Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: OBAVEZNO PROČITAJ !!!  (Pročitano 1134 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

OBAVEZNO PROČITAJ !!!
« poslato: Januar 22, 2012, 10:57:13 »
Molimo sve članove da ne spamuju sa komentarima ''Link ne radi'', ispod filmova,igrica  kao i na forumu. Gašenjem Megauploada neki sajtovi su obrisali linkove, zato piše "Account invalid", jer strimujemo od njih. Potražite linkove koji nisu megaupload dok ne prođe sve ovo.


Megaupload.com je ugašen u četvrtak uvece, a njegovi čelnici su uhapšeni i optuženi za kršenje američkih propisa o pirateriji. Sve se to dogodilo samo dan posle masovne internetske pobune protiv predloga dva američka zakona o borbi protiv piraterije u kojoj je učestvovalo više od 7.000 sajtova, uključujući englesku Wikipedia.

Ubrzo pošto je vest o gašenju Megaupload -a obišla svet, hakerska grupa "Anonimusi" udarila je na sajtove organizacija muzičke i filmske industrije SAD (MPAA i RIAA), filmskog studija Juniverzal (Universal), muzičke kompanije EMI, agencije za zaštitu autorskih prava SAD, kao i Ef-Bi-Aja (FBI) i Ministarstva pravde SAD.

"Anonimni" tvrde da je ovo njihov najveći organizovani napad u smislu broja učesnika - izveden je sa više od 5.635 kompjutera.<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HrXyLrTRXso" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=HrXyLrTRXso</a>
Zakonom je prvobitno bilo predviđeno da američko Ministarstvo pravde, preko suda, ima mogućnost da naredi sajtovima kao što su Gugl ili Jahu da izbrišu linkove ka stranim internet sajtovima koji imaju neki piratski sadržaj i tako one moguće korisnike u SAD da ih posećuju.
Vikipedija i ostali sajtovi navode da bi takvim predlogom zakona došlo do cenzure i da bi on u praksi bio nesprovodiv, jer bi moralo da se pazi na hiljade informacija koje se nalaze na linkovima za strane sajtove, i da se za svaku pojedinačno proverava da li je piratska.

Uprkos tome sto SOPA i PIPA jos nisu izglasani, ugašen je Megaupload.

Američki političari se već duže vremena bore protiv slobode interneta. U početku
je to bilo u dosta manjem broju Republikanski kandidat  Lamar Smith je u novembru predložio zakon Stop Online Piracy Act, skraćeno nazvan SOPA.
Razlog za predlaganje SOPA zakona se odnosi u velikom broju sumnjivih sajtova,
zbog kojih Amerikanci neće zaraditi 5 milijardi,već 4.8 milijardiAmerički kongresmeni jedini imaju pravo glasa o ovome.

Na njima je budućnost Interneta.Vama ovo možda zvuči nebitno ali,
donošenjem ovog zakona:
-nećete moći skidati ništa besplatno,već ćete sve morati platiti,zamislite zatvorska kazna zbog skinutog filma!
-nećete imati premium antiviruse, već će te morati platiti za njih!
-vršiće se cenzura,a postoje indikacije da ako se usvoji SOPA zakon svako će imati određeni paket sajtova,na primer paket zabavnih sajtova košta 4 dolara mesečno,i imaćete pristup Youtube i sličnim sajtovima,tako je isto i za ostale!
-neće biti privatnosti na internetu!
-neće biti besplatnih informacija na internetu!
- u svakom trenutku Amerikanci će moći gasiti sajtove po celom svetu


Stop SOPA zakonu - živeo slobodan internet!           piksla.com team