Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Gosti iz galaksije (1981)  (Pročitano 1107 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • voltaren Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 2851

  • Ne postoje glupa pitanja, samo glupi ljudi....

Gosti iz galaksije (1981)
« poslato: Januar 04, 2009, 11:24:26 »
Gosti iz galaksije [1981]
Piksla download

Godina proizvodnje: 1981
Trajanje: oko 85 minuta
Tehnika: 35mm widescreen, boja
Režija: Vukotic Dušan
Produkcija: Zagreb Film : Kinematografi : Jadran film : Filmové studio Barrandov
Snimatelj: Macák Jiri
Filmski rod: Igrani film
Zemlja proizvodnje: Socijalisticka Federativna Republika Jugoslavija (Socijalisticka Republika Hrvatska)/Cehoslovacka (Ceška Socijalisticka Republika)

Scenarij: Miloš Macourek, Dušan Vukotic
Glazba: Tomislav Simovic
Montaža: Ivana Kacirkova
Scenografija: Jiri Hlupy
Kostimografija:

Uloge: Žarko Potocnjak (Robert), Lucie Zulova (Biba), Ksenija Prohaska (Andra), Rene Bitorajac (Targo), Ljubiša Samardžic (Toni), Ivana Andrlova (Gabi), Cvijeta Mesic (Cecilie), Markéta Fišerova (Stela), Karel Augusta (Stelin otac), Hermina Pipinic (Stelina majka), Helena Ružickova (gda Švarcova), Václav Stehl (psihijatar), Petr Drozda (Mumu), Zvonimir Lepetic (cuvar), Edo Perocevic (redaktor) i dr.

Sadržaj: Robert je pisac SF romana koji otkrije da može materijalizirati svoje misli. Kao posljedica toga, na Zemlju stiže skupina izvanzemaljaca predvodena stamenom Androm, koja osjeca naklonost prema Robertu, što se nimalo ne svida njegovoj djevojci Bibi. S izvanzemaljcima dolazi i cudovište Mumu...

Komentar: Gosti iz galaksije crtanofilmskog klasika Dušana Vukotica jedan je od najbizarnijih filmova hrvatske kinematografije. Nevjerojatan spoj SF horora i parodije, s elementima melodrame i obiteljskog filma, intoniran kao mješavina tzv. trasha i campa, danas je omiljeno djelo domacih kultista. Na uglednom medunarodnom festivalu fantastike Fantasporto u Portu (84.), film je dobio Medunarodnu nagradu za fantaziju za scenarij (ex aequo sa 'Tajanstvenim dvorcem u Karpatima).

Ostale nagrade: Trst 81' - Prva specijalna nagrada žirija za režiju
Imagfic (Madrid) 82' - Grand prix (ex aequo)
Grand prix publike
Nagrada FIPRESCI
Nagrada žirija za najbolju masku

Cadiz 82' - 2. nagrada publike
Bruxelles 83' - Glavna nagrada za režiju

Piksla downloadPiksla download


« Poslednja izmena: Decembar 20, 2016, 20:06:09 drsko »

Odg: Gosti iz galaksije (1981)
« Odgovor #1 poslato: Decembar 18, 2016, 23:59:09 »
                                                                                                                             Gosti iz galaksije (1981)

                                                                                                               http://www.imdb.com/title/tt0082466/

Opis: Iako radi kao vratar u nekom hotelu, Robert je opsjednut ZF-om i namjerava napisati roman o trojici androida-vanzemaljaca, Andri i dvoje djece Targu i Ulu, koji stižu na Zemlju sa nekog naprednog planeta iz daleke galaksije Arkana. Međutim, stalno ga ometaju djevojka Biba ili susjed Toni, fotograf. Kolega mu savjetuje da u priču ubaci neko čudovište jer bi samo tako mogao privuči pažnju čitatelja, pa Robert odluči djelomična ga poslušati ubacivši lik ogromnog ljubimca Mumua. Jedne noći čuje ženski glas na magnetofonu koji ga pozove na obližnji otok. On posluša, posudi ćamac od Tonija i stigne na otok gdje se šokira kada primjeti troje vanzemaljaca iz svoje vlastite priče - Andru, Targu i Ulua. Kada se vrati kući, to ispriča psihijatru, te mu doda da je otkrio da posjeduje telurgiju, sposobnost materijalizacije svojih misli, kada je kao beba poželio mlijeka pa su iznenada njegovom ocu narasle grudi iz kojih ga je dojio.
Biba mu ne vjeruje pa ju iduće noći Robert povede do otoka. Tamo ponovno pronađu troje vanzemaljaca koji u svojem svemirskom brodu u obliku plave svjetleće kugle proučavaju usnulog čuvara te mu izvade srce. Biba se prestraši pa ju pretvore u kocku. Kada se natrag u kući ponovno pretvori u svoj pravi oblik, Biba se šokira i gradom se počnu širiti glasine o vanzemaljcima. Skupina ronioca odlazi do otoka sa harpunima, ali ih Targo napadne pucajući lasere iz očiju. To probudi još veću znatiželju turista koji masovno odlaze na otok i skinu se goli kako bi uvjerili vanzemaljce da ne nose oružje, ali ih ne nalaze. Toni cijelo vrijeme pokušava napraviti fotografiju kako bi ovjekovječio taj događaj. Robert dobiva otkaz a kada se vraća kući, otkriva da su se vanzemaljci tamo premijestili. Andra ga fascinira te ju on nekoliko puta dodirne, no upravo tada upada ljubomorna Biba i nazove ju pogrdnim riječima. Ljubimac Mumu se oslobađa, poraste do visine od preko dva metra i napadne neke goste na zabavi, izbacujući vatru, pri čemu ubija nekolicinu njih. Naposlijetku, Robert odluči otići sa Androm, Mumom, Targom i Ulom te napušta Zemlju.

Uloge:

Žarko Potočnjak - Robert
Lucié Žulova - Biba
Ksenija Prohaska - Andra
Rene Bitorajac - Targo
Ljubiša Samardžić - Toni
Ivana Andrlová - Gabi
Cvijeta Mesić - Cecille
Petr Drozda - Mumu

Režija: Dušan VukotićPiksla download


 ili
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2016, 01:23:19 SretaDinic »

 • drsko™

 • drsko Van mreže
  • Supermoderator
  • *


  • Muškarac hr Windows NT 10.0 Firefox 50.0
  • Poruke: 11841

  • drsko™

Odg: Gosti iz galaksije (1981)
« Odgovor #2 poslato: Decembar 20, 2016, 20:06:53 »
Linkovi su zamenjeni u prvom postu

  piksla.com team