Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Националистичка тематика!  (Pročitano 6210 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Националистичка тематика!
« poslato: April 07, 2013, 14:16:10 »
DA LI VOLITE ŽIVOT?
 OUN prognozira povećanje zemaljske populacije za 3 milijarde u toku sledećih 50 godina a do 2150. godine za još 6 milijardi. Jasno je da se to planirano povećanje ne odnosi na predstavnike Bele EuroArijevske rase.... Prenaseljenost je jedan od osnovnih problama današnjice! Baš kao i imigracija. Planeta Zemlja, naša lađa u okeanu etra ima svoje kapacitete. U čamcu za deset ljudi treba smestiti stotinu. Ako mi ne budemo okrutni i odlučni sada, budućnosti neće biti.
 U vodi gde su mnogi brodovi potopljeni, brodolmnici se grčevito hvataju za našu malu barku - oni koji MRZE život, pokušaće da te nesretnike uvuku u naš čamac. I ne samo to: nastaviće sa spašavanjem brodolomnika sve dok se i naša mala barka ne pretrpa i potone od ekstra težine stranaca.
 Oni koji vole život - uzeće brodske sekire i odsećiće ekstra ruke davljenika koji se kače o naš čamac... i ne samo to, baciće u mutnu vodu iz čamca sve slabiće, "sažaljive", koji više brinu za tuđine nego za sopstveni rod i tako ugrožavaju buduće naše generacije kojima će trebati mesto pod suncem - u našem malom čamcu....
Izbor je prost: ŽIVOT ili Smrt?!?

Preuzeto:
N.Dinarski

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #1 poslato: April 07, 2013, 14:19:12 »
                                                                                                             КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!


''Мора бити кристално јасно да се изгубљена земља никад неће вратити молбама упућеним Богу, нити надамa положеним у било које лиге       нација, већ само силом оружја.''

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #2 poslato: April 07, 2013, 15:58:00 »


                   НАСЛЕЂЕ
Ја осећам данас да у мени тече
 Крв предака мојих, јуначких и грубих,
 И разумeм добро, у то мутно вече,
 Зашто бојне игре у детињству љубих.

 И презирем тугу, заборављам бољу,
 Јер у мени тече крв предака моји',
 Мучeника старих и јунака који
Умираху ћутке на страшноме кољу.

 Јест, ја сам се дуго са природом хрво,
 Успео сам — све се може кад се хоће —
 Да на ово старо и сурово дрво
 Накалемим најзад благородно воће.

 И сад, ако плачем кад се месец крене
 С ореолом модрим низ небеске путе,
 Ил' кад старе шуме, чаробне сирене,
 Једно тужно вече злокобно заћуте,

 Ја осећам ипак, испод свежих грана
 И калема нових да, ко некад јака,
 У корену старом струји снажна храна,
 Неисцрпна крепкост старинских јунака.

 Све ишчезне тада. Заборављам бољу,
 А преда ме стају редом преци моји,
 Мученици стари, и јунаци који
 Умираху ћутке на страшноме кољу.

Милан Ракић

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2013, 19:31:05 »
НАРОДНА ЧАСТ!Људи, у којих су јаче развијена осећања родољубља и отачаствољубља, цене много врлине и заслуге својега народа и лепоту своје отаџбине, и поносе се тим. Они не допуштају никоме, да вређа част њиховог народа и да ружи њихову отаџбину. Они то сматрају као увреду своје личне и породичне части, и готови су да се боре за одбрану народне части.

 Тако се и цео један народ може узбудити, кад га представници неког народа омаловажавају и вређају, и кад руже и нападају његову отаџбину, и то даје неки пут повод озбиљним сукобима између појединих народа.

 Ко брани част својега народа и углед своје отаџбине, тај брани уједно и своју част и углед својега дома. Јер народ састављају поједини људи и њихове породице, које су удружене на моралној основи; а отаџбину представљају њихови домови и њихова имања, која су они и њихови претци својим трудом, на поштен начин, стекли.

 Сваки народ, који жели да стече поштовање код других, образованих народа, мора чувати своје достојанство и бранити своју част. За ово се претпоставља, да у његовој држави влада правни поредак; да је његов друштвени живот солидан; да међу грађанима има поверења и љубави; да су они верни својему народу и одани својој отаџбини; и да сви раде на културном унапређењу своје земље.

ВОЈИСЛАВ БАКИЋ
Преузето из књиге: ''Српско родољубље и отачаствољубље'', Београд 1910.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #4 poslato: April 11, 2013, 17:21:19 »
ДУЖНОСТ РАДНИКА И ВОЈНИКА - Војислав Бакић


Нама је у свима струкама потребан најозбиљнији рад; јер само нас рад може спасти од
пропасти. И поједини људи и цео народ могу се одржати само радом својим.
          Човек, који може сам да заради све што му треба за живот, не зависи од других људи; он је самосталан и слободан. Поштен човек живи од своје зараде. Срамота је живети само од тековине својих сродника. Грехота је откидати и живети од туђе зараде. Ко не може да привреди, колико му треба за издржавање породице, тај не треба ни да има своју породицу.
Ко ништа не даје својој држави и ништа не чини за свој народ, тај не може бити патриота и родољуб. Само су ваљани радници корисни чланови државе и народа; јер они издржавају себе и своју породицу, и још помажу својој држави и својему народу. Нерадници живе о трошку других људи, као што парасити живе од крви и од сокова других животиња и биљака. Њима нема места у солидном друштву.
Ваљани српски радници свих струка могу помоћи својему народу. Једни му помажу својим умним радом, други својим физичким радом, а трећи својим имањем. Они, који приносе веће жртве на олтар своје отаџбине, постају народни добротвори.
Ну, највеће жртве приносе војници и њихове старешине, кад бране своју отаџбину од непријатеља својега народа. Нема већег пораза за државу од онога, који се даје у крви.
Сваки је грађанин дужан бранити своју отаџбину и народ. Зато треба поучавати младе људе, да је то част и понос бити народни војник; а да је срамота извлачити се од војне обавезе. Онај, којега не приме у војску, треба да се осећа несрећним; јер то значи, да он није здрав; а здравље је главна погодба за срећан живот.
Српски су јунаци уверени, да је то славно - борити се за свој народ. Они се не боје опасности, јер се храбро боре против ње. Они се боре, да победе, а не да погину. Они знају добро, да ће у рату пре изгинути мекушци и страшљивци, јер не дају снажна отпора својим
непријатељима. А ако који јунак и погине, он је унапред био спреман, да се жртвује за своју отаџбину, и он приноси ту жртву с уверењем, да је славно - умрети за отаџбину.
Старешине војске, а нарочито војсковође имају да врше врло важне и врло тешке дужности, и они имају највећу одговорност према својој отаџбини. Кад који чиновник грађанског реда учини погрешку у својему службеном раду, то нема тако замашних последица, као кад погреши официр за време рата. Једна таква погрешка може да упропасти многе војнике да бојном пољу.
Стога официри морају бити потпуно спремни за свој позив, и морају бити врло тачни и савесни у вршењу својих дужности. Они су дужни да војницима предају потребна војна знања и да их поучавају у ратној вештини. Они сестарају о наоружању војске и о њеним животним намирницима. За време рата они предводе војску и претходе војницима својим примером у погледу на храбро држање и на вешту борбу против непријатеља.
Нигде није толико потребна слога као у војсци, нарочито за време рата. Стога се морају сматрати за непријатеље своје отаџбине и својега народа они, који завађају официре и праве раздор у војсци једне државе.
Патриотска дужност захтева од сваког официра и од сваког војника, да забораве увреде, које су претрпели, било од својих другова или од војних власти; па да сложно са свима осталим официрима и војницима бране своју отаџбину и свој народ.

ДР ВОЈИСЛАВ БАКИЋ
''Српско родољубље и отачаствољубље'', Београд 1910.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #5 poslato: April 11, 2013, 17:23:10 »
НЕМА ПРЕДАЈЕ!


Ћутањем, кукавичлуком и удворичким понашањем нећемо изазвати самилост моћника, који туђом земљом награђују терористе, а ако одлучно и неопозиво кажемо НЕ насиљу и отимачини, изазваћемо поштовање света! Хоће ли се свет, помињући Србе, упитати: какав је то народ који ћути док му отимају комаде отаџбине?!

Осим честитих и срчаних монаха и још непокланих Срба са Косова и Метохије, нико им није одговорио да Косово није парче обичне земље. Косово није парче обичне земље. Косово није долина, није ни равница, ни брежуљак на Газиместану, ни житно поље крај Лаба и Ситнице; нису ни виногради које су наши преци засадили, а руке потомака неговале; није ни костурница, ни непрегледна, нису само древне светиње, ни рудно богатство. Косово је душа Србинова, његова рана незацељена, крв његова, његова клетва и молитва, његово памћење и његова колевка у којој је свако дете са сваком капи млека из мајчиних груди примило и Свето Причешће и Свети завет: спремност умирања у борби за слободу и мржња на ропство.

Косово је непресушни духовни кладенац који преци оставише својим потомцима да их надахњују снагом и Истином, како би се, усправни и достојанствени, одржали кроз векове и како би између ропског понижења и смрти радије изабрали смрт као вечни живот, као вечно памћење.

Ето, то је за Србе Косово, а не парче обичне земље.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #6 poslato: April 11, 2013, 17:24:26 »
СРБИЈА И КОСОВО СУ ЈЕДНО!


"Зато не шири дефетизам, нећемо ми пропасти. Било је у земљи Србији и тежих времена него што је ово. У јесен 1915. године после пада српске престонице у немачке руке, цели свет је објавио да Србија више не постоји, да не постоји ни њена војска – постоје само неки бедни остаци који лутају без наде за спасење.
Мало касније, тај исти свет је објавио да француска коњица не може да сустигне српску пешадију која за месец и по дана прелази под борбом седам стотина километара и ослобађа не само своју Отаџбину. Игром судбине, фелдмаршал Макензен, чији су топови из Нове Пазове разарали Београд, нашао се у рукама српске победедничке војске.
Памти, Србине, и усправи се!
Све ће се ово звати минулим временом. Отуда, Србине, знаш шта шта ћеш поручити онима који су умислили да су већи од Бога и да нам, као господари живота и смрти, отимају најлепши и најкстоноснији драгуљ Отаџбине:

Можете нас на крст распињати, можете нас на коље набијати, можете нам сабљама главе одсецати, можете нас бомбама разарати, али ће преживети неко ко ће остатком крви исписати вечну поруку:

Косово је света српска земља!

Остатком крви, на камену – међашу исписаћемо поруку која подсећа на спартанског краља Леониду:

Путниче, кажи свету да смо пали овде на бранику Отаџбине!

Том поруком храниће се и браниће се нови српски нараштаји."

AНТОНИЈЕ ЂУРИЋ

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #7 poslato: April 13, 2013, 15:26:43 »
Српским Друговима...
Другови у нашој заједничкој Белој Ствари,

 Зар је битно којој групи припадате? Зар је важно ко предводи ваше групе и каква вам је филoзофија? Нека издајници Српства брину о томе. Нека се агенти и обавештајци баве тиме, то је иначе њихов посао. Што се тиче самог покрета, кога је више брига за имена и етикете.

 До сада је свима требало да вам буде јасно да пре разних група, пре и самог расног покрета долази сама Бела Расна Идеја! Сви ми волимо наш народ и расу, и сви ми верујемо у 14 РЕЧИ. Сви смо у некој групацији или подржавамо неку групу, али то само није довољно...

 Када би свако од вас разделио унаоколо неколико летака или лафлета, или сам написао неколико парола које промовишу нашу заједничку Белу Ствар, сигурно би урадио много више од пуког чекања да му тај задатак наложи неки „вођа“. Најгоре од свега је да не радите баш ништа, једноставно да седите и чекате неку „промену“.

 Упркос свој опозицији, свом противљењу наших непријатеља, и харанге безсвесних средстава јавног дезиформисања, ви имате моћ и право и могућност да делујете; сами или са вашим истомишљеницима. Ту моћ и право нико не може да вам одузме, јер све зависи од ваше сопствене воље и труда!

 Како било која опресија или „закон“ или пљување по медијима може да спречи активисте Белог отпора да делују самостално или повезани у ћелије? Сви се боре за исту ствар, па опет - свако ради колико може и шта може, али нека то ради планирано, мудро и одговорно! Непријатељ не може да спречи ваш активизам и овакав начин рада. Запамтите, непријатељ може да покуша да вас заплаши, да ограничи ваше деловање, може чак и да вас прогања, али не може да вас спречи да волите ваш народ и вашу расу - не може да вас спречи да у име те љубави нешто корисно урадите. Не плашите се ничег и урадите праву ствар. Нико вам не може одузети оно што заиста волите. Према томе, одбаците беспотребне поделе и будите активни. Борите се!!!

 Тако, ви сте део неке неке групе или сте симпатизер неке организације? Зар је то битно? Важно је да делујете! Можемо да „марширамо“ одвојено, али морамо да „ударимо“ заједно!

 Нема никакве сврхе остајати кући или се налазити са својим пријатељима и жалити се на пропадање Србије, на Белу Кугу или лоше стање Беле Расе!!! Све што треба је да будете корисни и ширите нашу идеју. Увек можете да негде спустите парче папира које садржи позитивну и едукативну промоцију наше заједничке Беле Ствари. Ако ви немате такав материјал, имамо га ми - набавите га од нас! Пишите пароле, разговарајте са другим људима и пробудите их - будите агитатор наше Беле Ствари.

 И непријатељ и ви сами знате ко су они. Наши непријатељи су се лоше прорачунали. Они мисле да су Срби докони и незаинтересовани за своју судбину и живот будућих покољења. Мисле да је Белој Раси више није стало да преживи и да могу, тек тако, да нам украду нашу будућност.

 Погрешили су!!! Све су погрешно прорачунали... И верујте нам када вам кажемо да сте то ви они који чине разлику; то сте само ви који одлучујете да ли ће наш човек сутрашњице бити мањи од мрава или достићи судбину божанства! Ми сви заједно можемо победити у овој борби и испунити своју судбину, али морамо сви да радимо и да се боримо на начин који нам највише одговара. Заједно смо јачи!

 За 14 РЕЧИ: МИ МОРАМО ДА ОСИГУРАМО ОПСТАНАК НАШЕ БЕЛЕ РАСЕ И БУДУЋНОСТ ЗА НАШУ СРПСКУ ДЕЦУ!

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #8 poslato: April 19, 2013, 19:01:59 »
ВЕТЕРАН РАТАНебројано пута рескирао сам живот
Понеким шрапнелом а некада метком
Пре сваког боја целивао сам кивот
У борби себе равњао са претком..

Ја сам ветеран свакога рата
Ја сам онај из првих редова
Нудио сам живот за свога брата
Ја сам остатак срБских дедова.

Спаваш ли мирно домовино моја?
Ветеранска крв поста ти вода!
Ја сам спреман за редове прве
Следећи пут само за Бога.

Ја сам ветеран ратова свих
Остављен на цедилу од своје стране
Од ме' оста тек по неки стих
Моја су дела појела вране.

За тебе, ето, постао сам нико!
Ордење ми само прашина краси
У мом срцу не престаје борба
Тихом молитвом Боже је спаси.

Ја сам ветеран и не тражим хвала
Ја сам витез који смерно стоји
Ја сам јединка пред Богом мала
И пред Њиме једино ратник се боји.

Ја сам браник ваше слободе
Моја ми браћа мреше на рукама
Ја сам старац кога преци воде
Вашу слободу платио сам мукама.

А данас нико ни да се сети
Једног ратника тмурне прошлости
Док битку срцем оста да бије
У молитви Богу да исто вам опрости.

У сновима браћа долазе често
Кажу да ускоро бићемо на окупу
А ја проклињем што остадох жив
Оног дана, на ватреном Горожупу.

Бобан Адамовић, 2012.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #9 poslato: April 19, 2013, 19:07:14 »
ГРЧКИ ДОБРОВОЉЦИ НА СТРАНИ СРБА!Током рата у Босни, више десетина грчких добровољаца, њих око 100, борило се у име српско-грчког пријатељства на страни ВРС. Грчки добровољци су били припадници Дринског корпуса српске војске и груписани у тзв. Грчку добровољачку гарду. Припадници Грчке добровољачке гарде учествовали су у рату на страни Срба како у Републици Српској тако и на Косову и Метохији приликом агресије НАТО пакта и шиптарских терориста. Грчке добровољце је окупљала национал социјалистичка политичка партија ''Златна Зора'' која је на изборима одржаним јуна ове године освојила 6,9% гласова и већина добровољаца су сада народни посланици те партије.


                                                                          ЗЛАТНА ЗОРА / Χρυσή Αυγή И СРПСКИ НАРОД

Током рата у Босни, више десетина грчких добровољаца, њих око 100, борило се у име српско-грчког пријатељства на страни ВРС. Грчки добровољци су били припадници Дринског корпуса српске војске и груписани у тзв. Грчку добровољачку гарду.

База им је била у Власеници, а регрутне канцеларије у Атини и Солуну, посредством којих су преко Београда стизали на фронт. Заједно са српским снагама, 12 Грка је 1995. ушло у Сребреницу и после ослобађања града командант гарде Андонис Миткос, његов заменик Спирос Тзанопулос и Фрорин Анас су подигли државну заставу Грчке на рушевини тамошње православне цркве. Том приликом су се и фотографисали са српским официрима.Након ослобођења српске Сребренице коју су све до 1995. држали муслимани, први председник Републике Српске, др. Радован Караџић одликовао је припаднике Грчке добровољачке гарде орденом "Белог орла". Том приликом додели ордења присуствовали су атински архиепископ Серафим као и представници Владе Грчке. Тада је др. Радован Караџић изјавио: ''На страни Срба су једино Бог и Грци!''


Припадници Грчке добровољачке гарде учествовали су у рату на страни Срба како у Републици Српској тако и на Косову и Метохији приликом агресије НАТО пакта и шиптарских терориста. Грчке добровољце је окупљала национал социјалистичка политичка партија ''Златна Зора'' која је на изборима одржаним јуна прошле године освојила 6,9% гласова и већина добровољаца су сада народни посланици те партије.


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZgVJVL94vM0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZgVJVL94vM0</a>

                                                                                                 ХВАЛА ВАМ БРАЋО!

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #10 poslato: April 21, 2013, 20:55:57 »
                                                                                              БИТКА ЗА ХЛЕБ НАСУШНИ
                             

БРАЋО СРПСКИ ЗЕМЉОРАДНИЦИ,

Још две три недеље па ће се навршити годину дана како се налазим на челу српске владе, Владе народнога спаса. За ово време над Србијом и српским народом одиграли су се најтрагичнији и најсудбоноснији догађаји за последњих неколико векова његове историје. У једном тренутку изгледало је да ће српског народа нестати за увек са лица земље. Било је потребно много одважности, самопрегоревања, умешности и памети да се то не деси.

Што се мене тиче могу рећи да сам дужност према своме народу извршио до крајњих граница могућности. Указао сам му на преголему опасност, отео сам га из канџи туђинских најамника, прикупио сам га под српском заставом, бранио сам га и одбранио и повео да изиђе на прави пут - стари српски царски пут. Српски народ ме је послушао. Помагао ме је. Пошао је за мном. Зато је од данас на оном путу, којим је требало одувек да иде да је било памети и родољубља код многих његових некадашњих вођа.

Историја ће показати да је српски народ и сада, као и раније увек у најтежим и најпресуднијим тренутцима умео да нађе свој прави пут.

А тиме задаци и дужности које стоје пред српским народом нису завршени, и ми смо тек прву битку добили. Још многе и многе стоје пред нама. Али један задатак стоји увек изнад свега: сачувати српски народ од пропасти. То сваки Србин мора, у сваком тренутку да има на уму. То му је путоказ.

Ја сам вас, браћо, доласком на чело српске владе, позвао на мир, ред и рад. Ви сте ме послушали. Благодарим вам, јер сте ми тиме олакшали тешки задатак.

Потом сам позвао цео српски народ, а нарочито вас земљораднике да уложите своје снаге да се свака стопа српске земље обради и засеје.

И поред срамне и бездушне пропаганде са стране, да се не сеје, и поред свих тешкоћа и невремена, са смањеном људском и сточном снагом, ви сте ме, браћо земљорадници, послушали, обрадили сте и засејали сву земљу, више него што је то икада у ранијим годинама било учињено. Велико је то дело које сте учинили за опстанак српскога народа, за његово одржање у данашњим тешким временима.

Многи можда нису ни свесни величине овога дела. Тиме што сте извршили моју наредбу, што сте поступили по плану о планској пољопривредној производњи, ви сте спасли српски народ од његовог највећег непријатеља - од глади.

Српски Бог нас је помогао и помаже. Њиве су, уродиле плодом. Потребна храна је произведена у целој Србији. Али битка за хлеб насушни још није завршена.

Јер, браћо земљорадници, треба да знате ово: у великом делу Србије, и кад најбоље летина понесе, нема доста хлеба за исхрану извесних крајева. Поред тога треба исхранити градско становништво у Србији, огроман број наше браће, пострадале у рату и њихове породице. Затим морамо исхранити велики број радника као и оружане владине одреде. За сву ову нашу браћу Србе потребно је хлеба. Јер не смемо дозволити да ма и један Србин умре од глади.

Господ Бог и ваше челичне мишице учинили су да хлеба има. У Србији је произведено хлеба за исхрану не само за вас земљораднике, већ и за сву другу браћу Србе.

Сада пред нама стоји нови задатак од чијег савесног извршења зависи да ли ће у Србији бити глади или не.

Долази час, браћо земљорадници, да покажете да сте Срби, да сте људи. Од ваше човечанске савести, од вашег српског осећања, од вашег родољубља зависи да ли ће битка за српски хлеб насушни бити у потпуности добијена. Јер ако ви земљорадници, све до једнога, не будете један део вишка ваше производње, које ће вам се платити, поштено предали нашим надлежним властима, онда је сигурно да ће у једном делу српског народа наступити глад, а можда и умирање од глади.

Да ли има иједнога међу вама, да ли има иједнога Србина који би се усудио да својом саможивошћу, да својом грамзивошћу изложи хиљаде своје друге браће беди, глади, смрти?

Тешка је била клетва кнеза Лазара, али би још теже било проклетство које би пало не само на главу сваког таквог саможивца, већ и на цело данашње наше покољење. Други су нараштаји били за песму стварани. Зар да наше покољење само за срамоту служи?

Браћо Срби,

Да ли бисмо у таквом случају били достојни да се народом назовемо? Да ли бисмо били достојни имена Србина и човека?

Не. Срби такви никада нису били. Срби такви никада неће бити. И ако би се међу вама нашао какав одрод, који би своје прљаво богаћење и ставио изнад животних интереса српског народа, онда га ви сами изручите народној правди, каменујте га!

Браћо земљорадници,

Не заборавите да хиљаде и хиљаде сирочића очекују од вас хлеб свој насушни. Запамтите да животи хиљада и хиљада у рату пострадалих породица зависе од тога да ли ће српска свест победити срамну грамзивост.

И најзад знајте да ће српски народ опет доћи на достојно место ако докаже да је био велики, да је био родољубив, даје био племенитог срца, онда кадаје то најтеже било.

Данас Србија од вас, браћо земљорадници, тражи само пети део ваше производње пшенице, која је потребна за исхрану наших пасивних срезова, ратних жртава, градског становништва, радништва, и оружаних владиних одреда. Значи да вама, земљорадницима, остаје четири петине целокупне производње пшенице на потпуно слободном располагању.

И још нешто: ни једно зрно пшенице неће се извести из Србије ове године. То су нам саопштили претставници немачке окупаторске силе.

Да ли је онда још потребно наглашавати шта вам је дужност? Ви знате да су наши претци и последњу кору хлеба делили са својом браћом.

Данашњи мој позив, браћо земљорадници, судбоносан је. Ја вас позивам у име Отаџбине да извршите своју српску свету дужност.

Увек када вас је Отаџбина звала, ви сте за њу жртвовали не само свој иметак, не само своје домове и свој мал, већ и своје животе и животе деце своје.

Данас се позивате да предајом, за новац, вишка своје жетве спасете хиљаде и хиљаде живота српских.

Ја, који сам и сам из ваших редова поникао, знам да ћете се сви чистога срца, са љубављу и без оклевања овом апелу унесрећене Отаџбине одазвати потпуно.

Ја стојим на своме месту одлучно решен да спасем српски народ. У томе са фанатичном решеношћу ићи ћу до краја. Ништа ме у томе неће поколебати. И исто онако као што сам смрвио црвену аждају, смрвићу и прљаву и срамну грамзивост где год се буде појавила.

Слушајте ме! Битка за насушни хлеб је добијена, јер га има довољно за све Србе. Сада од вас само тражим то да се онемогући да га једни имају и сувише а други никако.

Српски народ мора да живи. Српски народ ће живети. Ви ћете томе допринети, браћо земљорадници.

Од вас тражим да ме и даље слушате, да моја наређења, дата једино у интересу српског народа у потпуности извршавате. Радећи тако ми изграђујемо сигурно, на здравим темељима лепшу будућност српскога народа и мајке Србије.

МИЛАН НЕДИЋ
2. август 1942.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #11 poslato: April 24, 2013, 17:18:38 »
Свака птица своме јату лети...

Срећно вам било...


Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #12 poslato: April 25, 2013, 20:30:36 »
                                                                                                 НАЦИЈА, НЕ ПАРТИЈА!                                                                   "Партијаши проклете вам душе, на комаде раздробисте Србство!"

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #13 poslato: April 25, 2013, 20:32:42 »
ИСТИНА И БОРБА!
Нећемо и не смемо посустати, ми који желимо Србима и Србији добро, ми који желимо здраву и праву српску омладину, српског радника и будућност за нашу децу. Зато ми другови, нисмо у стању, односно немамо могућности да посустанемо, јер избор није на нашој страни моста, јер наша идеја нема избора нити компромиса. Ми национал-социјалисти и следбеници трећег пута, удружени под барјаком  истинитог и искреног, чистог и племенитог, а пре свега разумног циља, са јасно дефинисаном идејом, немамо могућност одустајања. Зашто? Управо зато другови, јер ако ми сада одустанемо, наша идеја у Србији пала би у окове лажи и заборава. Ми национал-социјалисти и расни националисти, који верујемо у искрену здруженост у овој борби, који заиста стојимо иза кованице „Србин за Србина“, и којима је пресветла идеја важнија од примитивне егоистичке заштите личних интереса, морамо остати на овом бојном пољу и на овој страни моста. Узајамним помагањем и солидарисањем, промовисањем племенитијег, саслушањем другога и јачањем наше национал-социјалистичке заједнице обезбедићемо сигурнију будућност здравој идеји и нашем гласу. Наш глас је онај глас који полази од чињенице која се назива истина. Наше оружје јесте истина, и само то прихватамо као смисао због кога се боримо. Самим тим, нећемо никад зарад имена неке организације, зарад заштите својих личних интереса и сличног, стати на пут истини. Управо зато наша гласила, а самим тим и организације, покрети и пројекти, наши људи и наши активисти на честом су удару оних који се противе нашим идејама, не само идеолошким већ идејама визије слободног духа и саборништва међу нама, идејама активистичке креативности и идејног радног стваралаштва како међу омладином тако и међу старијим саборцима, пре свега другови, противе се ширењу истине. Схватите другови да не одговара свима чиста истина. Са рођењем и доласком на овај свет, још од првих дана сваки од нас растао је и срастао углавном ван наших данашњих револуционарних кругова, а све нас заједно данас повезује национал-социјализам и трећи пут. Питање је да ли можемо веровати онда некоме кога релативно мало времена познајемо, колико је заиста он искрен и да ли ће следити истину? Наравно да је то јако комплексно питање, и да је таквих искрених и истинитих сабораца јако мало, и самим тим они су на нашој страни моста, пробрани су и доследни ономе што раде. Верујмо у истину, верујмо у племенитост и чврсту храброст за наш опстанак и нашу идеју. Останимо доследни ономе што радимо, верујмо првенствено у национал-социјализам, а не само и прво у покрет, верујмо у нашу земљу, а не само и прво у групу, верујмо у будућност наше деце, а не у будућност позиција у квази покретима данас. Када у то будемо искрено веровали, досегнућемо део истине, и са објективним мишљењем корачати право. Тада када то постигнемо, наш пут ће бити неуништив. Тада постајемо они који заиста живе нашу идеју, сами или са групом, у организацији и ван ње, и тим чином за живота закивамо нашу идеју у наша срца, што значи да ћемо бити где је истина, макар остали и сами, али празни никад и никако. Борите се за искрену идеју и истиниту причу, а тај пут ће вас сам довести до људи сличних вама, пре или касније. Следите истину, верујте у нашу идеју и победу, образујте се, не одустајте јер потребни сте правим национал-социјалистима и српским револуционарима, а пре свега отаџбини. Још нас има на овој страни моста, и када дођете у додир са истином, и правим схватањем нашег задатка, тада вам неће бити потребан овај чланак, јер ћемо заједно корачати на истој страни.

- Текст преузет из часописа: ''НАША БОРБА'', бр. 1/2013. Више информација о првом броју нашег званичног идеолошког часописа ''НАША БОРБА'' можете погледати "Борба14" блогу.

Odg: Националистичка тематика!
« Odgovor #14 poslato: April 25, 2013, 20:34:19 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=ZO9Y2A7KE78" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ZO9Y2A7KE78</a>

Хероји Србске нације који су стали у одбрану Србског народа када му је најтеже било.