Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal  (Pročitano 44 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« poslato: Maj 24, 2017, 19:08:08 »
K. A.  Applegate - Svesvijet / SerijalK. A. Applegate - Potraga za Sennom


Četvoro najboljih prijatelja vode normalan dječji život. Idu u školu, obožavaju TV komedije.... No, odjednom se sve mijenja. Ne znajući kako ulaze u svijet kojim vladaju stari bogovi, divovski vukovi, leprekoni, čarobnjaci i Vikinzi. To je svijet magije i mitova. U početku je cool no onda počinju problemi i borba za goli život. Sada im je jedina želja da se izvuku iz tog košmara i vrate doma, da ponovo sjednu na kauč ispred TV-a ili stanu u red pred restoranom brze hrane... No, kad jednom uđete u ovaj svijet povratak je iznimno težak.

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #1 poslato: Maj 24, 2017, 19:08:48 »
K. A. Applegate - Zemlja izgubljenih


Nastavlja se uzbudljiva pustolovina Davida, Jalil, April i Christophera, sasvim slučajno uvučenim u Svesvijet - mjesto u kojem su sve noćne more stvarne i koji poništava sve u što su nekada vjerovali. Boreći se na strani Vikinga protiv zastrašujućih Azteka, poraženi su i zarobljeni. Spremaju ih za žrtvovanje u čast krvoždernom, živućem božanstvu Huitzilopoctliu. Spašavaju se u posljednji čas, ali kraj njihovim patnjama još se ne nazire. Jedini predah doživljavaju tijekom sna, koji znači boravak u stvarnom svijetu, a svako buđenje je ponovni povratak u Svesvijet. Senna, djevojka sa kojom je sve počelo, povremeno se pojavljuje, no njezini prijatelji više nisu sigurni da li im pomaže ili ih uvlači u još veće strahote. Nova uzbuđenja, upoznavanje neobičnih bića Coo-Hatchija, ali i čovjeka zvanog Merlin, pred našim su junacima. Ali, oni žele samo jedno - pronaći izlaz i vratiti se u stvarnost, vratiti se kući.

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #2 poslato: Maj 24, 2017, 19:09:20 »Treći naslov iz serijala Svesvijet. Četvero tinejdžera Jalil, David, April i Chris još uvijek nisu pronašli Sennu, kao ni izlaz iz Svesvijeta. Njihova borba za "gole" živote - nastavlja se. No, situacija se pogoršava, jer su naletjeli na vrlo moćnog Merlina, koji je nevidljiva pokretačka sila većine događaja u Svesvijetu i osoba koja vrlo vjerojatno, zna gdje je Senna. Ali, čini se da on ima svoje vlastite planove, koji po svemu sudeći ne uključuju pomoć Jalilu i ostalima . . .

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #3 poslato: Maj 24, 2017, 19:09:50 »
K. A. Applegate - Kraljevstvo smrti


Četvero srednjoškolaca iz predgrađa sjeverno od Chicaga, nastvaljaju svoje lutanje Svesvijetom - "bolesnim mjestom", drugoj dimenziji, "luđačkim azilom", u koji su uvučeni igrom slučaja. Zapravo u taj svijet ih je uvela djevojka Senna Wales ili bolje rečeno sa njom je sve počelo. I u ovom nastavku proživjet će cijeli niz užasa u potrazi za prolazom i povratkom u svoju stvarnost. Izgubljeni, jadni, gladni i prljavi završili su u neobičnom gradu kao igračke užasne Lokijeve kćerke Hel - kraljice pakla i kraljevstva smrti. Susreli su i druga jeziva bića, suočili se sa krvoločnošću i neviđenom brutalnošću, ponovno sreli Sennu i otkrili pravu pravcatu suprotnost raja . . . Četvrti naslov iz serijala Svesvijet, namijenjen je tinejdžerima poklonicima horora.

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni, Chita

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #4 poslato: Maj 24, 2017, 19:10:32 »
K. A. Applegate - Otkriveni razarač


April, David, Christopher i Jalil još uvijek se ne mogu vratiti u vlastiti svijet. Igrom slučaja upali su u drugu dimenziju i postali zatočenici neobičnog, jezovitog Svesvijeta. U ovoj epizodi Senna, djevojka sa kojem je njihova pustolovina i započela, najmanji je problem, ili se bar tako čini. Četvero tinejdžera naći će se pred teškim izborom, ili će nadmudriti zmaja koji je ubio Galahada - ili će umrijeti. Šanse za njihovu samostalnu borbu, bez nečije pomoći nisu baš velike. Ipak, naletjeli su na nekoliko stanovnika Svesvijeta koji su možda,spremni pomoći, ali zauzvrat žele Sennu . . .

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #5 poslato: Maj 24, 2017, 19:11:17 »
K. A. Applegate - Strah od ludila


Šesti naslov serijala "Svesvijet", o horor pustolovini četvero tinejdžera, zatočenih u drugoj dimenziji. U ovoj epizodi nalaze se na najmoćnijem mjestu u Svesvijetu - na Olimpu, sjedištu grčkih bogova. Zli izvanzemaljski bog, Ka Anor, namjerava zauzeti Olimp - a Zeus mu to ne namjerava dopustiti. Christopher i ostali znaju da to nije njihova bitka, ali isto tako znaju da će prije ili kasnije morati odabrati stranu, a to vjerojatno neće biti Ka Anorova . . .

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #6 poslato: Maj 24, 2017, 19:11:53 »
K. A. Applegate - Put do bogova


Fantastični roman namijenjen ljubiteljima horora, sedmi je nastavak serijala Svesvijet u kojem pratimo pustolovine četvero tinejdžera u paralelnom, čudesnom svijetu čarobnjaka, zmajeva, izvanzemaljaca i mitoloških bogova. April, Jalil, David i Christopher, tako u ovoj knjizi nakon prljavštine, buha, blata, gladi, žeđi i kroničnog nedostatka sna završe na Olimpu. No, njihovo ladanje kratkog je vijeka jer vrlo brzo postaju sudionici bitke, na strani Zeusa protiv izvanzemaljske vojske. Njihov instinkt za preživljavanjem i znanja iz stvarnoga svijeta glavni su razlozi njihova preživljavanja, ili se to samo čini . . .

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #7 poslato: Maj 24, 2017, 19:12:34 »
K. A. Applegate - Preživjeti izdaju


Osmi nastavak popularnog horor serijala o četvero tinejdžera zarobljenih u paralelnom, čudesnom Svesvijetu - mjestu kojega su mitološki bogovi stvorili odvojeno od našega. Odin, Zeus, Jupiter, Dagha, Quetzalcoatl i drugi sklopili su primirje i ujedinili svoje moći, ali pojavili su se bogovi drugih vanzemaljskih vrsta: Coo-Hatchi i Hetwani i napali Svesvijet. U susretu s Coo-Hatchima, Jalil, David, Christopher i April načinili su kobnu pogrešku: prodali su im knjigu iz kemije. Kombinirajući informacije iz udžbenika sa svojom vlastitom tehnologijom, Coo-Hatchi stvaraju užasno novo oružje, a četvero školaraca sa djevojkom Sennom, inače svojevrsnim međusvjetovnim portalom, postaju glavni igrači u najvećem ratu kojega je Svesvijet ikada vidio.

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni, Chita

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #8 poslato: Maj 24, 2017, 19:13:07 »
K. A. Applegate - Svijet iluzije


Napokon je došlo vrijeme da Senna ispriča svoju stranu priče i objasni zašto je odvukla svoje prijatelje u Svesvijet. Ona je naime, najtraženija osoba u tom čudnom paralelnom svijetu nastanjenom neobičnim bogovima iz različitih mitologija, čudovištima, čarobnjacima, krilatim konjima, patuljcima . . . , pa čak i vanzemaljskom vrstom Coo-Hatchima, koji nakon stoljeća lutanja traže prolaz kako bi se vratili kući. Za povratkom jednako tako žudi četvero tinejdžera: David, Christopher, April i Jalil, koji će u ovom devetom, uzbudljivom nastavku, krenuti na put rijekom Nil do Egipta kamo ih vodi Senna, kako bi susrela svoju majku, službenicu Isisinog hrama

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni, Chita

 files:flash

Odg: K. A. Applegate - Svesvijet / Serijal
« Odgovor #9 poslato: Maj 24, 2017, 19:14:43 »
K. A. Applegate - Spoznaja nespoznatljivog


Deseti nastavak popularnog horor serijala o petero tinejdžera iz okolice Chicaga, zarobljenih u paralelnom, čudesnom Svesvijetu - mjestu kojega su mitološki bogovi stvorili odvojeno od našega. Nakon što su u Egiptu pronašli Senninu majku za koju vjeruju da će otvoriti Coo-Hatchima prolaz natrag u njihov svijet, plove na rimskom ratnom brodu s grčkom posadom i kapetanom koji je pristao odvesti ih niz Nil, van iz Egipta. Ali Neptun, vladar mora odlučio je povući ih u svoj podvodni svijet. Na dnu mora, David i ostali nalaze izgubljeni grad Atlantidu, no s toga mjesta nitko se nikad nije vratio . . .

pdf
izvor, scribd
obrada, Železni

 files:flash