Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Pravilnik Foruma  (Pročitano 14209 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • rajkec Van mreže
  • Administrator
  • *


  • Muškarac cs
  • Poruke: 1625

  • Вибрации моей нации!!!
   • Piksla forum

Pravilnik Foruma
« poslato: Avgust 22, 2009, 21:50:35 »
Postovani posetioci Piksla foruma,

Internet, pa tako i ovaj Forum, danas je dostupan mnogima, vrhunskim intelektualcima i vrhunskim kretenima. I jedni i drugi pisu, ili pokusavaju pisati, i od vas zavisi da li cete se obazirati na njihova misljenja i replike ili ne.

Piksla.com  forum je privatno vlasnistvo i predstavlja online zajednicu, ciji su najbitniji deo njeni clanovi. Forum sluzi za javnu interaktivnu komunikaciju i razmenu misljenja izmedju clanova.

Tekstovi objavljeni na forumu su autorsko delo clanova i njihovo vlasnistvo. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova snose iskljucivo njihovi autori, ciji je nadimak oznacen pored sadrzaja teksta. Svako njihovo kopiranje bez pismene dozvole njihovog autora je ZABRANJENO.

Cilj naseg foruma jeste da promovise zabavni sadrzaj (programe, igre, filmove, muziku...) i da podstakne ljude kojma se taj sadrzaj svidi da ga kupe.

Buduci da je cilj foruma postizanje sto veceg kvaliteta, a ne sto veci broj postova, svi posetioci foruma su obavezni da postuju sledeca pravila:

1. Prvo pretrazi, posle pitaj

Odgovor na pitanje prvo pokusajte da pronadjete sami. Zato najpre pretrazite forum, tek kad ste ulozili razuman ljudski trud i iscrpili sve mogucnosti, postavite pitanje.
Ako pretraga nigde ne urodi plodom, prvo naucite da koristite pretrazivace. Nemojte ocekivati da ce drugi clanovi Foruma Vase ideje oceniti toliko znacajnim ili zanimljivima da bi se nasli motivisani za njih odvojiti veliku kolicinu vremena.


2. Imenovanje tema

Naslov teme treba da ima smisla, tako da se iz samog naslova iste teme moze nagovestiti o cemu se radi. Primer dobrog naslova je: "Problem sa modemom, nece da bira broj". Primeri vrlo losih naslova su: "Hitno", "Pomoc", "Kako da...". Zadrzavamo prava da sve takve teme uklonimo sa foruma.

3. Ilegalne radnje

Zabranjeno je koriscenje promotivnog materijala posle 24h od preuzimanja sa naseg foruma.


4. Reklamiranje

Reklamiranje drugih foruma, sajtova, blogova, servera i slicnih stvari je najstroze zabranjeno i kaznjava se udaljavanjem sa foruma. Takodje su najstrozije zabranjeni referal linkovi i trazenjem da se klikne na njih se dobija momentalni ban.


5. Odnos clanova

Postujte sve clanove foruma i ne vredjajte ih po bilo kojoj osnovi, narocito verskoj i nacionalnoj (kaznjava se udaljavanjem sa foruma). Ponasajte se onako kako biste voleli da se drugi ponasaju prema Vama.


6. Pazite gde, koliko i kako pisete

Postavite svoje pitanje u pravom forumu, jedno pitanje je sasvim dovoljno. Procitajte opis foruma, pogledajte o cemu se u izabranom forumu govori i trudite se da Vase pitanje bude u skladu sa tematikom tog foruma, tako?e, zabranjeno je pisanje velikim slovima (ALL CAPS), imate BOLD opciju ukoliko zelite da naglasite nesto.


7. Avatari

Dozvoljeni su svi avatari osim onih koji pozivaju na bilo kakvu mrznju i slicno. Maximalna velicina avatara je 100x100 piksela i 50 KB.


8.
Potpis


Koriscenje potpisa koji se zasnivaju na uvredama bilo koje osnove nije dozvoljeno, ako neko takav postavi Administratori zadrzavaju pravo da isti uklone.
U potpisu nisu dozvoljene slike cija je rezolucija veca od 320x20 i cija velicina iznosi preko 50KB.


9.
Postavljanje download linkova (Programi, Igre, Muzika, Filmovi)Sve linkove za download koje postavljate na forumu morate stavljati u HIDE
Koriscenjem Piksla Foruma smatra se da ste upoznati sa pravilima.
Nadamo se da Vas ovim pravilima nismo u potpunosti odvratili od ucesca na forumu! Ovaj Pravilnik predstavalja cist proizvod zdravorazumske logike!


10.
Dupli postovi


Ne pravite duple postove jer ce se oni smatrati spamom! Imate opciju edit ili izmeni pa zeljeni text dodajte u post. Dupli postovi se dozvoljavaju samo u slucaju:
1. da se navodi dugacak text (koji ne moze da stane u jedan post) ;
2. da su dva posta  razlicitog karaktera, ( tipa vesti ) , pa onda ne ide da budu u istom postu
Izuzev ova dva slucaja dupli postovi ( post jedan za drugim ) se smatraju spamovima i bice brisani !


Ova pravila postoje da bi Vama skrenula paznju u ponasanjima na diskusijama, narocito ako ocekujete neki vid usluge.
Ko nije u stanju da postuje pravila, neka zaobidje forum.Piksla.com is in compliance with 17 U.S.C. $ 512 and the Digital Millennium Copyright Act ("DMCA")
No files are hosted on Piksla.com server and we are not responsible what our users post on this website.

« Poslednja izmena: Maj 05, 2011, 21:00:10 rajkec »