Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Srbi - Narod Koji Nestaje  (Pročitano 4034 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Srbi - Narod Koji Nestaje
« poslato: Novembar 07, 2010, 11:05:54 »
Srbi - Narod Koji Nestaje


Piksla download

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ql8UqThfX3A" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ql8UqThfX3A</a>

''Срби – народ који нестаје'' је документарни филм који представља живо сведочанство о трагичној демографској стварности српске државе и народа, сведочанство које открива трагичну и тужну истину да је српски народ на прагу свог историјског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечја граја све тиша и нечујнија. Србија је данас смежурана старица измождена, клана, вешана, стрељана, бомбардована, јендечена и од непријатеља и лажних пријатеља, али и од сопствене деце... Цели протекли век представља својеврсну историјску ретроспективу затирања свег српског народа кроз геноциде вршене над њим, ратове у којима је српски народ био принуђен да брани оно најосновније – праљво на живот. Србија је земља која је у протеклом веку прошла кроз осам ратова плативши цену од више од четири милиона живота.

Неодвојиви узрок нестајања српског народа су и асимилативни процеси који су више него код других народа у окружењу овде пали на плодно тле. И то како кроз даљу историју као резултат насилних и политичких процеса, тако и у савременом добу кроз економски мотивисане и узроковане принуде.

Најужаснија рана на телу српскога народа је, међутим, убијање будућности кроз нерођено потомство. Утробно чедоморство сваке године у неповрат однесе град величине Новог Сада. Према статиситици Србија у овоме држи неславни рекорд међу европским народима.

Тенденције савременог света који се глобализује, перфидност и бруталност профитократије, савремене друштвене болести као што су наркоманија, алкохолизам и изопачења људске природе, друштвени инжењеринг, преобликовање идентитета народа, упросечавање потрошачке масе су општи оквир у којем се нашло и наше друштво и које додатно притискају већ довољно раслабљен и изморен народ. Индивидуализација и духовно осиромашење кидају ионако танке везе које одржавају људску заједницу. Вишедеценијско одступање од вере православне и удаљавање од Христа и Цркве Његове кључни је узрок раслабљености нашег народа којој плаћамо превисоку цену.

О овим и другим чињеницама сведоче припадници духовне и интелектуалне елите који су своје научне ставове, сазнања и резулатете истраживања понудили на увид јавности: Његова Светост Патријарх српски Иринеј, Марко Сандаљ, оснивач Фондације Пријатељ Божији, академици Василије Крестић и Смиља Аврамов, Радован Тврдишић из Двери Српских, протојереј-ставрофор др Милош Весин, публицисткиња Биљана Спасић, професор на Универзитету у Кембриџу Небојша Радић, професор Марко Младеновић, свештеници Жељко Латиновић и Бранко Ћурчин, али и такозвани обични људи из народа, сељаци, мученици, страдалници...

Документарни филм ''Срби – народ који нестаје'' пројекат је Фондације ''Пријатељ Божји'' и њене филмске Продукције, мотивисан је жељом да се њиме опомене на трагичну стварност нашега народа као и потребом да се укаже на пут за њено превазилажење, на покајање и враћање Христу кроз Цркву Његову као једином путу ка поновном остварењу духовних вредности као темељу постојања и опастајања сваког па и српског народа.

Piksla downloadPiksla download

« Poslednja izmena: Oktobar 01, 2011, 08:50:17 ALTER MANN »


 • papi Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 3341

Odg: Srbi Narod Koji Nestaje
« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2010, 16:41:12 »
Hvala.


 • daki Van mreže
  • Porucnik

  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 1746

Odg: Srbi Narod Koji Nestaje
« Odgovor #2 poslato: Novembar 25, 2010, 22:23:02 »
Film je poucan.


 • nenad71 Van mreže
  • Vodnik

  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 331

  • Jovo Caruga

Odg: Srbi - Narod Koji Nestaje
« Odgovor #3 poslato: Mart 13, 2012, 02:40:48 »
film je mucan...koliko je  prokletih zmija u srpskim njedrima ,koliko je prokletih srpskih materijalista,koliko je samo tih nasih smradova i kucki novoha doba  u jednom prokletom razvratnom gnijezdu zbog kojega su mnoge ETNICKO SRPSKE ZEMLJE PALE ..zbog prokletog Beograda neka gori sav  neka u pepelu nestane kao i sodoma i gomora prokleto ukelto i trulo pagansko mjesto...
Isto tako na zalost tp se isada desava ,poceli smo se dijeliti na one koji voze bolje aute(a sta je auto??? =hrpa zeljeza koje ima svoj vijek trajanja ,hrdza ,smece)ko nosi bolju marku nekih krpica i tako dalje a najgori su oni koji rade prijeko u EU ...e ti nazovi srbi oni su nam najgori ili najbolji primjeri ,,,majko Bozija koliko je sljama i izroda u nasem narodu ,pa koliko srpske djece svake godine biva ubijeno  na porodima sto svijesno sto nesvijesno .pa nase srpskinje vise nemaju rezona ni prema cemu ,ufurale se cure gledajuci americka sranja od filmova pa sve kopije ,,,Boze koji sljam ..i tako dalje i tako dalje ..mislim da se car Lazar  u grobu okrece od muke i jada ,a dobro je i rekao pok.otac Pavle o nama pred samu smrt ...'bolje i nestati kao jedan castan narod nego prezivjeti kao monstrumi'
Braco Srbi i Srpkinje mi ne zasluzujemo nista drugo nego pakao neka nam je teska crna zemlja i sve sto poslije toga dolazi .

Odg: Srbi - Narod Koji Nestaje
« Odgovor #4 poslato: Mart 29, 2012, 01:10:41 »
Poucan film, vrijedi pogledati.