Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Internet tehnologija potvrdjuje smak sveta 2012. godine  (Pročitano 2579 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • dzimiYR Van mreže
  • Potporucnik

  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 673

  • Skromnost je vrlina skromnih ljudi

Internet tehnologija potvrdjuje smak sveta 2012. godine
« poslato: Mart 07, 2012, 23:44:29 »Veb-bot, internet tehnologija prvobitno dizajnirana za predviđanja na berzama, potvrdila je apokaliptično majansko proročanstvo da će se smak sveta odigrati 21. decembra 2012. godine, piše "Telegraf".

Pristalice teorija zavere tvrde da su ovom tehnologijom precizno predviđeni teroristički napad na Njujork 11. septembra 2001. i indonezijski cunami 2004, a sada najavljuju da će 21. 12. 2012. našu planetu zadesiti neka vrsta kataklizme. "Veb-bot" lansiran je devedesetih godina za rad na berzama, a 2001. korisnici ove tehnologije su ustanovili da ona nije precizna samo na planu svetskog tržišta, već da jednako tačno može da predvidi i važnije događaje na planeti.

Program obeležava relevantne stranice na internetu, obeležava ključne reči i ispituje tekstove vezane za njih, kako bi dao uvid u "kolektivno znanje" čovečanstva.
Džordž Ur, jedan od inicijatora projekta predviđanja budućnosti planete "veb-botom", kaže da je njegov sistem predvideo da će se 60 do 90 dana nakon juna 2001. dogoditi nešto što će promeniti svet. On sada tvrdi da ova tehnologija može da predvidi prirodne katastrofe i dodaje da je "veb-bot" predvideo zemljotres koji je pokrenuo cunami 2004. i uragan Katrinu.
Njegovo poslednje predviđanje je da će 21. decembra 2012. biti smak sveta, moguće zamenom polariteta Zemljinih magnetskih polja.
Pored njega, kraj sveta na taj datum predvidele su i drevne Maje, a isto se navodi i u "Knjizi otkrovenja" u Novom zavetu i u kineskoj "Knjizi promena".
Skeptici, međutim, ukazuju na nekoliko "rupa" u Urovoj teoriji.
Kao prvo se ističe da internet otkriva "kolektivno znanje" o događajima na berzi i terorističkim napadima jer su oni uzrokovani ljudskim faktorom. I pretraživač "Gugl" bi mogao da predvidi katastrofe tim metodom, ukazuju oni. Takođe, ova predviđanja su nejasna, što omogućava podešavanje činjenica nakon događaja.
Treće, što više ljudi objavljuju podataka o smaku sveta 2012, to će "veb-bot" prikupiti više takvih podataka. Što se tiče zamene polariteta, ona je bazirana na naučnoj teoriji koja ukazuje da se Zemljini polariteti menjaju svakih nekoliko stotina hiljada godina. Međutim, ova teorija trenutno nije u skladu sa predvianjima "veb-bota" koja ukazuju na tačan datum u godini 2012. – najpreciznije procene ukazuju da za svaku promenu treba oko 5.000 godina.

Odg: Internet tehnologija potvrdjuje smak sveta 2012. godine
« Odgovor #1 poslato: Mart 08, 2012, 15:13:41 »
Ludi bubaju velike gluposti...