivijih i najneshvacenijih zivotinja na Zemlji. Vladali su svijetom gotovo 200 milijuna godina i danas ih ima vise od 14.000 vrsta. Variraju od najvecih i najsmrtonosnijih bica na Zemlji do najsitnijih i najcudnijih.
Odakle, dakle, potjecu ta drevna bica i koje su tajne njihova uspjeha? Snimajuci najmodernijom tehnologijom diljem svijeta, osim na Antarktiku, serija odgovara na ta pitanja i ulazi u njihov svijet. Biljezi njihov zivot, najsitnije detalje i dosad nevidjeno ponasanje, od najvecih i najopasnijih gmazova na Zemlji koji pokazuju njezno i senzualno udvaranje, do kornjaca i rogatih kameleona koji se teatralno nadmecu. "Gmazove i vodozemce katkad smatraju sporima, glupima i primitivnima", kaze David Attenborough. "No oni mogu biti smrtno brzi, spektakularno lijepi, iznenadjujuce privrzeni i silno profinjeni."
Ekipa od 17 kamermana snimila je vise od stotinu vrsta u osamnaest zemalja. Posjetili su svaki kontinent osim Antarktika. Ova je serija rezultat 650 dana terenskoga snimanja. David Attenborough popeo se na vrh vulkanskoga kratera na otocju Galapagos, krajnje granice Velikog koraljnog grebena. Spustio se u rudarsko okno u Arkansasu u SAD-u. Przio se u crvenoj pustinji sredisnje Australije. Posjetio je otoke Sredozemlja i Juznoafricke Republike te istrazio sume Madagaskara.

U seriji "Hladnokrvne zivotinje" gledamo i prvi put snimljene scene:
kako lovi cegrtusa, snimke zmije u skoku, macaklin koji muze svoje insekte "krave", dazdevnjaci koji brane svoja jaja, orgije parenja morskih kornjaca koje ukljucuju napad sest rivala na par koji se pari, posljednja panamska zlatna zaba, hranjenje lisnog kameleona kepeca i kocenje patuljastoga kameleona australska tobolasta zaba - punoglavci se penju u tobolce i otac "radja" zapce,
majka kajmana vodi mlade na sigurno, termalne slike morskih iguana koje otkrivaju kako dolaze do energije za ronjenje.

Piksla download


« Poslednja izmena: Jun 03, 2010, 15:03:44 ALTER MANN »

Odg: BBC - Hladnokrvne životinje HR
« Odgovor #1 poslato: Septembar 24, 2011, 16:27:42 »
Hvala za ovaj odlican serijal!