Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Lacni Franz - Diskografija  (Pročitano 32 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Lacni Franz - Diskografija
« poslato: Septembar 22, 2017, 17:34:00 »
Lacni Franz - Diskografija (1981- 1994) FLAC



Lacni Franz su juna 1979. osnovali Zoran Predin i clanovi grupe Zevs. Predin je do tada pisao tekstove i poceo da pravi muziku, ali nije imao nikakvih iskustava u radu sa rok grupama, a juna 1979. ga je na Pohorju primetio Oto Rimele (tada clan grupe Zevs), kada je Predin proslavljao rodjendan, i pozvao ga na probu. Lacni Franz u prvodu Gladni Franz, sto je u vremenu vladavine disko muzike znacilo da su gladni roka. Franz je promenjen od Franc, iz zezanja, kako su rekli clanovi, zato sto je to najcesce ime u Stajerskoj. Pored Predina (vokal) i Rimelea (gitara), u sastavu benda su jos bili bubnjar Andrej Pintaric, basista Zoran Stjepanovic i klavijaturista Mirko Kosi.
Prvi veci nastup bend je imao na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine, kada su osvojili nagradu za interpretaciju. Iste godine su izdali prvi album pod imenom "Ikebana", koji su snimili za samo 36 sati. Krajem 1981. prestaju sa radom jer je vecina clanova otisla na odsluzenje vojnog roka, ali su pre toga snimili album "Adijo pamet", koji je izdat 1982., ali je zbog odsustva koncerata album prosao nezapazeno. Septembra 1983. objavljuju album "Ne mi dihat za ovratnik", koji im donosi prvi hit. U decembru 1983. snimaju zivi album "Slisi skoljka poje ti" sa dva koncerta u Ljubljani i Mariboru, koji su potpisali kao "Top Zizi" jer su maskirani izlazili na sopstvene koncerte i predstavljali se kao predgrupa pod tim imenom.
Autorska stagnacija na albumu "Slon med porcelanom", koji su izdali 1984., donela je prvu vecu krizu grupe, kada su bili na ivici raspada. Oto Rimele je po zavrsetku albuma "Na svoji strani" iz 1986. napustio bend i otisao u "Lajbah". Taj album je uprkos tome doneo do tada najveci uspeh grupi, sa nekoliko velikih hitova, a takodje je to bila prva studijska ploca koju su sami producirali. Novi gitarista benda je nakon odlaska Rimelea postao Milan Prislan, a 1987. izdaju album "Sirene tulijo", koji je obelezila pesma "Zdravljice" (obrada poeme Francea Preserena), koja je zbog neformalne interpretacije proglasena nepodobnom.
Lacni Franz u septembru 1989. uz Bajagu i EKV predstavljaju Jugoslaviju na medjunarodnom EBU rok festivalu u Novom Sadu. Iste godine objavljuju album "Tiha voda", sa novim clanom, perkusionistom Ninom Mureskicem. U danima kada su odlucivali da li da nastave dalje ili ne, 1994. izdaju album simboličnog naziva "Zadnja večerja", koji je ovde postavljen. Poslednji veci koncert Lacni Franz su odrzali aprila 1996. u Sarajevu.
Bend se u zimu 2005-2006 ponovo okupio i odrzao seriju koncerata u Sloveniji i sirom bivse Jugoslavije. Zoran Predin nastavlja solo karijeru i aktivan je i danas.

Clanovi benda:

Zoran Predin, vokal
Zoran Stjepanovic, bas gitara
Mirko Kosi, klavijatura
Andrej Pintaric, bubnjevi
Milan Prislan, gitara (1985-)
Oto Rimele, gitara (1979–1985)
Saso Stojanovic, bas gitara (1979–1983)
Damjan Likavec, bubnjevi (1979–1982)
Nino Mureskic, konge (1987–1989)

Diskografija - Albumi:

1981. - Ikebana (Helidon )
1982. - Adijo pamet (Helidon)
1983. - Ne mi dihat za ovratnik (Helidon)
1984. - Slon med porcelanom (Helidon)
1984. - Slisis, skoljka poje ti (Helidon)
1986. - Na svoji strani (Helidon)
1987. - Sirene tulijo (Helidon)
1989. - Tiha voda (Helidon)
1994. - Zadnja vecerja (Helidon)









Lacni Franz - Ikebana (1981) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 69 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Bog nima telefona
02. Paloma
03. PH4
04. Zarnica
05. Praslovan
06. Bitles
07. Ikebana
08. Lacni Franz
09. Nekaj lepljivega, Sankrok
10. Stari vojak
11. Ja sam sam, Konec

Playing Time.........: 38:07
Total Size...........: 263.09 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #1 poslato: Septembar 22, 2017, 17:45:39 »
Lacni Franz - Adijo pamet (1982) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 67 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Vaterpolisti
02. Kurenti
03. Miss Evrope
04. Lent 1980
05. Deklica
06. Adijo pamet
07. Kaj bi mi brez Nas
08. Gledam samo tvoj obraz
09. Vcasih kak pajac krici
10. Za shizofrenike

Playing Time.........: 27:26
Total Size...........: 185.56 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #2 poslato: Septembar 22, 2017, 17:50:05 »
Lacni Franz - Ne mi dihat za ovratnik (1983) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 62 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Ne mi dihat za ovratnik
02. Prvi maj
03. Kamikaze
04. Bela simfonija
05. Ker sn htel bit vcasih malo sam
06. Aleluja
07. Lipa zelenela je
08. Prosim, pazi, da mi ne pohodis podocnjakov

Playing Time.........: 35:21
Total Size...........: 219.99 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #3 poslato: Septembar 22, 2017, 17:51:51 »
Lacni Franz - Slon med porcelanom (1984) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 62 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Tisoc modrobelih rozic
02. Slon med porcelanom
03. Cigani v prahu
04. Dan zmage ali rojstvo boljsega cloveka
05. Nic ni bolj nespodobnega kot sreca
06. Jebiveter
07. Zvonovi temne vode
08. Vrzi sombrero proc
09. Jutri bom pujsa razbil

Playing Time.........: 39:05
Total Size...........: 243.07 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #4 poslato: Septembar 22, 2017, 17:53:52 »
Lacni Franz - Na svoji strani (1986) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 64 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO, SFV
Covers...............: All

01. Naj ti poljub narise ustnice
02. Na svoji strani
03. Custveno stanje mlade krave, druge najvecje slovenske zivali
04. Ko si rdece zvezde sivala
05. Naj kolje noc
06. Kandidati za cestitke
07. Nasvidenje na plazi

Playing Time.........: 28:45
Total Size...........: 183.84 MB





Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #5 poslato: Septembar 22, 2017, 17:56:00 »
Lacni Franz - Slisis, skoljka poje ti (1984) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 60 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Lipa zelenela je
02. Lent 1980
03. Nekaj lepljivega
04. Prosim pazi, da mi ne pohodis podocnjakov
05. Vcasih kak pajac krici
06. Nasa Lidija je pri vojakih
07. Ne mi dihat za ovratnik
08. Paloma
09. Bitles
10. Praslovan

Playing Time.........: 40:38
Total Size...........: 245.75 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #6 poslato: Septembar 22, 2017, 17:58:58 »
Lacni Franz - Sirene tulijo (1987) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 67 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Zdravljica
02. Vesela jajca pa debeli hren
03. Mravljincarji in celadarji
04. Sirene tulijo
05. Cakaj me
06. Jaz bom do smrti zivel
07. Pridi, greva domov
08. Slavoloki zmage

Playing Time.........: 31:36
Total Size...........: 214.94 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #7 poslato: Septembar 22, 2017, 18:00:51 »
Lacni Franz - Tiha voda (1989) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 72 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Tiha voda (Vzami si cas)
02. Tam bi rad bil pokopan
03. Varovalke padajo
04. Franja
05. Gremo v nebesa
06. Srecno Kekec
07. Mirno morje, Mikimaus!
08. Vojna tajna

Playing Time.........: 38:41
Total Size...........: 279.63 MB




Odg: Lacni Franz - Diskografija
« Odgovor #8 poslato: Septembar 22, 2017, 18:02:50 »
Lacni Franz - Zadnja vecerja (1994) (2001)



Genre................: Alt Rock
Source...............: CD
Year.................: 2001
Ripper...............: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 & Plextor CD-R PX-W241040
Codec................: Free Lossless Audio Codec (FLAC)
Version..............: reference libFLAC 1.2.1 20070917
Quality..............: Lossless, (avg. compression: 63 %)
Channels.............: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit
Tags.................: VorbisComment
Ripped by............: pparadiso on 9.7.2014
Included.............: NFO
Covers...............: All

01. Ambasadorji uzitka
02. Vedno iste face
03. Mlade podnajemnice
04. Hisa strahov
05. Skrbaste hijene
06. Zanzibar
07. Zadnja vecerja
08. Veter iz Casablance
09. Azra

Playing Time.........: 43:51
Total Size...........: 276.70 MB