Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Facebook - Pitanja - Problemi  (Pročitano 5871 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Facebook - Pitanja - Problemi
« poslato: April 04, 2010, 02:11:54 »
Ovde mozete napisati sve vase probleme vezane za ovu drustvenu mrezu, kao i postaviti neka pitanja.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2010, 23:29:33 »


PREMA NAVODIMA ZVANIČNIKA NAJVEĆE svetske društvene mreže, određeni broj korisnika je imao u sredu problema sa pristupom društvenoj mreži Facebook koje su izazvali problemi sa davaocem mrežnih usluga.

Facebook je na svom Twetter nalogu napisao sledeće: „Izvestan broj korisnika ne može da se poveže sa lokacijom Facebook zbog problema sa davaocem mrežnih usluga. Radimo na hitnom otklanjanju problema.“

Navedena poruka usledila je nakon brojnih pritužbi korisnika koje su počele da pojavljuju na Twitteru.

Facebook nije detaljno opisao problem sa mrežom niti je naveo broj korisnika koji je imao problema sa pristupom lokaciji. U izjavi je samo navedeno da se sa davaocem usluga traži rešenje problema. Takođe, navedeno je da Facebook traži načine da zaobiđe blokirane veze.

Ipak, u odnosu na Twitter, najvećeg konkurenta, Facebook ima manje problema sa nedostupnošću. Sa druge strane, prošle godine je zabeležen kvar koji je prouzrokovao da 150.000 korinika nije moglo da pristupi mreži više od nedelju dana


Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2010, 23:37:04 »
Ma igraju se, a i dobro je malo ljude odvojiti od fb-a. :) Nesto su implementirali, neke nove stvari i malo je doslo do problema. Nista strasno. ;) Ipak treba srediti preko 30.000 servera. :)

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #3 poslato: Decembar 13, 2010, 17:35:05 »
Upozorenje: Ovo sto si ti napisao nema veze sa temom, tako da je sadrzaj obrisan. Postoje druga mesta sta na forumu gde to mozes postaviti!!

Pozdrav,

cvrlebg
« Poslednja izmena: Decembar 13, 2010, 18:13:57 cvrlebg »


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #4 poslato: Decembar 20, 2010, 18:52:53 »
Fišing napad na Facebook korisnike


Kompanija Websense upozorila je korisnike društvene mreže Facebook na talas fišing e-mailova (phishing) koje navodno korisnicima širom sveta šalje Facebookov tim za bezbednost (Facebook Security Team) sa upozorenjem o gašenju naloga.

Korisnici koji dobiju ovakav e-mail treba da poveruju da će njihov Facebook nalog biti ugašen u naredna 24 sata ukoliko ne pruže dokaze da su pravi vlasnici naloga sledeći link koji ih vodi na fišing stranu na kojoj treba da ostave svoje podatke o prijavi (e-mail i šifru). Ovakvi e-mailovi nisu retkost, ali u slučaju ovog fišing stranica na koju link iz e-maila vodi korisnika se učitava sa Facebookovog sajta pomoći iframe-a. To pomaže prevarantima da ubede korisnike da je reč o legitimnom linku a ne da se sajt hostuje na nekom drugom domenu.


Druga varijanta e-maila je slična, ali se razlikuje po tome što korisniku nudi link za ponovnu potvrdu (re-confirmation) koji korisnika odvodi na ,
gde skripta vrši preusmeravanje korisnika ka drugom veb-sajtu na kojem se nalazi fišing stranica.

Greške u pravopisu i loše formulisane rečenice mogu da ukažu opreznom korisniku da ovakav e-mail ne šalje Facebookova administracija, iako ponuđeni link može ubediti neke od korisnika da je validan Facebookov URL, ali i olakšati ovim e-mailovima da izbegnu anti-spam filtere koji se oslanjaju upravo na filtriranje sadržaja na osnovu URL-a.

U oba navedena slučaja, prevaranti koji stoje iz ovog fišing napada zloupotrebili su Facebookovu funkciju koja omogućava učitavanje sadržaja sa drugih servera pomoći iframe-ova i skripti za preusmeravanje svih ovih zahteva ka spoljašnjim sajtovima.

 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #5 poslato: Januar 05, 2011, 18:41:34 »
Facebook zastrašuje korisnike upozorenjem o zaštiti nalogaProteklih nekoliko nedelja, mnogi korisnici društvene mreže Facebook imali su priliku da se susretnu sa porukom upozorenja u kojoj se tvrdi da je nivo zaštite njihovih naloga “veoma nizak”.

S obzirom da su napadi lažnim antivirusnim programima, poznatim i kao scareware, sve učestaliji i da je za ovu vrstu malicioznih programa uobičajen pokušaj da se korisnik ubedi da njegov računar ima problema sa bezbednošću koji u stvarnosti ne postoje, mnogi korisnici Facebooka bili su zastrašeni mogućnošću da je i u ovom slučaju reč o nečem sličnom.

Poruka upozorenja ostavlja utisak da nešto ozbiljno nije u redu u načinu na koji korisnici štite svoje Facebook naloge.

Klik na link znači da će Facebook od korisnika tražiti da unese još jednu, dodatnu email adresu zato što u Facebooku smatraju da alternativna email adresa može pomoći u slučaju da korisnik izgubi kontrolu nad email nalogom sa kojim se prijavljuje na Facebook. Ova dodatna email adresa, u tom slučaju, može služiti za komunikaciju korisnika sa Facebookom.


Graham Cluley, viši tehnološki savetnik kompanije Sophos, kritikuje ovakav pristup bezbednosti iz nekoliko razloga.

Najpre, korisnici mogu imati istu lozinku za email i Facebook naloge, pa bi gubitak kontrole nad jednim, značio i gubitak kontrole nad drugim nalogom, pa alternativna email adresa ne bi bila od neke pomoći.

Nije jasno šta Facebook namerava da učini sa drugom email adresom korisnika u budućnosti, te je realna zabrinutost da je Facebook može iskoristiti za povezivanje korisnikovog Facebook naloga sa kontaktima vezanim za alternativni email nalog.

Umesto saveta korisnicima da koriste sigurnije lozinke, koje je teško pretpostaviti, ili preporuke da opozovu lažne aplikacije kojima je korisnik u nekom trenutku dao dozvolu za pristup profilu, kao i upozorenja da što manje ličnih podataka treba deliti sa nepoznatim osobama i pretraživačima, Facebook se odlučio poboljša bezbednost tražeći još više korisničkih personalnih podataka: alternativnu email adresu, broj mobilnog telefona i odgovor na tajno pitanje.

Razlog zbog kojeg Facebook zahteva od korisnika broj mobilnog telefona je funkcija jednokratne lozinke koja je pokrenuta u oktobru ove godine. Međutim, u slučaju da izgubite mobilni telefon, upravo ovakav sistem može omogućiti da neko drugi pristupi vašem Facebook nalogu. Ova funkcija ima smisla onda kada korisnici, pristupajući svojim nalozima sa manje bezbednih uređaja, završe sa ukradenim identifikacionim podacima za pristup svojim nalozima. Istovremeno, ona ne znači potpunu bezbednost, već može biti od velike pomoći onima koji bi da hakuju vaš nalog.

Na kraju, Facebook od korisnika traži odgovor na sigurnosno pitanje koji treba da bude od pomoći onda kada korisnik ima problema sa pristupom nalogu ili dokazivanjem svog identiteta.

Međutim, umesto da se korisnicima ponudi da sami osmisle sigurnosno pitanje, Facebook već ima spremna pitanja za njih. Na žalost, realna je mogućnost da se odgovori na neka od ovih pitanja nalaze na profilima korisnika, ili da su ti odgovori poznati korisnikovim prijateljima, članovima porodice ili poznanicima. Takav je slučaj sa pitanjima poput "Kako se zvao vaš prvi kućni ljubimac?".

Ovakav pristup Facebooka ne mali broj korisnika podseća na taktike zastrašivanja koje koriste lažni antivirusni programi i fišing napadi. Iako ovakav potez Facebooka ne može biti unapred osporen, u smislu namera, način na koji se poboljšava bezbednost naloga jeste sporan. Sugestija korisnicima da je nivo zaštite njihovih naloga "veoma nizak" je potpuno pogrešna, zaključuje Cluley.

 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #6 poslato: Januar 05, 2011, 18:44:44 »
Kompjuterski crv blokira pristup Facebooku
Relativno novi kompjuterski crv kojeg je kompanija Symantec označila kao W32.Yimfoca a koji se širi preko IM (instant messaging) programa zanimljiv je po tome što pogađa korisnike Facebooka, one mogućavajući pristup ovoj društvenoj mreži.

Svaki put kada korisnik zaraženog računara dospe na početnu stranu Facebooka, pojavljuje se pop up prozor u kojem se korisniku nude razni testovi i mogućnost da osvoje neku nagradu. Naime, od korisnika se traži da učestvuje u anketi jer je njegov Facebook nalog navodno suspendovan, a popunjavanjem ankete on može biti ponovo aktiviran.

Ukoliko korisnik pokuša da popuni anketu, videće progres bar praćen upozorenjem da ima samo tri minuta za popunjavanje ankete i da ukoliko ne popuni anketu u tom vremenskom roku, njegov nalog neće biti aktiviran.

Svaka popunjena anketa donosi onima koji stoje iza ove prevare zaradu u iznosu od 1 dolara po anketi. Pošto korisnik uradi ono što je od njega zahtevano, biće mu omogućen pristup nalogu. Ukoliko to ne uradi u predviđenom vremenskom roku od 3 minuta, pristup nalogu neće biti moguć sve dok je crv aktivan, a on se resetuje čak i posle ponovnog pokretanja sistema.

Zanimljivo je da crv W32.Yimfoca blokira pristup Facebooku samo ukoliko se koristi Internet Explorer. Svi drugi browseri ne aktiviraju W32.Yimfoca tako da korisnici preko njih mogu pristupiti nalozima bez ometanja od strane crva.

Spamerske ankete ovog tipa, kao i ovakvi maliciozni programi nisu ništa novo, mada je ovakav pristup do sada nezabeležen. Spameri koji stoje iza W32.Yimfoca oslanjaju se najpre na tehnike društvenog inžinjeringa. Ukoliko u poruci koju dobijete preko nekog od IM klijenata naiđete na link kojeg niste očekivali, pre nego kliknete na njega, zapitajte se da li je taj link u službi širenja nekog malicioznog programa. Ukoliko link prati ponuda koja zvuči suviše dobro da bi bila istinita, bez obzira da li vam se to dešava na društvenoj mreži, putem emaila ili IM programa, budite sigurni da je upravo tako - suviše dobro da bi bilo istinito.


 • dj pet Van mreže
  • Banovan korisnik
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 901

  • Najsigurniji kompijuter je onaj koji je zakopan 5m
   • Dina forum

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #7 poslato: Januar 06, 2011, 02:18:51 »
sto je tema lepljiva kad ima samo jednu stranu

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #8 poslato: Januar 06, 2011, 16:22:12 »
Pa sta ako ima jednu stranu? Nije bitno koliko ima strana vec vaznost teme.


 • nikola 97 Van mreže
  • Banovan korisnik
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 534

  • Veruj u sebe i preziveces!!!

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #9 poslato: Februar 01, 2011, 13:59:34 »
Pa sta ako ima jednu stranu? Nije bitno koliko ima strana vec vaznost teme.

Tako je i ja se slazem sa tobom.Nema veze koliko ima strana.

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #10 poslato: Februar 26, 2011, 16:57:42 »
da li ko zna descrypt password za fb .... ?

blok čet facebook
« Odgovor #11 poslato: April 16, 2011, 00:24:55 »
jao ljudi pomagajte dobio sam blok na četu, jer sam se zajebavao sa drugom i spamovali smo non stop jedan drugom i sad ne mogu da idem na caskanje kako da odblokiram ovo ? momoc pls :D

Odg: blok čet facebook
« Odgovor #12 poslato: April 16, 2011, 01:01:50 »
Gdje si dobio blok? koji sajt?

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #13 poslato: April 17, 2011, 16:15:26 »
Gdje si dobio blok? koji sajt?
na fb caskanju

Odg: Facebook - Pitanja - Problemi
« Odgovor #14 poslato: April 17, 2011, 16:31:43 »
haha, kako si to uspio?? o_O da nemas mozda virus u kompu, pa ti blokira chat?