Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: George Soros: Imate još samo tri meseca da spasite eurozonu!  (Pročitano 475 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.Eurozona ima još tri mjeseca. To je vremenski okvir u kojem, kako tvrdi milijarder George Soros, politički lideri Europe moraju osmisliti plan za spas zajedničke europske valute.

"Nakon što nestane taj prozor od tri mjeseca, tržišta će i dalje zahtijevati sve više i više, a vlasti neće moći ispuniti njihove zahtjeve", kazao je Soros držeći govor na Festivalu ekonomije u talijanskom gradu Trentu.

EU je balon

Europska unija je, kazao je Soros, a prenosi CNBC, poput balona; ne financijskog, već političkog. Taj balon, smatra kontroverzni investitor, mogao bi zbog krize eurozone puknuti u bilo kojem trenutku.

"U fazi rasta EU je bila ono što psihoanalitičar David Tuckett naziva fantastičnim objektom - nestvarna, ali neizmjerno privlačna. Gledajući unatrag, sada je jasno da je najveći problem što su članice eurozone prepustile Europskoj središnjoj banci pravo da proizvodi novac. U tom trenutku nisu shvaćali što takav potez znači", kaže Soros.

Sanacija neće biti jeftina

Kada su se odrekle kontrole nad vlastitom valutom, zemlje eurozone zapravo su stvorile ključan uvjet za krizu u kojoj se nalaze danas. U nedostatku boljih financijskih instrumenata, čitava eurozona sada mora uložiti znatna sredstva u očuvanje i stabilizaciju bankovnog sustava, smatra Soros.

Najveći otpor daljnjoj sanaciji, kaže Soros, dolazi iz Njemačke. No, uvjeren je da će i Angela Merkel uskoro posustati i povući nužne korake za spas zajedničke europske valute. Naime, ukoliko euro propadne, njemačke banke pretrpjet će ogromne gubitke, a uvelike će biti oštećen i njemački izvoz.

Nisu krivi Grci, nego Nijemci

Soros također ističe da krivci za krizu nisu prezadužene zemlje poput Grčke i Španjolske, kao što se često može čuti. "Centar Europe odgovoran je zato što je stvorio sustav s greškom, uvodio sporazume s greškom, provodio politiku s greškom i činio premalo i prekasno", kaže Soros.

"Tijekom 1980-ih godina Latinska Amerika pretrpjela je izgubljeno desetljeće. To je sudbina koja sada čeka Europu. To je odgovornost koju Njemačka i ostale zemlje kreditori moraju prihvatiti. Oni ne shvaćaju prirodu krize: ne radi se o fiskalnom problemu, već o bankarskom problemu, problemu kompetitivnosti. Rješenje koje su pokušali primijeniti je sasvim pogrešno. Ne možete smanjiti dug smanjujući ekonomiju. Mjere štednje ne funkcioniraju", kaže Soros.

Odg: George Soros: Imate još samo tri meseca da spasite eurozonu!
« Odgovor #1 poslato: April 18, 2013, 23:59:43 »
Nisu dužni samo grci cela Evropa je u dužničkom ropstvu o_O

Odg: George Soros: Imate još samo tri meseca da spasite eurozonu!
« Odgovor #2 poslato: Jul 12, 2013, 21:58:02 »
Управо тај Сорош је највећи зеленаш и лихвар,што и није чудо,с обзиром на његово Јеврејско порекло (за неупућене Јевреји су највећи зеленаши).

Лукаво заиста,највећи финансијер разних невладиних организација (које свакодневно подривају уставни поредак у Србији а издајници од политичара нечине ништа поводом тога) у Европи и југоисточној Европи говори како неко има толико и толико времена да спаси евро зону.

Да ли ће евро зона пропасти или не,зависи од истог тог Сороша и његових другара масона из "Билдерберг групе" или "Комитета 300".
На крају крајева,Европљани (Белци) се полако буде,време је да се заузму за сопствене нације,па ће бити да ће они на крају да одлучују шта ће и ко ће пропасти.

Све у свему,за оне који незнају ко је Сорош (у Албанију уложио 90 000 000 е за време рата против Србије,један је од одговорних за бомбардовање Србије...) мислили би како треба држати за реч овог Јеврејина.А заправо он вуче конце и одлучује шта ће и како ће бити.Вешто манипулишу резервама у Америци и вешто контролишу ММФ који све државе Европе доводи до руба пропасти.

Неће задуго...

Odg: George Soros: Imate još samo tri meseca da spasite eurozonu!
« Odgovor #3 poslato: Jul 14, 2013, 12:03:29 »
Rothschildi u Srbiji
Novi kralj u Srbiji nastupa u više traka, pomoću kojih nastoji da zauzme rudarske bazene, energetiku, prehrambenu industriju, medijsko tržište...U prvoj traci se nalazi, već duže vrijeme usidreni, George Soroš, koji predstavlja krucijalnu polugu ekspanzije Rothschildovih ka istoku i prvi eksponent Nathana Rothschilda u Srbiji.
Rothschildi nikada ne rade bez posrednka: Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić, Ambasadori Kanade i Mađarske, Šandor Pap i Robert McDougal, Kanadski ekonomski savjetnik, Đurđevka Čeremić, Predsjednik TriGranit korporacije Šandor Damian, Potpredsjednik za vanjske poslove TriGranit-a Peter Lorincze, Predsednik Upravnog odbora Srpskih željeznica Pavle Popović, Generalni direktor Srpskih željeznica Milanko Šarančić, Direktor CIP-a Milutin Ignjatović.

George (Schwartz) Soroš, glavni agent Rothschilda
Soroš je mađarski Židov (Hazar), rođen u Budimpešti 1930. godine kao György Schwartz (roditelji su 1936 promijenili prezime u Soroš). Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Značajnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni Hazar Karl Popper, koji je aminovao projekte Soroša i bio njegov guru. U svijetu se ovaj "sivi kardinal" prikazuje kao "Robin Hood kompjuterskog doba", zato što, tobož, uzima novac od bogatih država i srdačno ih dijeli istočnoj Europi i Rusiji, preko svojih fondacija. Na taj način instalira "demokraciju" i "građansko društvo" u zemlje koje su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su ove zemlje ugurali upravo ti isti Rothschildi.
Karijeru je gradio financijskim špekulacijama širom svijeta, i to najviše zahvaljujući svojoj familiji investicijskih fondova "Quantum Fond", u kome su direktori, istovremeno i njegovi agenti, talijanski i švicarski financijeri.
Veza Soroša i Rothschilda se ostvaruje preko mreže povjerljivih ljudi iz koji sjede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka... Jedan od takvih je bio izvjesni Richard Katch (također Hazar), član odbora " Quantum Fonda". U isto vreme je bio na čelu "Rothschild Italija S.p.A." i u odboru komercijalne banke "N.M. Rothschild & Sinovi" u Londonu. Drugi bitan igrač je Niles O. Taube, takođe član Quantuma i partner investicijske grupe "St. James Park Capital", koja sada pripada Nathanielu Rothschildu.
Veza se ostvaruje i preko Societe Generale Banke, u kojoj se nalazi direktor Michael Cicurel, predsjedavajući menadžmenta Edmunda Rothschilda i član savjeta Rothschild & Cie Banque.Također, čest partner Soroša je bio i James Goldsmit (Hazar), rođak dinastije Rothschild.

Soroševa mreža u Srbiji
U Srbiji, ovaj sivi kardinal vrši pripremu terena za Nathaniela Rothschilda i predstavlja značajnog kreatora političke, pravne, privredno-financijske, kulturne, medijsko-informativne slike društva. Na tom putu nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, povijest, nacionalizam... Svoju mrežu utjecaja izgradio još tijekom devedesetih godina preko "Fonda za otvoreno društvo", "Fonda za humanitarno pravo", "Helsinškog odbora" , "Beogradskog kruga", "Europskog pokreta", "Centra za antiratnu akciju", "NUNS-a", "ANEM-a", "OTPOR-a"...
Danas, sve vodeće nevladine organizacije jesu istureno odjeljenje Rothschilda, i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički utjecaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Putem permanentnog inputiranja genocidnosti, zločinačke naravi i kolektivne krivnje, ove fantomske organizacije žele da stvore strah i sramotu u narodu, koja treba da se materijalizira u vidu indiferentnosti prema komadanju zemlje, rasrbljavanju ili bolje rečeno, kolonizaciji. To se sprovodi i u formi liberalizma, koji treba da metastazira u institucijama države, u porodici, naciji, tradiciji, kulturi...te na taj način treba osigurati nesmetan prodor Rothschildovoj imperiji.
Soroš manipulira razne nevladine udruge i udruge za ljudska prava u cilju nametanja kolektivne krivnje.
Kolektivne krivnja je dijelom opravdana – gledajući na rat u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, ali motivi Soroša i klike nisu humanitarne i humanističke prirode, već se radi o luciferijancima koje motivira jedino pohlepa.

Pored elektronskih medija, na Soroševom spisku se nalaze dnevni listovi i časopisi, izdavačke kuće. Pod istom kontrolom se nalaze info agencija Sense i dvije vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP (Asociated press) i Reutersa, koje su u vlasništvu Rothschilda još od 19. st. Soroš je ostvario infiltraciju i u kulturne i obrazovne institucije, kazališta, Narodnu biblioteku, Povijesni arhiv, SANU... Oko sebe je okupio veliku grupu glumaca, redatelja, dramskih pisaca, muzičara, književnika, naučnih radnika, analitičara, bivših diplomata... pomoću kojih radi na animiranju što većeg broja pristalica.

Preko dva Gorana, Markovića (čiji je mentor Bernard Levy, veliki prijatelj Bernarda Kouchnera) i Paskaljevića se vrši sataniziranje Srba na filmskim festivalima. Valja spomenuti i sljedeće obrazovne organizacije Soroša: Univerzitet Union, Alternativna akademska obrazovna mreža (AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe "žena i društvo")... U njima se vrši regrutacija budućih Soroševih najamnika. Centar za unapređivanje pravnih studija Human Rights Watch (HRW) je takođe prisutan. U istom taboru se nalazi CESID i ostale organizacije koje se bave ispitivanjem javnog mnijenja.

Politička akvizicija Rothschilda
Pored "nevladinog" sektora, Soroševe ruke se nalaze na financijama, koje se kontroliraju preko raznih "eksperata" financiranih posredstvom "Otvorenog društva". Pored ovoga treba i istaći da Soroš ima učešće u "Societe Generale" banci, koja zauzima značajan prostor na financijskom tržištu. Haški tribunal je takođe financiran od strane Soroševih fondova.

Kakvi su interesi Rothschilda na Kosovu i u Vojvodini
Značajna poduzeća Rothschilda na ovim prostorima su "Carlyle Group" i Međunarodna krizna grupa (MKG) koja je na čelu sa Sorošem, vodi višegodišnju kampanju za nezavisno Kosovo. Grupu, pored Soroša, financiraju i Rupert Murdock (Sky medijska kuća), Goldman Sachs, J.P. Morgan... Među članovima ove grupe se nalaze ili su se nalazili Marti Ahtisari, James Layon, Morton Abramović, Luis Arbour, Zbigniew Brzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski, Torwald Stoltenberg....

Marti Ahtisari, jedan od Rothschildovih zastupnika
Nezavisnost Kosova je i interes Rothschilda, jer ono ima ogromne rezerve olova, cinka, zlata, uglja... Nezavisnost je od suštinskog interesa za Rothschildove rudarske i metalurške kompanije, koje bi u takvoj situaciji imale čist prostor za preuzimanje deficitarnog rudnog blaga i energetskih resursa.
Pored požtrvovanog zalaganja za otimanje Kosova, Soroš i MKG pažnju usmjeravaju k Vojvodini, koju, u suradnji s pokrajinskom upravom, želi da stavi na stol za kojim sjede Hrvatska, Mađarska i Rumunjska kao punomoćnici Rothschildovih. U tom smislu se forsira "pandunavski projekt" iza kojeg stoje Njemačka i Austrija. Vojvodina bi se, prema toj zamisli, trebala ugurati u takvu podunavsku konfederaciju u formi "Europske regije". Njemački ambasador Cobel je nedavno, ne slučajno, skrenuo pažnju na to. Na terenu se projekt sprovodi kupovinom poljoprivrednih kombinata, šećerana, mljekara, uljara, banaka... Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko važnih prehrambenih poduzeća. Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom... Nexe Grupa je kupila Polet IGK, "Stražilovo", ima udio u firmi građevinskog materijala "Toza Marković", (takođe posjeduje i tvornicu za proizvodnju kreča i kamena "Jelen Do"), kupljen je Somboled...
S druge strane i Austrija i Njemačka pozicioniraju svoje kompanije u pokrajni. Njemačka kompanija "Nordzucker" je kupila šećerane u Vojvodini. Sa MK komercom je osnovala kompaniju Sunoko, i na taj način došla do desetine tisuća hektara zemljišta. "Stada" je kupila Hemofarm. VAC je kupio novosadski Dnevnik... Austrijska Erste banka je za sjedište izabrala Novi Sad, gde su se također smjestile OTP bankarska grupa i Metals banka. Sa ovim koincidira i sve intenzivniji ulazak Mađarskih kompanija u Srbiju i regiju zajedno s političkim utjecajem mađarske vlade, iza kojih stoji Nathaniel Rothschild.
Treba reći i da su Srbi u Austriji dobili status nacionalne manjine, tako da bi to bio i položaj u budućoj konfederaciji, koja bi predstavljala realizaciju projekta "Alpe-adria", inkarnaciju Habsburške Monarhije.

Investicijski fondovi
Drugu traku u kojoj nastupa Nathaniel Rothschild čine investicijski fondovi s Djevičanskih i drugih egzotičnih otoka, koji su u prividnom vlasništvu "ruskih Židova" (zapravo Hazara). Najmoćniji među njima je "Salford" sa Djevičanskih otoka, iza kojeg stoji Boris Berezovski (Hazar) sa kapitalom Rothschilda. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i danas posjeduje skoro cjelokupnu mljekarsku industriju u Srbiji (Imlek, Novosadska mljekara, Mljekara Subotica, Impaz, Zemun), Bambi koncern, Knjaz Miloš... Osnivač Salforda je Eugen Jeffy, Hazar iz Rusije, koji je karijeru gradio u Alfa banci iz Rusije koja je vezana za Borisa Berezovskog i Fridmana.

Boris Berezovski, agent Rothschilda, zadužen za rušenje Putina član u odboru Salforda je Lord Tim Bel, nekadašnji savjetnik Margaret Thatcher, koji je vrlo blizak sa Berezovskim, Rupertom Murdockom, Viktorom Juščenkom, bio je u dobrim odnosima sa Jeljcinom... Osim toga, predsjednik ovog fonda je Klaus Mangel koji je sa Borisom Berezovskim vršio prodaju Mercedesovih automobila u Rusiji.
Pored Salforda, svoju poziciju jača "Ashmore" investicijski fond, koji je nedavno preuzeo "Carnex" od Midlend Risorsiza. Ashmore se nalazi pod kontrolom Rothschildovog Atikusa. Naime, vlasnik Ashmorea je Michael Benson, nekadašnji član "Amvescap Plc ", kompanije u kojoj se nalazi kapital Atikusa.
"Midlend Resources" je treći značajan investicioni fond kojim upravljaju Alexandar Snajder i Eduard Schifrin (obojica Hazari!). Midlend grupa je vlasnik hotela Park i Kasina (najstariji beogradski hotel), te luke Pančevo.

Kraljevski nastup
Treću traku kolonizacije čine kompanije u oblasti građevinarstva, rudarstva, metalne industrije, financija, bankarstva, izdavaštva od kojih je većina direktno vezana za mlađanog Rothschilda. Jedna od njih i istovremeno najaktivnija u regiji je "Trigranit", sa sjedištem u Budimpešti, koja je za posljednjih nekoliko godina izrasla u regionalnog giganta i lidera u krupnim Rothschild i Trigranit investicijskim projektima.

Izgradila je niz poslovno-financijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj... U Hrvatskoj će graditi sportsku arenu od 20000 mesta sa poslovnim kompleksima.U Srbiji, Trigranit-u je povjerena izgradnja željezničke stanice "Prokop" (za sada nije započeta).
Podružnica "Riotinto" (jedna od najvećih svjetskih rudarskih kompanija) je dobila koncesije da eksploatira rudu bora (koje ima još jedino u Kini i Turskoj) u okolini Baljevca na Ibru. Prisutne su i ostale rudarske kompanije, Glenkor koju kontrolira preko svog agenta Marca Richa (Hazar), Phelps Dodge u kojoj se nalazi kapital "Atikusa" (Rothschildov investicijski fond). Ove dve kompanije konkuriraju za preostale rudarske bazene. Preko indijske kompanije "Mittal" je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. Inače porodica Mittal je dugogodišnji zastupnik dinastije Rothschild. U upravi Mittala mesto zauzima Wilbur Ross, dugogodišnji bankar Rothschilda. Pored Mittala, sa istoimenom porodicom, Rothschildi drže i " Field Fresh Foods", kompaniju koja se bavi proizvodnjom i izvozom hrane iz Indije.
Bankarski i financijski sektor se, takođe, nalazi pod dominacijom dinastije. Vodeće banke, kao što su Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group, Societe Generale su pod kontrolom Rothschilda. Poluga kojom se osigurava kontrola je Anton Bernheim (Hazar), koji se nalazi na čelu Delta Generale grupe. Grčke banke "Piraeus" i "Laiki", se nalaze pod kontrolom Marfin financijske grupe, u kojoj se nalazi Rothschildov kapital. Šandor Ganyi, jedan od "suvlasnika" Trigranita, omogućuje Rothschildu širenje u oblasti bankarstva sa OTP bankarskom grupom. OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kulsku, Nišku i Zepter banku. Metals banka iz Novog Sada je kupljena posredstvom Rothschildovog "JNR Limited-a" (Jacob and Nathaniel Rothschild), investicijskog fonda. Mladi Rothschild kontrolira i mađarsku naftnu kompaniju MOL, takođe preko Ganyia.
Anton Bernhajm MOL je na srpskom tržištu prisutan od 2005. godine i ozbiljan je kandidat za učešće u privatizaciji naftne industrije.
Treba reći i da jr NM Rothschild financijski savjetnik NLB Continental, slovenske bankarske grupe. Rothschildi su učestvovali i prilikom privatizacije Mobtela. U izdavaštvu su prisutni preko slovenske "Mladinske knjige", koja je dio "Reader’s digest", američke kompanije čiji je dio nedavno kupljen od strane Rothschilda Šandor Ganyi.

Crna Gora, terra Rothschildiana
Dolazak delegacije Rothschilda, neposredno po okončanju referenduma (koji je sproveden u režiji istih), označio je udaranje pečata "colonized" na jednu od najstarijih srpskih zemalja. Jacob Rothschild i Nathaniel Rothschild su na taj način dobili još jednu koloniju. Crna Gora je danas potpuno kupljena od hazarskih kompanija koje predvode Rothschildi. Obrazac je identičan. Kolonizaciju, kao i u regiji, predvode Rothschildi, pored njih su "ruski" biznismeni, Soroš... Treba prisvojiti luke, resurse, metalurške kombinate, turističke kapacitete...
Kao u Srbiji i ostalim državama regije, Soroš je je prethodno izgradio mrežu nevladinih organizacija. CEDEM, Helsinški komitet za ljudska prava, "Human rights action" i "Hominem querum" su samo neke od njih. Na to se nadovezuju kontrolirani mediji (ANEM), preko kojih je vodio, ispostavilo se, uspješno, antisrpsku kampanju. U suradnji sa Europskim organizacijama i venecijanskom komisijom (u kojoj je član i Vojin Dimitrijević) aktivno je pomogao projekt nezavisnosti.

Peter Mank
Peter Mank (Nathanielov poslovođa, Hazar) je preuzeo, preko OTP-a, remontni zavod Arsenal iz Tivta, u kome će Trigranit graditi veliku marinu. Ista kompanija planira gradnju poslovno-financijskih centara u Podgorici, Ulcinju, Budvi...
Prvi poslovođa, Ganyi (OTP bankarska grupa), je okupirao bankarski areal kupovinom Crnogorske komercijalne banke, koja pokriva više od polovine tržišta u Crnoj Gori. Kao saveznici se pojavljuju Rothschildova Societe Generale banka koja je preuzela Podgoričku banku. NLB group je kupio Montenegro banku...
Osim toga, Rothschild-Ganyiev MOL uskoro postaje strateški partner državnoj naftnoj kompaniji Montenegro Bonus. Milo Đukanović, koji je Rothschildima dao "bianko ček" zauzvrat je dobio direktorsko mjesto u Trigranitu, što dovoljno govori o njegovim zaslugama u procesu kolonizacije.
Monet, mobilni operater u sastavu Deutsche telekoma se nalazi pod indirektnom kontrolom Rothschilda!

Oleg Deripaska
Veoma važnu ulogu u kolonizaciji Crne Gore ima Oleg Deripaska, hazarski multimilijarder iz Rusije. Nathaniel Rothschild se i sam hvalio da njeguje odlične odnose s njim. Deripasaka, kao jedan od Rothschildovih ogranaka, je sa "svojom" kompanijom Rusal kupio KAP (kombinat aluminijuma Podgorica). Preko kompanije "Salamon" je preuzeo rudnik boksita u Nikšiću. Treba reći da Rusal i Glenkor često nastupaju zajedno. Austrijska kompanija "Strabag", u kojoj Deripaska ima značajan udio, je kupila poduzeće "Crnagoraput". Kupuju se turistički objekti, atraktivne lokacije na primorju, građevinska zemljišta...
Kako bi osigurao ovu koloniju, Rothschild je osnovao organizaciju za dugoročno stipendiranje studenata iz Crne Gore.

Republika Srpska
U Republiku Srpsku, koja se nalazi pod konstantnim pritiskom u cilju njenog potpunog nestajanja, Rothschildi su ušli, putem Soroševih fondacija, Mittal Steel korporacije, Salforda....
Soroš je, po ustaljenom običaju, osnovao više nevladinih organizacija sa istovjetnim ciljem kao i u Srbiji (Helsinški komitet za ljudska prava, "Lex international"...). Soroševi mediji su okupljeni oko međunarodne organizacije "Press Now" i Soroš medija centra iz Sarajeva. Neki od tih medija su "Nezavisne novine", Alternativna televizija Banja Luka, Net novinar...
U oblasti privrede, Salford je kupio banjalučku mljekaru, najveću u Republici Srpskoj. Kompanija Stabag (Deripaska) je dobila koncesije za izgradnju mreže autoputeva.
Kompanija Mittal Steel Zenica je kupila RZR Ljubija, kompleks rudnika sa velikim zalihama željezne rude. Treba napomenuti da su prisutne i ruske državne kompanije "Južuralzoloto", koja je postala strateški partner rudarskom kombinatu Sase iz Srebrenice, i "Zarubežnjeft", koja je kupila rafinerije nafte i ulja (Modriča, Petrol). Na taj način je osujećen dalji prodor MOL-a i Mittala.

Federacija BiH
U muslimansko-hrvatskom entitetu, u oblasti rudarstva i metalurgije prednjači Mittal grupa, koja je zauzela Zeničku čeličanu, jednu od najvećih na Balkanu. Mittal-u je pripojen i rudarski kompleks Ljubija iz Republike Srpske.
Oblast energetike je rezervirana za MOL, koji je kupio državnu naftnu kompaniju Energopetrol. Investicijski fond Borisa Berezovskog, Salford, je preuzeo industriju mlijeka (Mlekoprodukt - K.Dubica, Campomil - Sarajevo). Očekuje se i preuzimanje ljubljanskih mljekara koje obuhvaćaju tuzlansku mljekaru.
Sektorom bankarstva i financija su zagospodarile Rothschildove banke Unicredit, Intesa...
U Federaciji je, još od 1993, prisutan Soroš sa mrežom nevladinih organizacija. Ta mreža je, kao i u ostalim državama, izrazito antisrpski nastrojena. Među viđenim članovima Soroševog otvorenog društva su bili Jakob Finci i Ivan Straus (Hazari). Pored Otvorenog društva, mogu se spomenuti "Obrazovanje gradi", Medija centar Sarajevo, Helsinški komitet, "Žene Bosne" i druge nevladine organizacije. Od medija kontrolira dnevni list "Oslobođenje", magazin "Start", televiziju NTV Hajat, novinsku agenciju "ONASA"...

Hrvatska
Za razliku od ostalih država Balkana, Hrvatsku Rothschildi okupiraju pretežno iz Mađarske, koja predstavlja bazu širenja hazarske dinastije. Preko Unicredit i Intesa banke preuzeli su Zagrebačku i Privrednu banku.
U Hrvatskoj je Soroš manje prisutan nego u ostalim zemljama. Najači adut iz nevladinog sektora je Žarko Puhovski.
Pored MOL-a koji je preuzeo naftnu kompaniju INU, druga značajna Rothschildova kompanija u hrvatskoj privredi je Trigranit. Osnovan je konzorcijum Ingra-Trigranit (Ingra- na čelu je Igor Openhajm, Hazar). Konzorcij će graditi sportsku arenu u Zagrebu, kapaciteta 20000 mjesta. Trigranit, takođe, ima ambiciozne planove na hrvatskom primorju.
U oblasti telekomunikacija je prisutan T- Mobile.

Makedonija
Bivša republika, nakon razbijanja Jugoslavije, dijeli sudbinu ostalih kolonija regije. Drugim riječima, suverenitet i nezavisnost su ostali na nivou teorije dok se s druge strane sprovodi tiho okupiranje privrede i resursa uz obećanje "svijetle budućnosti" u EU. Istovremeno se forsira proalbanska opcija koja treba da zaokruži projekt Velike Albanije.
Centralno mjesto u Makedoniji zauzima Mittal Steel Skopje, dio Mittal korporacije, koji je kupio metalurški kombinat u Skopju, čime je osigurao dominaciju u regiji. U oblasti bankarstva, Ohridsku banku je preuzeo Societe Generale.
S druge strane, Soroš se otvoreno zalaže za albanske interese. U tu svrhu koristi brojne utjecajne organizacije - Helsinški komitet, Centar za multikulturno razumijevanje, Asocijacija za demokratske inicijative, u kojima dominiraju Albanci. Isti je slučaj i s medijima. Pod Soroševom kontrolom su televizija "Shutel", radio stanice Vati, Life...
Soroš je također kreditirao makedonsku vladu tijekom 1994. godine sa 25 miliona dolara. Tijekom istog perioda je ostvario veliki utjecaj na, tadašnjeg premijera, i sadašnjeg predsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog. Branko Crvenkovski je otvoreno podržao plan Martija Ahtisarija za Kosovo..

Branko Crvenkovski, Soroševa marioneta
Soroš ima učešća u makedonskom mobilnom operateru MT preko "preko "Stonebridge Communications" kompanije u kojoj ima dionice. Inače, MT indirektno kontroliraju Rothschildi preko "Blackstone Group", ogromne financijsko-investicijske grupe koju su 1985 osnovali njihovi agenti Peter George Peterson i Stefan Schwartzman (Hazar). Obojica su prethodno izgradili karijere u Rothschildovim podružnicama "Lehman Brothers" i "Kuhn Loeb Inc." Blackstone grupa je vodeći akcionar "Deutsche Telekom"(T-Mobile), u čijem sastavu se nalazi Mađarski mobilni operater Matav, koji je vlasnik makedonskog mobilnog operatera MT. "T-Mobile" je drugi mobilni operater u Makedoniji.
Na putu do cilja Rothschildi koriste sredstva u vidu reformi, tranzicija, šok terapija, izbora, referenduma, secesija, revolucija, građanskih ratova, vojnih intervencija...
Narodima se nudi "sloboda", "demokracija" i dobrovoljno ropstvo u zamjenu za njihovu nezavisnost i resurse!
Alternative su sankcije, izolacija i bombardiranje!
Bivša Jugoslavija je bila etapa u pohodu Rothschildove imperije k istoku.