Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: RIP MegaUpload  (Pročitano 1066 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • Enzo. Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *  • Poruke: 8047

  • We Troll

RIP MegaUpload
« poslato: Januar 20, 2012, 00:32:55 »
Ako niste znali, sajt je od skoro zatvoren.

SOPA Hara.

Odg: RIP MegaUpload
« Odgovor #1 poslato: Januar 20, 2012, 09:06:08 »
Ako niste znali, sajt je od skoro zatvoren.

SOPA Hara.

SOPA, kao ni PIPA još nisu izglasani (nadamo se, da ni neće).

Citat
“Napravite kokice”, poručili su anonimusi na svom Twitteru, “Biće ovo duga noć”. Oni ističu da iako su neki članovi Kongresa ove nedelje promenili svoje stavove o kontroverznom zakonu pod nazivom Stop Online Piracy Act, ili SOPA, napadi na Megaupload u četvrtak su pokazali da federalnim službama ne treba SOPA ili PIPA kako bi zadali udarac internet zajednici.

Povezane vesti:« Poslednja izmena: Januar 20, 2012, 09:08:01 malanemoj »


 • Enzo. Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *  • Poruke: 8047

  • We Troll

Odg: RIP MegaUpload
« Odgovor #2 poslato: Januar 20, 2012, 10:20:32 »
Department of Justice (Justice.gov)
 Motion Picture Association of America (MPAA.org)
 Universal Music (UniversalMusic.com)
 Belgian Anti-Piracy Federation (Anti-piracy.be/nl/)
 Recording Industry Association of America (RIAA.org)
 Federal Bureau of Investigation (FBI.gov)
 HADOPI law site (HADOPI.fr)
 U.S. Copyright Office (Copyright.gov)
 Universal Music France (UniversalMusic.fr)
 Senator Christopher Dodd (ChrisDodd.com)
 Vivendi France (Vivendi.fr)
 The White House (Whitehouse.gov)
 BMI (BMI.com)
 Warner Music Group (WMG.com)

Su bili napadnuti


 • papi Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 3341

Odg: RIP MegaUpload
« Odgovor #3 poslato: Januar 20, 2012, 13:33:30 »

Sajt za razmenu kompjuterskih fajlova Megaupload zatvoren je, a njegovi čelnici optuženi za kršenje zakona o pirateriji, saopštilo je američko federalno tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je Megaupload koštao nosioce autorskih prava više od 500 miliona dolara smanjenih prihoda zbog piratizovanih filmova i drugih sadržaja.

Optužba je otvorena dan pošto je Wikipedia takođe bila zatvorena na jedan dan iz protesta zbog predloga zakona u američkom Kongresu koji bi trebalo da suzbiju internet pirateriju.

Ministarstvo pravde SAD navelo je u saopštenju da su Kim Dotkom, ranije poznat kao Kim Šmic, i još tri direktora sajta Megaupload uhapšeni u četvrtak 19. januara na Novom Zeleandu na zahtev američkih zvaničnika. Još dva optužena su na slobodi.

Megaupload su podržavali mnogi poznati muzičari, glumci i ostali iz industrije zabave koji su najčešće žrtve kršenja autorskih prava. Pre nego što je sajt zatvoren, na njemu je bila objavljena podrška Kim Kardašian, Ališe Kiz i Kanije Vesta.

U optužnici se navodi da je Dotkom, žitelj Hongkonga i Novog Zelanda, i s dvojnim državljanstvom Finske i Nemačke, zaradio 2010. godine 42 miliona dolara. On je osnivač, bivši direktor i sadašnji šef inovacija Megauploada.

Pre zatvaranja, na tom sajtu se nalazilo saopštenje u kojem se navodi da su optužbe za olakšavanje kršenja autorskih prava “groteskno prenaduvane”.

“Činjenica je da je većina internet saobraćanja preko Megauploada legitimna i mi ćemo opstati. Ako industrija želi da iskoristi našu popularnost, rado ćemo ući u dijalog. Imamo dobre ideje. Molimo vas, kontaktirajte nas”, navodi se u saopštenju.

Na Megauploadu su korisnici mogli da ostavljaju fajlove koji su previše veliki da bi se slali elektronskom poštom, da bi ih kasnije preuzimali drugi ljudi.

Takvi sajtovi mogu imati sasvim legitimnu upotrebu, ali se koristiti i za razmenu materijala koji je zaštićen autorskim pravima. Američko filmsko udruženja procenilo je da veći deo razmene materijala preko Megauploada, predstavljao kršenje autorskih prava.

Taj sajt je omogućio korisnicima da skidaju filmove, televizijske serije, kompjuterske igre ili muziku bez naplaćivanja, ali je naplaćivao pretplatu korisnicima koji su želeli da do novog sadržaja dođu brže. Takođe je davao prostor za oglašavanje.Ako ste nekome ostavili datoteku, ili je pak neko vama poslao link na datoteku na stranicama Megaupload.com - nemate sreće. Juče su po nalogu američkog državnog tužilaštva ove stranice zatvorene, a uz to su uhapšena i njihova četiri direktora, a za još dvojicom se traga.

Prema otpužnici, Megaupload.com je odgovoran za ilegalnu distribuciju sadržaja vrednog preko pola milijarde dolara u izgubljenim prihodima, tvrde u RIAA-i i MPAA, a čije je navode američko državno tužilaštvo prihvatilo. Da stvari budu bizarnije, Kim Dotcom (ranije Schmitz) i tri druga direktora po nalogu Amerikanaca uhapšeni su na Novom Zelandu, a kompanija, pak, uopšte nije američka, već ima sedište u Hong-Kongu.

Generalni direktor, Swizz Beatz (muž muzičarke Alicie Keys, usput rečeno) nije uhapšen i odbio je da komentariše događaje, ali još prekjuče je na stranicama Megaupload-a stajala izjava da su optužbe "groteskno naduvane" i da je većina sadržaja na njihovom sasvim legalna, a ukoliko industrija zabave ima primedbe, ovi su ih voljni saslušati. Umesto dogovora - zatvor.

Megaupload.com je bio poznat i po tome što je usprkos optužbama za piratske sadržaje imao podršku velikog broja muzičara, poznatih osoba iz zabavne industrije i raznih producenata.

Odg: RIP MegaUpload
« Odgovor #4 poslato: Januar 25, 2012, 12:18:49 »
Šteta • GeniuS98 Van mreže
  • Vodnik

  • *


  • Muškarac 00
  • Poruke: 415

  • » P I K S L A «

Odg: RIP MegaUpload
« Odgovor #6 poslato: Jun 05, 2012, 15:15:46 »
Aaa bilo je sila dobrih stvarii