Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Историјска ревизија!  (Pročitano 352 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Историјска ревизија!
« poslato: Jun 30, 2013, 12:01:07 »
Тема ће се бавити историјским ревизијом.Тема непропагира "нацизам" већ истину и чињенице!Циљ је заправо да се прикаже људима за каквим лажима се потеже ради успостављања новог светског поретка.Тема такође неће обухватати само лаж "Холокауста" већ и разне друге историјске чињенице.Придружите се...


Како посејеш, тако ћеш и пожњати


Варг Викернес


Већина вас је чула за Кристалну ноћ (нем. Kristallnacht), која се десила 9. на 10. новембар, 1938. године, када су Немци изашли на улице и нападали Јевреји, разбијали Јеврејске излоге, и палили синагоге. „Ох, ово је грозно“, тако су нам говорили, али ту је била и мртва тишина када је у питању догађај који се десио 24. марта, 1933. године – када су јеврејски лидери, у име Јеврејске дијаспоре, објавили рат Немачкој, само зато што је Хитлер победио на изборима.Од тог дана, па све до 9. новембра, Јевреји широм света су нападали Немце, разбијали немачке продавнице, малтретирали купце који су покушали да уђу у немачке продавнице, организовали су кампање за ширење анти-немачке пропаганде, лепили плакате, делили летке, убијали Немце, па чак и силовали немачке жене – само зато што су били Немачке националности или су били про-немачки оријентисани (много више него што су били анти-јеврејски расположени).
Неки примери анти-немачких јеврејских акција које су предузете 1930-их година:Немачки народ је видео шта се дешавало, али им није било дозвољено да одговоре због Немачке владе – и због тога се чекало пет и по година, све док један „пољски“ Јеврејин у Паризу није убио Немачког дипломату Ernst vom Rath-а.


Тек онда су Хитлер и његови људи рекли: „У реду, ми више не можемо да спречимо наше људе да реагују..“ затим су рекли полицији да не заустављају народ, као што су до сада свих ових година радили. Коначно! Коначно је Немцима дозвољено да узврате онима који су толико дуго преузимали АКЦИЈЕ против њих! Резултат тога је била „Кристална ноћ“.


Запамтите ово када неко следећи пут спомене „Кристалну ноћ“. Упамтите ово следећи пут када вам буду говорили у школи шта је добро а шта је лоше, ко су добри момци а ко лоши момци. Можда ћете схватити да вам нису говорили истину ни о другим историјским „чињеницама“. . Можда ћете схватити да они који су на власти, нису ваши пријатељи; да они раде за непријатеље Европе! Упамтите да вам је ову истину рекао један „криминалац“...

http://vargvikernes14.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
« Poslednja izmena: Jun 30, 2013, 12:08:54 Србски Космет »

Odg: Историјска ревизија!
« Odgovor #1 poslato: Jun 30, 2013, 12:03:10 »
Ovo je spomenik u Treblinki, podignut u znak sjećanja na 870 000 Jevreja pobijenih u tom sabirnom logoru.

Navodno, tih 870 000 pobijenih je pobacano u džinovske masovne grobnice, veličine olimpijskog bazena dubine veće od 25 stopa. Kasnije, svi su navodno spaljeni prije zakopavanja.

Bilo kako bilo, istraživanja koja su, mnogo kasnije, vršena podzemnim radarom nisu pokazala nikakve nepravilnosti ispod nivoa tla, pa iako su arheolozi uz pomoć takve tehnologije uspijevali da pronađu i ognjišta iz kamenog doba, nisu uspjeli da pronađu tragove spaljivanja ovih 870 000 Jevreja u ogromnim jarcima i kanalima, stare tek nešto više od pola vijeka.

A ista priča se i dalje nastavlja.
http://www.ihr.org/jhr/v19/v19n3p20_radar.html

Odg: Историјска ревизија!
« Odgovor #2 poslato: Jun 30, 2013, 15:52:42 »
Прича о Waffen SS


Увод

Сада ће те чути Леона Дегрела, који је пре Другог светског рата био најмлађи европски политички вођа и оснивач Parti Rexiste , белгијске странке. За време тог катаклизмичког сукоба, он је био један од највећих хероја на Источном фронту. За Леона Дегрела Хитлер је рекао: ''Ако будем имао сина, волео би да буде попут Леона''.

Као државник и војник, врло је добро упознао Хитлера, Мусолинија, Черчила, Франка, Лавела, Маршал Петена и све друге европске вође за време тог великог идеолошког и војног сукоба који се звао Други светски рат. Од свих њих, он је преживео, и тиме постао сведок број један тог историјског периода.
Живот Леона Дегрела започео је 1906. године у Buillonu-у, малом градићу у белгијским Арденима. Породица му је француског порекла.
Студирао је на универзитету Лувен, где је докторирао право. Био је исто тако заинтересован другим академским дисциплинама, попут политичких наука, уметности, археологије и Томистичке филозофије.
За време студија, његов урођени дар способности вођења постао је очигледан. Док је навршио двадесету, већ је издао пет књига и уређивао своје властите недељне новине. Због свог дубоког хришћанског уверења, придружио се Активистичком Католичком Покрету Белгије, те постао један од његових вођа.
Но његова страст су увек били људи.

Хтео је освојити масе, посебно оне које су идолизирале Маркса. Хтео је да и они поделе његове идеале социјалних и духовних промена у друштву. Хтео је подићи народ на ноге; сазидати им уточиште, ефикасну и одговорну државу, државу подупрену здравим разумом и пуним повластицама за народ.

Одржао је више од 2000 састанака, увек контроверзних. Његове књиге и новине су читали сви због тога што су увек обрађивале стварне проблеме. Иако није још имао ни 25 година, људи су га помно слушали.

У неколико кратких година, освојио је велики део популације. На дан 24. маја. 1936., његова партија (Parti Rexiste) победила је афирмисане странке запањујућим резултатом: тридесет и шест места у сабору и сенату.
Европа је 1936. године и даље била подељена између две мале државе, љубоморне због њихове историје, и затворене за суседе.
Леон Дегреле видео је даље. У његовим студентским данима пропутовао је кроз Латинску Америку, Сједињене Државе и Канаду. Посетио је северну Африку, Блиски Исток, и наравно све европске земље. Осећао је да Европа има јединствену судбину и да се мора ујединити.
Мусолини га је позвао у Рим. Черчил у Лондон, а Хитлер у Берлин.

Стављајући свој политички живот испред свега, очајнички је покушавао зауставити стреловити залет Европе у нови рат. Но стари ривали, прикривена мржња и сумњичавост између Француске и Немачке, постепено се откривала. Афирмисане странке и Комунистичка Партија су радиле на истој страни: за рат! За Кремљ је то била јединствена шанса да рашири комунизам у Европи након што она прокрвари.
Али ускоро је рат започео, прво у Пољској, а затим у западној Европи 1940. године. Тиме је започео Други светски рат 1941. године.
Ускоро се свастика завијорила од Северног Пола, па до обала Грчке и све до границе са Шпанијом.

Али европски грађански рат између Енглеске и Немачке се наставио. И комунистичке вође су се спремиле да се уплету у њега и узму свој део.

Ипак, Хитлер их је поразио и ушао у Совјетски Савез 22. јуна 1941. године. За Европу је то била битка за бити или не бити. Победа Хитлера или победа Стаљина.

Тада су у свим европским земљама, хиљаде младих мушкараца, схватили да су судбине њихових домовина на искушењу. Одлучили су добровољно ставити своје животе на располагање у борби против комунизма и за уједињење Европе.

Све у свему, нарасли су на више од 600 000 не-немаца који су се борили на Источном фронту. Ускоро су почели доносити бодове Waffen SS-у.
Трупе Waffen SS-а биле су идеолошке и војне шок-јединице Европе. Немци којих је било око 400 000, чак су били у мањини.
Милион припадника Waffen SS-а били су прва уистину Европска војска која је икада постојала.

После рата свака јединица те војске требала је осигурати своме народу политичку структуру, слободну од безначајног национализма из прошлости. Цели SS се борио за исту сврху. Сви су делили једнак поглед на свет. Сви су постали другови у оружју.

Најважнији политички и војни феномен Другог светског рата најмање је познат: феномен Waffen SS-а.

Леон Дегрел био је један од најпознатијих војника Waffen SS-а. Након што се придружио као војник, добио је сва одличја од каплара па до генерала за изразиту храброст у борби. Суделовао је у седамдесет и пет борби прса у прса. Био је рањен небројено пута. Добитник је највиших почасти: Витешки крст, Храстово лишће, Златни немачки крст, те небројено других одличја због невероватног држања под непријатељском ватром. Један од последњих који су се остали борити на Источном фронту, Леон Дегреле побегао је под опсадом из готово немогуће ситуације тако да је прелетео више од 2000 километара преко Европе све до Шпаније. Успео је преживети константну ватру целим путем и присилно слети на плажу Сан Себастијан у Шпанији, тешко рањен.
Успркос свим нагађањима успео је преживети. Полако је успео изградити поновно нови живот за себе и своју породицу.

За Дегрела филозофија и политика не могу постојати без познавања историје. За њега лепота обогаћује људе, и људи не могу свој живот унапредити без ње.
Ова се филозофија рефлектује у свему што је радио. У његовом шпанском дому се уметност захвално испреплиће са историјом.

Рад Леона Дегрелеа увек је био епички и поетички. Док хода просторијама свога дома, осетиће се величина Рима са свим тим украсима, бронзом, прозрачношћу стакла, осетиће се елегантна арапска архитектура, гравитација готичких форми и раскош ренесансне и барокне уметности. Неко ће пак осетити славу његових застава.

У тој вас атмосфери лепоте и величине, последњи и најважнији живи сведок Другог светског рата очекује, Даме и Господо, Генерал Леон Дегреле:

*

Даме и Господо

Упитали су ме да вам говорим о великој непознаници Другог светског рата: Waffen SS-у.

У неку је руку чудесно да организација која је и политичка и војна, и која је за време Другог светског рата ујединила више од милион бораца добровољаца, данас буде службено игнорисана.

Зашто?

Зашто службени органи још увек уистину игноришу ту изванредну војску добровољаца? Војску која се затекла у највећем сукобу, који је захватио цели свет.
Одговор се може наћи у чињеници да је ударни део Waffen SS-а био састављен од добровољаца из тридесет различитих држава.
Што је узроковало њихово уједињење и за чега су ти добровољци живели? Је ли то био немачки феномен?

У почетку, да.

Првобитно је Waffen SS био састављено од мање од двеста чланова. Растао је константно до 1940. године када је еволуирало у другу фазу: германски Waffen SS. Уз Немце из Немачке, прикључили су се северозападни Европљани и потомци Немаца из целе Европе.

Затим, 1941. године, за време великог сукоба са Совјетским Савезом, изродило се европски Waffen SS. Млади људи из најудаљенијих земаља заједно су се борили на руском фронту.
Нико није знао ништа о Waffen SS -у у годинама које су претходиле рату. Немци су својевољно узели неко време да уоче карактеристике Waffen SS -а.

Хитлер се демократски уздигао на место канцелара, освојивши гласачке листиће. Водио је предизборну кампању као сваки други политичар. Одржавао је састанке, оглашавао на паноима, његове су поруке долазиле до различите публике. Све већем броју људи се свидело што је говорио, све више људи је гласало за места његове партије у конгресу. Хитлер није дошао на власт силом, већ је легално изабран од народа, и легално постављен за канцелара уз председника Немачке, Маршала Паул фон Хинденбурга. Његова је влада била легитимна и демократска. У ствари, само су два његова следбеника била укључена у рад Кабинета.

Касније је успео, увек уз изборне процесе, повећати своју већину. Када је на изборима освојио до 90% гласова, Хитлер је сваки глас освојио својим постигнућем.

За време својих кампања, Хитлер се суочавао са застрашујућим непријатељима: моћи кабинета који нису презали од фалсификовања изборног процеса. Морао се суочити са Вајмарским творевинама и њиховим врло добро финансираним левичарским и либералним странкама, те врло добро организованим блоком од шест милиона чланова Комунистичке Партије. Само је неустрашива и срчана борба успела уверити људе да гласају за њега, чиме су омогућили Хитлеру да освоји демократску већину.
У то време Waffen SS није био никакав фактор. Наравно, постојао је SA са око три милиона људи. Били су пуноправни чланови национал-социјалистичке радничке партије, али не и војска.

Њихов главни циљ био је заштити кандидате партије од комунистичког насиља. А насиље је било крволочно; више од пет стотина национал-социјалиста било је убијено од стране комуниста. Хиљаде њих су били тешко рањени.

SA јединица је била добровољна невладина организација, те чим је Хитлер освојио власт, више се није могао користити њиховим услугама.

Морао је радити у оквиру система којем је изабран служити.
Дошао је у незавидан положај. Морао се носити са неумољивом бирократијом успостављеном од старога режима. У ствари, када је рат започео 1939. године, 70% немачких бирократа било је приклоњено старом режиму, те нису припадали Хитлеровој партији. Хитлер није могао рачунати на подршку црквене хијерархије. И велики послодавци и комунисти били су непријатељски расположени према његовом програму. Поврх свега, владало је екстремно сиромаштво, и шест милиона радника било је незапослено. Није никада запамћено да је и једна европска земља имала толики број незапослених.

Дакле, ту је био прилично изолован човек. Три милиона припадника SA нису у влади. Гласали су и помогли у изборима, али нису могли заменити енергичну бирократију у владиним структурама. SA такође није могла извршити утицај на војску, будући да је врховништво уплашено од могуће конкуренције и било је непријатељски расположено према SA. Непријатељство је досегло такву тачку да је Хитлер био суочен са замршеном дилемом. Шта да ради са милионима следбеника који су му помогли при доласку на моћ? Не може их напустити. Војска је била врло добро организована структура моћи. Премда је због Версајског уговора бројала само 100 000 људи, ипак је имала велики утицај на државу. Председник државе био је генерал-фелдмаршал Паул фон Хинденбург. Војска је била привилегована каста. Скоро сви су официри припадали вишим слојевима становништва.

Било је немогуће Хитлеру преузети моћну војску директно. Хитлер је био демократски изабран, и није могао учинити што је учинио Стаљин; употребити одреде за стрељање како би уклонио цео војни врх. Стаљин је поубијао тридесет хиљада високих официра. Тиме је отворио простор за властите комесаре у које је имао поверења.

Такве драстичне методе нису се могле употребити у Немачкој, тако да је за разлику од Стаљина, Хитлер био окружен међународним непријатељима.

Његов избор проузрочио је интернационални бес. Морао је ићи директно међу гласаче без посредништва врховништва странке. Платформа његове партије укључивала је елементе расне чистоће у Немачкој, као и повратак моћи народу. Такве намере разбесниле су светско Јеврејство, зато су Јудејци објавили 1933. године рат Немачкој.

С обзиром на све речено, Хитлер је имао ограничену моћ и био је релативно усамљен. Како је тај човек уопште преживео ту апстрактну пркосност у раним годинама? Једина чињеница да је Хитлер био изразит геније, објашњава његово преживљавање насупрот свим опкладама. И напољу, и код куће, Хитлер је морао пузати само како би показао своју добру вољу.

Но успркос свим напорима, Хитлер је постепено био сатеран у ћошак. Свађа између SA и војске дошла је до врхунца. Његов стари друг, Ernst Röhm, шеф SA, желео је следити Стаљинов пример, и физички елиминисати препреке у војсци. Све је кулминирало смрћу Röhm -а, или самоубиством или убиством, те су многи његови сарадници, са војском која је купила мрвице, поново поставили SA на своје место.

У то време основан је SS као лична стража канцелара Хитлера. Све у свему бројала је стотину и осамдесет људи. То су били млади људи, са изразитим квалитетима, али без икакве политичке улоге. Њихове дужности су биле чување канцелара и пример наоружања угледним људима који су долазили у посету.
Управо је од скромне бројке од 180 људи, неколико година касније, израсла војска од милион војника. Војска примерне храбрости која је свој позив раширила широм Европе.
Након што је Хитлер био приморан уочити надмоћ војске, схватио је да институције никада неће подржати његове револуционарне социјалне програме. Била је то војска аристократа.

Хитлер је био човек из народа, човек чије дело у сузбијању незапослености никада до сада није било надмашено. У две године запослио је шест милиона Немаца, и тако се решио захукталог сиромаштва. У пет је година немачки радник удвостручио своје приходе без инфлације. Хиљаде и хиљаде лепих домова је саграђено за раднике са минималним трошковима. Сваки дом је имао врт за узгајање цвећа и поврћа. Све су фабрике биле опремљене спортским теренима, базенима и атрактивним и уљудним радионицама.
По први пут уведен је плаћени годишњи одмор. Комунисти и капиталисти никада нису понудили плаћене одморе; то је Хитлерова креација. Организовао је фамозне ''снага кроз разоноду'' програме, с којима су си радници, уз разумне трошкове, могли приуштити путовање путничким бродовима, такође и обиласке било којег дела света.

Сва та социјална постигнућа нису задовољила опозицију. Велики послодавци тајкуни и интернационални банкари су били забринути. Али Хитлер им се супротставио. Посао може носити профит, али само ако су радници слабо плаћени те ако живе скромно. Људи, не профит, долази на прво место.

То је била само једна од Хитлерових реформи. Провео их је на стотине других. Дословце је поновно изградио Немачку. У неколико година, више од хиљаду и по километара аутопута је саграђено. За раднике је створен приступачни Volkswagen аутомобил. Сваки радник се је могао возити са пет марака недељно. Тако нешто није било присутно нигде другде у Европи. Захваљујући аутоцестама радници су могли посетити било који крај Немачке који су желели. Исти су се програми односили и на сељаке и на средњу класу.
Хитлер је схватио да уколико жели своје реформе сачувати од саботажа, мора пронаћи снажну полугу, полугу која диктира поштовање.

Хитлер се још увек није ухватио у коштац са војском, али вешто је почео изграђивати SS. Очајнички му је требао SS, јер, изнад свега, Хитлер је био политички човек; њему је рат био последње решење. Његов је циљ био уверити људе да придобију њихово поверење, пре свега млађих генерација. Знао је да ће му се опозиција супротставити на сваком углу.

И био је у праву. Кроз високе официре, опозиције супланирале збацивање демократски изабрану Хитлерову владу. Догађај је познатији као Минхенски пуч, а пучисти су пронађени на време . То је било 1938. године.

Двадесетог јула 1944. године Хитлер је готово погинуо када су му аристократски официри поставили бомбу испод стола.

Како не би узбунио војску, Хитлер је унапредио SS у јединицу одговорну за закон и ред. Постојала је и немачка полиција, али Хитлер је био сумњичав према њој. Око 150 000 полицајаца именовао је Вајмарски режим. Хитлеру је требао SS не само да открије покушаје пуча, већ да заштити своје реформе. Како је основна Leibstandarte SS Adolf Hitler јединица од 180 људи је расла, успостављене су нове јединице попут Deutschland и Germania . Војно врховништво чинило је све да спречи регрутовање SS-оваца. Хитлер је заобишао препреке тако да је поставио министра унутрашњих послова за регрутовање уместо министра рата.

Војска је покушала охрабрити новајлије између 18 и 45 година старости. На темељу националне сигурности, војници су морали служити четири године, подофицири дванаест година, а официри двадесет и пет година.
Таквим се наређивањима мислило зауставити на месту новајлијаSS-а. Али међутим догодио се обрнути учинак. Хиљаде младих људи пожурило је пријавити се, и без обзира на дужину службе, било их је више него што се примало.
Млади су сматрали да је SS једина оружана јединица која је презентирала њихове властите идеје.
Нова формација младих SS-оваца очарала је јавно мнење. Одевен у елегантне црне униформе, SS је привлачио све више и више младих мушкараца.

Требало је две године, од 1933. до 1935. те константна разумна борба са војском да се успостави снага од 8 000 SS-оваца.

У то време назив Waffen SS није ни постојао. Све до 1940., након кампање у Француској, SS је службено назван Waffen SS (Оружани SS). У 1935. години названи су само SS. Ипак, 8 000 SS-оваца није пуно у земљи од осамдесет милиона људи. Зато је Хитлер морао наћи нови начин да обиђе војску. СтвориоTotenköpfe (Тотенкопф) стражарске јединице. Били су заправо прерушени SS, но службена им је дужност била чување концентрационих логора.

Штa су били ти концетрациони логори?

То су били радни логори где су непослушни комунисти радили. Били су добро третирани, будући да се веровало да ће се пре или касније преобратити у националисте. Била су два концентрациона логора, са укупно три хиљаде људи. Три хиљаде од укупно шест милиона комуниста са чланским картама Комунистичке Партије. То значи да је затворен био један од две хиљаде. Пред сам почетак рата у логорима је било мање од десет хиљада логораша.

Зато је посао Totenköpf-а био успоставити четири пука, које би се у правом тренутку придружиле SS-у. Totenköpf је деловао притајено за време израде система регрутовања резервних јединица, како његова снага не би постала предмет сумњичавости.

На почетку рата Totenköpf је бројао четрдесет хиљада људи. Они ће бити послати у 163 различите јединице. За то време првобитна Leibstandarte јединица досегла је људство од 2800, те су четири пука створене у Бечу за време припајења Аустрије Немачкој.

Млади човек који би се придружио SS-у био би обучаван као у ниједној другој војсци на свету. Војни и академски тренинзи су били интензивни, али телесне припреме су биле најригорозније. Првенствено су практиковани спортови. Сваки од њихје извођен с особинама Олимпијских игара. Посебност физичке издржљивости SS-а на руском фронту, која је запањила свет,последица је тих интензивних тренинга.

Постојале су такође и идеолошке припреме. Ти су људи учени за шта се борбе, која је врста Немачке доживљавала ускрснуће предњиховим властитим очима. Показано им је како је Немачка морално уједињена кроз класно поравнање, те физички кроз враћање изгубљених немачких територија. Постајали су свесни своје крвне повезаности са свим осталим Немцима који су живели у другим државама, у Пољској, Русији, Судетима (тј пограничним деловима Чехословачке), као и другим деловима Европе. Били су учени, да сви Немци представљају етничку заједничу. Млади SS-овци су обучавани у две војне академије, једној у Бад Тоелзу, а другој у Braunschweig-у. Те академије су биле потпуно другачије од трулих касарни из прошлости; борбена истанчаност уз помоћ најновије технологије била је смештена усред стотина ораница те предивне земље.

Хитлер се противио икаквом рату, посебно у западној Европи. Није чак ни узимао у обзир да би SS могао суделовати у таквом рату. Изнад свега, SS је била политичка сила. Хитлер је ценио западне земље као индивидуалне културе које се не би могле федерализовати, али пре свега, које не би могле бити освојене. Осећао је да би сукоб са западом могао бити безизлазни цивилни рат.

Хитлерова концепција Европе тада је била миљама далеко од његових суседа. Успомене из година од 1914. до 1818., када су се мале земље бориле са другим малим земљама око комадића територија, још су увек биле присутне у Европи 1939. године. Не толико у Совјетском Савезу, где је интернационализам срушио национализам. Комунисти никада нису имали за циљ служити интересима Русије. Комунизам се није ограничавао само на узимање понеких територија већ је његов примаран циљ била светска доминација.
То је био нови драматичан фактор. Ова политика светске доминације још је увек присутна у Вијетнаму, Авганистану, Африци и Пољској. У своје време то је био потпуно нови концепт. Усамљен између осталих светских вођа, Хитлер је видео тај концепт као једнаку претњу свим светским нацијама.
Хитлер се јасно присећао пустошења које су комунисти починили у Немачкој на крају Првог светског рата. Посебно у Берлину и Баварској, комунисти су под страним вођством организовали државу унутар државе, те су преузели готово све. За Хитлера све је указивало на Исток. Комунизам је био претња.

Без обзира на његов недостатак интереса за анализирање западне Европе, Хитлер је био врло добро свестан да не може балансирати између два фронта.

Тада су, уместо да допусте Хитлеру да нападне Комунизам, Савезници донели судбоносну одлуку да нападну Хитлера.
Такозвана западна демократија се ујединила са Совјетским Савезом у сврху опсаде и уништавања демократске владе у Немачкој.
Версајски уговор већ је притискао Немачку са свих страна. Био је створен да држи Немачку у константној економској кризи те војној импотенцији. Савезници су ратификовали повезнице уговора са Белгијом, тек основаном Чехословачком, Југославијом, Пољском и Румунском како би запретили Немачкој са свих страна.

У лето 1939. године, владе Британије и Француске тајно су преговарале о потпуном војном савезништву са Совјетским Савезом. Преговори су одржани у Москви, а записнике је потписао маршал Жуков.

Те записнике имам у своме поседу. Запањујући су. Свако може прочитати извештаје које гарантују Британији и Француској Совјетску партиципацију против Немачке. Уз то, ратификовано је да Совјетски Савез може пружити Англо-Француским јединицама подршку од 5500 борбених авиона тренутно, те подршку целокупних причуваних јединица совјетског ратног ваздухопловства. Између девет и десет хиљада тенкова би такође било на располагању. Заузврат, Совјетски Савез је тражио балтичке земље и слободан приступ Пољској. План је захтевао рани удружени напад.
« Poslednja izmena: Jun 30, 2013, 15:55:32 Србски Космет »

Odg: Историјска ревизија!
« Odgovor #3 poslato: Jun 30, 2013, 15:56:02 »
Немачка је у тој фази била минимално наоружана. Француски преговарачи су схватили да ће десет хиљада совјетских тенкова ускоро уништити 2000 немачких тенкова, али нису уочили да ће их тешко зауставити на француској граници. Ипак, Британска је влада била прилично спремна Совјетима препустити Европу.

Суочен са потпуном опсадом, Хитлер је још једном желео осигурати мир било са једном, било са другом страном Совјетско-Британског партнерства.

Обратио се Британској и Француској влади, те формално затражио мировне преговоре. Његов захтев за миром пропраћен је мноштвом увреда и оптужби. Међународни штампа је спровела оргију мржње против Хитлера каква је незапамћена у историје. И данас је мучно читати поновно те новинске чланке.

Када је Хитлер упутио сличне мировне захтеве Москви, био је изненађен када је видео да су Совјети жељно потписали мировни уговор са Немачком. У ствари, Стаљин није потписао мировни уговор у сврху мира. Он га је потписао како би се Европа међусобно уништила у рату, док би му то дало времена које му је потребно да изгради властиту војну силу.

Стаљинове стварне намере су откривене у записницима Совјетског Врховног Заповедништва, који су такође у моме поседу. Стаљин тврди да је његова намера ући у рат када се Хитлер и Западне силе међусобно сукобе. Стаљин је имао велики интерес за куповањем времена, те пуштањем других да се боре први. Прочитао сам његове војне планове, и видео како су остварени. До 1941. године, Стаљинових десет хиљада тенкова је нарасло на 17 999, а следеће године имао би их 32 000; десет пута више него немачка. Ваздушне снаге би биле такође десет напрема један у корист Стаљина.
Након што је врло „слаб“ Стаљин потписао мировни уговор са Хитлером, издао је наредбу да се изгради 96 аеродрома на западној совјетској граници. Следеће их је године планирано 180. Његова стратегија је била следећа: '' Што се више западне силе међусобно боре, то ће бити слабије. Што дуже чекам, то ћу бити јачи.'' Управо је под тим сумњивим околностима започео Други светски рат. Рат који је понуђен Совјетима на сребрном пладњу.
Свестан Стаљинових припрема, Хитлер је знао да ће се морати суочити са комунизмом пре или касније. А за борбу против комунизма морао се ослонити на потпуно лојалне људе, људе који ће се борити за идеологију против друге идеологије. Хитлерова политика је увек била супротстављање идеологији класног сукоба идеологијом класне сарадње.

Хитлер је увидео да марксистички класни рат није донео никакав напредак руском народу. Руски су радници били јадно обучени, као што су и сада; живели су у јадним условима; слабо су јели. Имања су увек била на измаку, те је до дана данашњег живот у Москви једнако туробан као што је био пре рата. За Хитлера је колапс класнога рата донео једину алтернативу-класну сарадњу. Како би то остварио, Хитлер је увидео да нити једна класа неће смети малтретирати неку другу класу. Чињеница је да новостворене високе класе које су се изродиле из индустријске револуције, енормно су напустиле своје привилегије, тако да је то био разлог зашто су Национал Социјалисти били социјалисти.

Национал-социјализам био је популаран покрет у најискренијем смислу. Велика већина национал-социјалиста били су обични радници. Седамдесет посто Хитлерове Омладине била су деца радника. Хитлер је освојио изборе јер је већина радника била солидарна с њим. Многи се често чуде зашто је шест милиона комуниста, који су гласали против Хитлера, окренуло после своја леђа комунизму након што је Хитлер изабран 1933. године. Постоји само један разлог: сведочили су и искусили повластице класне сарадње. Неки кажу да су били присиљени; то је лаж. Попут осталих оданих Немаца, борили су се предано четири године на руском фронту.
Радници нису никада напустили Хитлера, али више класе јесу. Хитлер је сложио своју формулу класне сарадње као одговор комунизму следећим речима: ''Класа сарадња значи да капиталисти неће никада више третирати раднике као безначајне економске компоненте. Новац је само један део нашег економског живота, радници су више од машина за оне који их недељно исплаћују. Права вредност Немачке су радници.''

Хитлер је заменио злато са радом као финансијским темељем своје економије. Национал-социјализам је био права опозиција комунизму. Изванредна постигнућа су следила Хитлеров избор за канцелара.

Стално слушамо о Хитлеру и његовим логорима, Хитлеру и Јеврејима, али никад о његовом беспрекорном социјалном раду. Ако се толико много мржње створило према Хитлеру од стране интернационалних банкара, као и штампе, то је због његовог социјалног рада. Очито је да ће се генијални популарни покрет попут Национал Социјализма сукобити са себичним интересима високих финансијера. Хитлер је јасно рашчистио да контрола новца не сме имати право разбојнички искориштавати целу државу, због тога што у њој такође живе људи, милиони њих, и ти људи имају право живети са достојанством и без присиле. Оно што је Хитлер рекао и предвидео освојило је немачку младост. Управо је та социјална револуција била оно што ће SS осетити слободним ширити широм Немачке И бранити уколико буде потребно.
Рат 1939. године у западној Европи пркосио је сваком разуму. Био је то цивилни рат између оних који су требали бити уједињени. Била је то стравична глупост.
Млади SS-овци су тренирани како би водили национал-социјалистичку револуцију. За пет до десет година, требали су заменити целокупни кадар, који је постављен од стране старог режима.

Али у почетку рата није било могуће да ти млади људи остану код куће. Као други млади у држави, морали су бранити своју земљу и обранити је боље него остали.

Рат је преобратио SS-овце од домаће политичке снаге, у националну војску, која се борила у иностранству, а затим и у вишенационалну војску.

Сада смо на почетку рата са Пољском са својим далекосежним последицама. Може ли се рат заобићи? Дефинитивно да! Чак и када је већ започео у Пољској.
Проблем Дензига био је нелогичан. Версајски уговор раздвојио је немачки град Дензиг од Немачке, идао га Пољској против жеље његових становника.

То је дело било толико увредљиво, да је осуђено широм света. Велики део Немачке био је пресечен кроз средину. Од западне Пруске, до источне Пруске, морало се путовати у запечаћеном возу кроз пољске територије. Грађани Дензига гласали су са 99% гласова за повратак града Немачкој. Њихово право самоопредељења било је игнорисано!

Ипак, рат у Пољској је почео због других разлога осим саме Пољске и самоопредељења становника Дензига.

Пољска је само неколико месеци пре напала Чехословачку у исто време када је Хитлер повратио Судети Немачкој. Пољаци су били спремни сарађивати са Хитлером. Уколико се Пољска окрене против Немачке, то ће бити зато што је британска влада затровала немачко-пољске односе.

Зашто?

Углавном због дуготрајног комплекса мање вредности које су британски владари осећали према осталој Европи. Тај се комплекс манифестирао у опсесији британских главешина сукобима који су слабили Европу.

У то је време Британско Царство контролисало је петсто милиона људи изван Европе, али некако је било више преокупирано својим традиционалним хобијем: уплетањем носа у Европу. Та политика која није никада дозвољавала деловање снажних европских држава, била је Modus operandi британских главешина кроз века.

Било да је реч о Чарлсу V из Шпаније, Лују XIV, Наполеону или Вилијему II из Немачке, британско врховништво није никада толерисало било какво уједињење тих сила у Европи. Немачка се није никада хтела мешати у британске послове. Ипак, британско се врховништво стално мешало у европске послове, посебно у средњој Европи и на Балкану.

Хитлеров улазак у Праг донео је свађу са Британцима. Праг и Чешка су били део Немачке вековима, и увек под немачком интересном сфером. Британско петљање у то подручје било је потпуно неправедно.

За Немачку је прашки режим представљао велику претњу. Едвард Бенеш, Стаљинов роб у Чешкој влади, хтео је послушати заповед својих господара у Кремљу да отвору границе комунистичкој војсци како би Праг постао совјетска одскочна даска у Немачку.

За Хитлера, Праг је био осматрачница централне Европе, као одступница совјетске инвазије. Такође су биле присутне прашке историјске економске везе са Немачком. Немачка је одувек била повезана економски са средњом Европом. Румунија, Балкан, Бугарска, Мађарска и Југославија имале су дуготрајне економске успехе са Немачком који су потрајали до данас.

Хитлерова европска економска политика базирала се на здравом разуму и реализму. И управо је то Хитлерово настојање да направи од средње Европе трговачки центар, то је било оно што британско врховништво није могло толерисати, а не брига за чешку слободу.
Тада је још увек енглески народ гајио велике симпатије према Хитлеру. Сећам се када је Лојд Џорџ дао изјаву за немачку штампуу Хитлеровом дому где је био угошћен. Рекао је: ''Можете Богу захвалити што имате тако дивног човека за свога вођу!'' Лојд Џорџ, непријатељ Немачке за време Првог светског рата је то изјавио!

Енглески краљ Едвард XVIII који је управо абдициран као Кнез од Виндсора а исто је тако посетио Хитлера у његовом дому у Berchtesgaden-у, заједно са својом женом, која је била споредно искоришћена за његову абдикацију. Када су се вратили, Кнез је послао поруку Хитлеру. У њој је писло: ''Какав смо предиван дан провели ваша ексцеленцијо. Незаборавно!'' Кнез је рефлектовао оно што су многи Енглези знали, ослањајући се на ''како су добри немачки радници.'' Кнез је говорио истину. Немачки су радници зарађивали двоструко више, без инфлације, него што су то пре Хитлера имали, и њихов је животни стандард константно био висок.

Чак и Черчил, најфанатичнији мрзитељ Немачке, послао је 1938. године писмо Хитлеру, у којем је написао: ''Ако би икада Велика Британија завршила у катастрофи каква је затекла Немачку 1918. године, замолио би Бога да ми пошаље човека са снагом и карактером попут вашег, ваша ексцеленцијо.''

London Тimes је известио о тој изузетној изјави. И мали и велики су знали, да је Хитлер био човек изванредног генија. Његова су постигнућа задивила свет. У пет година изградио је пропалу нацију са милионима незапослених, у најјачу економску силу у Европи. Била је толико јака да се мала земља попут Немачке, могла успротивити целом свету, те ратовати с њиме шест година.
Черчил је схватио да се нико у свету не може мерити са таквом силом. Пред сам рат је изјавио: ''Више нема недоумице о томе можемо ли пронаћи формулу мира са Хитлером.''АлиЧерчил је имао друге инструкције. Вођство, уплашено да се Хитлеров успех у Немачкој може раширити на друге државе, одлучило се предато посветити његовом уништењу. Створили су мржњу према Немачкој широм света, и то мешајући старе састојке. Чак су довели до тога да су неки Европљани били љубоморни на Немачку.

Висок наталитет учинила је Немачку најгушће насељеном земљом у западној Европи. У науци и технологији Немци су били испред Француске и Британије. Хитлер је од немачке учинио економску велесилу. То је био Хитлеров злочин због којега је британско врховништво одлучило уништити Немачку и Хитлера по сваку цену. Британија је манипулирала пољском Владом против Немачке. Сами Пољаци су радије хтели живети мирно са Немцима. Уместо тога, нажалост, Пољаке су угурали у рат Британци. Нико не сме заборавити да је 1,5 милиона Немаца живело у Пољској у то време, те су пружали велики допринос пољској економији. Без обзира на економске повезнице са Немачком, Пољаци су угледали шансу да са уз помоћ Немаца, дочепају натраг до својих територија, које је узео Совјетски Савез. Те су територије покушали повратити од 1919. године.

У јануару 1939. године Хитлер је понудио Бечку, пољском вођи, компромис који би решио проблем Дензига; уважили би се захтеви становништва Дензига о враћању Немачкој, али Пољска би имала слободан приступ лукама и индустрији, који би био гарантован уговором.

Данашње превладавајуће мишљење да свака држава мора имати своју луку заиста нема смисла. Швајцарска, Мађарска и друге земље без лука успевају функционисати прилично добро. Хитлеров предлог је био базиран на принципима самоопредељења и обостраног уважавања. Чак је и Черчил признао да би такво решење решило проблем Дензига. То признање га пак није спречило при слању ултиматума Немачкој: повуците се из Пољске или ћете имати рат. Свет је недавно видео што се догодило када је Израел извршио инвазију на Либан. Густо насељени градови попут Tyr и Sidon-а су уништени, као и западни Бејрут. Сви су тражили повлачење Израела, али нико му није објавио рат када се одбио захтеве за повлачењем.

Уз мало стрпљења могло се пронаћи мирно решење за Дензиг. Уместо тога, међународнаштампа је започела масовну кампању безочних лажи и клевета на рачун Хитлера. Његови су захтеви погрешно интерпретирани од стране немилосрдног новинарства.
Од свих злочина у Другом светском рату, нико није чуо за велики масакр који се догодио у Пољској пред сам рат. Имам детаљнеизвештаје међу мојим документима, који потврђују клање невиних Немаца у Пољској.

Хиљаде немачких мушкараца, жена и деце масакрирано је на најгоре могуће начине од стране руље распомамљене захваљујући штампи. Фотографије тих масакра превише су стравичне за гледање. Хитлер је одлучио зауставити клање, те је пожурио спасити свој народ.
Пољска је кампања показала да је Хитлер био војни геније. Историја је већ почела препознавати најбоље Хитлерове карактеристике: његовавојна генијалност. Све успешне војне кампање Трећег Рајха биле су осмишљене и вођене од Хитлера лично, не неких шефова или особља. Хитлер је инспирисао велики број генерала који су постали његови најважнији ослонци у каснијим кампањама. Захваљујући пољској кампањи, Генерални Штаб планирало је офанзиву дуж балтичке обале како би заузели Дензиг, план који је од почетка осуђен на пропаст. Уместо тога, Хитлер је измислио Blitzkrieg или муњевити рат, те у кратко је време заузео Варшаву. Waffen SS се појавио на Пољском фронту, те је његов учинак запањио свет.

Следећа кампања у Француској је такође била брза и угодна. Британско-Француске јединице су пожуриле у Холандију и Белгију да провере немачко напредовање, али биле су надмудрене те опкољене у Седану. Све се завршило у неколико дана.

Данас се прича како Хитлер није имао ништа с том операцијом; да је све дело генерала Erich von Manstein-а. То је потпуна лаж. Маршал von Manstein је замислио ту идеју, али кад ју је поднео врховном заповедништву био је деградиран, укорен и повучен у Дрезден. Врховно заповедништво није дало до знања Хитлеру за тај инцидент. На своју руку, Хитлер је водио кампању кроз исте линије и пратио британско-француске јединице. Још није био ни март 1940. године када је von Manstein дошао у контакт са Хитлером.

Хитлер је такође планирао балканску и руску кампању. У ретким приликама када је Хитлер допустио врховном заповедништву провођење њихових идеја, битке су губљене, као на пример Курск.

Године 1939. у време кампање у Пољској, Хитлер се није превише ослањао на војне књижице и теорије у њима које су развијене пре педесет година, како му је саветовало Генерални Штаб, већ је имао свој план брзог опкољавања попут стиска клештима. У осам дана добио је рат у Пољској без обзира што је Пољска велика попут Француске.
У осам дана ратовања могло се видети три SS пукa у акцији: Leibstandarte, Deutschland и Germania. Такође је учествовао и SS моторизовани батаљон, корпус инжењера и транспортна јединица. Све у свему била је то делотворна али мала јединица од 25 000 људи.

Sepp Dietriech и његова Leibstandarte јединица су сами, након прегруписања после Шлезије (област на тромеђи Пољске, Чешке и Немачке), поделили Пољску на два дела у року од пар дана. Са мање од 3000 људи он је поразио пољске јединице од 15 000 људи и тако је узео 10 000 заробљеника. Такве победе нису могле проћи без губитака.

Тешко је замислити да од укупног броја од милион SS-оваца, 352 000 су погинули у акцијама, а још их се 50 000 сматра несталима. То је застрашујућа чињеница! Четири стотине хиљада најбољих младих људи у Европи! Без поговора су жртвовали сами себе због својих уверења. Знали су да морају бити пример. Били су први на првим цртама како би одбранили своје домовине и идеале. У победама и у поразима Waffen SS је увек показивао најбоље особине својих људи. SS је био демократско опредељење моћи; људи окупљених властитом жељом.

Није била довољна само дозвола гласачких листића, био је кључан фактор срца и ума тих људи. У акцији, Waffen SS једногласно је одлучио: да немачки народ мора бити поносан на њих, да им треба пружити поштовање и љубав. Тако висока мотивација учинила је добровољце SS-а најбољим борцима на свету.

SS се показао у акцијама. Нису били само политичари са празним фразама, већ су дали своје животе и увек били први у борбама са изванредном атмосфером другарства. Управо је то другарство најзначајнија особина SS-а: вође SS-а су били другови са осталима.

Управо је на првим цртама до изражаја долазила физичка спремност SS-а. Официр SS-а имао је једнако ригорозну обуку као и обични војници. Ти официри и војници похађали су једнаке спортске догађаје, и само су најбољи побеђивали, без обзира на чин. То је створило дивно братство које је једноставно прожимало цели SS. Само је тимски рат, слободних људи, везаних само вишим идеалима, могао ујединити Европу. Погледајте данашње пијаце. То је обична грешка. Нема сједињујућег идеала. Све је базирано на препуцавању око цене парадајз, челика, угља или пића. Војне организације су ипак базиране на нечему што је мало вишље од тога.

Однос једнакости и узајамног поштовања између војника и официра увек је био присутан. Половина свих заповедника дивизија било је убијено у борби. половина! Нема војске у свету којој се то догодило. Официри SS-а су увек водили своје људе у битку. Био сам као официр SS-а укључен у седамдесет и пет борби прса у прса. Морао сам бити онај који ће први доћи у сусрет са непријатељем. Војници SS-а нису били слани да убијајуса официрем у позадини, већ су следили своје заповеднике на прве линије са страственом оданошћу. Сваки је заповедник SS-а знао и мислио на свакога од својих људи, те је често добијао неочекиване одговоре.

Након пробијања из Черкасијеве опсаде, разговарао сам са једним по једним са својим војником, а било их је хиљаду у том тренутку. Два недеље, од сумрака до зоре, испитивао сам их и слушао њихове одговоре. Понекад би се догодило да неки хвалисави војник добије одличје, док остали хероји који би били тихи, не би добили. Разговарао сам са свима њима јер сам желео знати из прве руке што се догађало и што су радили. Једноставно сам морао знати истину.

Једном приликом су два моја војника изненада открили своје идентификацијске исказнице белгијског покрета отпора. Били су послати да ме убију. На првим линијама врло је лако упуцати некога иза леђа. Но посебно тимска атмосфера SS-а их је придобило. SS официри су увек могли рачунати на оданост својих људи због тог искуства.
Очекиван животни век SS официра на првој линији био је три месеца. У Естонији сам добио десет нових младих официра из Bad Tölz академије у понедељак. До четвртка је преживео само један, а и он је био рањен.
У конвенционалним војскама, официри се обраћају својим људима као супериорни инфериорнима, а ретко као браћа у оружју и идеологији.
До 1939. године SS је задобио свеукупно поштовање и уважавање. То је дало Хитлеру шансу да повећа број војника у SS-у. Уместо пука су настале три дивизије. Поново, војска је поновила своје драстичне услове регрутовања: SS-овац се може придружити на најмање четири године борбене дужности. Војска је мислила да нико неће хтети толико рискирати. Али опет, њихова су предвиђања била лоша. У месецу фебруару 1940. године придружило се 49 000 људи SS-у. Од 25 000 у септембру 1939. године до 150 000 колико их јеконачно било у мају 1940. године. Дакле, од 180 до 8000, па онда до 25 000, затим до 150 000, те на крају до милион људи, што су биле бројке против свих претпоставки војног врховништва.

Хитлер се није имао намере уплитати у ратне догађаје у Француској, рат на који је био присиљен. Сто и педесет хиљада SS-оваца служило је под војском, тако да су им даване најопасније и најтежи задаци. Успркос чињеници да су били опскрбљени слабим пешачким наоружањем и опремом, и без икаквог оклопног наоружања. У 1940. години Leibstandartе је била опскрбљена са неколико извиђачких тенкова. SS-у су још додељена возила. Али са камионима, моторима и сличним возилима која су имала само ограничену функционалност извршили су зачуђујућа дела. Леибстандарте и Der Führer јединице су послате у Холандију под заповедништво Sepp Dietrich-а. Морали су прећи Холандске водене путеве. Luftwaffe је избацио падобранце како би држали мостове 160 км у дубини Холандских територија, те је било кључно да SS-овци досегну те мостове највећом могућом брзином.

Leibstandartе јединица се тада сусрела са непремостивом препреком; прећи 160 километара у једноме дану. Тако нешто је било незамисливо тих дана, и свет је био запањен. Са тим темпом немачке би трупе досегле Шпанију за једну недељу. У једноме дану би SS прешао све холандске канале на малим гуменим чамцима. И опет, губици SS-а су били велики. Али захваљујући њиховом херојству и брзини, немачка је војска досегла Ротердам за три дана. Падобранци су рискирали да буду избрисани уколико SS-овци не би извршили своју поверену дужност.

У Белгији, SS jedinice Der Führer се сусрела лицем у лице са француском војском, која је након упада у Седанску замку, журила према Бреди у Холандију. То је било први пут да је ико видео како мала мотивисана војска окружује националну војску. Била је потребна једна SS јединица и мален број немачких јединица да се цела француска војска избаци из строја и одбије из Бреде у Antwerpen у Белгији и у северну Француску.

Leibstandartе и Der Führer јединице су здружено напредовале према великим острвима Шелан између река Рајне и Шелде. У неколико дана били су под њиховом контролом.

У јако кратко време Leibstandartе је прешла Белгију и северну Француску. Следећа велика битка SS јединица одиграла се у сарадњи са тенковском дивизијом. SS и даље са властитим тенковима, под заповедништвом генерала Ромела и Гудеријана, стреловито су јуришале према Северном мору.

Odg: Историјска ревизија!
« Odgovor #4 poslato: Jun 30, 2013, 15:56:42 »
Sepp Dietrich и његове трупе су прешле француске канале, но били су заустављени од стране непријатеља и блатном пољу, те су једва успели избећи уништење. Али успркос губитку много војника, официра и заповедника батаљона, који су сви погинули у акцијама, Немци су досегли до Денкерка.

Хитлер је био врло поносан на њих.

Следећих недеља, Хитлер их је распоредио уз реку Сома, од које су се требали раширити широм Француске. И опет се је SS доказао као најбоља борбена јединица на свету. Sepp Dietrich и SS дивизија Totenköpfe, толико су брзо напредовали, да су чак изгубили контакт са остатком војске следећа три дана. Нашли су се у Лиону, Француској, граду који су морали напустити након француско-немачког мировног уговора.

Sepp Dietrich и шачица SS-оваца на камионима остварили су немогуће.
SS дивизија Der Führer стреловито је пробила Мажинову линију одбране. Сви су говорили да је Линија непробојна. Рат у Француској је био готов. Хитлер је имао три SS дивизије које су марширале Паризом. Берлин је такође славио хероје. Али војска је била толико љубоморна да нису похвалили нити једног SS-овца за храброст. Хитлер је на крају лично испред немачког Конгреса одао почаст херојству SS-а. Том је приликом Хитлер службено користио име Waffen SS.

Али није била реч само о промени имена. Waffen SS је постао немачки, будући да су сви добровољци били прихваћени од свих германских земаља. SS су сами открили да су људи из западне Европе блиско повезани с њима: Норвежани, Данци, Холанђани, Белгијанци - сви су припадали истој германској породици. Ти германски људи су били јако импресионирани SS-ом, као уосталом и Французи.

Становништво западне Европе се дивило стилу те изразите немачке јединице на начин какав то нико други није радио; уколико би два SS извиђача дошла у град испред свих, на моторима, пре него би се представили локалним властима, прво би се детаљно очистили како би њихова појава била беспрекорна. Људи су били импресионирани. Поштовање младих Европљана германских корена према SS-у било је природно. Хиљаде младих из Норвешке, Данске, Белгије и Холандије поштовали су их са страхопоштовањем. Осећали су неодољиву једнакост са SS-ом. Није то била Европа, већ њихова властита германска раса која им је тако дубоко везала душе. Идентификовали су се као победнички Германи. За њих је Хитлер био најпосебнија особа коју су икад видели. Хитлер их је разумео, те имао запажену идеју да отвори врата SS-а и њима. Било је то прилично рискантно. Нико није о томе пре размишљао. Пре Хитлера, немачки империјализам састојао се само од торбарења са другим државама, без помисли о креирању идеологије која би се звала ''унија'' идеала неких његових суседа.

На једном, уместо торбарења и препирања, дошао је човек који је понудио фантастичан идеал: очаравајућу социјалну правду, за којом су сви вапили годинама. Потпуно нови поредак који је заменио козмополитизам без форме предратне тзв. ''демократије''. Одговор Хитлеровој понуди био је неодољив. Легије из Норвешке, Данске, Холандије и Белгије су створене. Хиљаде младих људи су носиле униформе SS-а. Хитлер је створио за њих специфичну дивизију Викинг. Та је дивизија имала судбину да постане једна од најефикаснијих дивизија SS-а.

Војска је и даље чинила све да спречи људе у приступању SS-у у Немачкој, те се понашала као да SS није постојао. Против те позадине пуне препрека код куће, било је нормално и разумно да ће SS пружити добродошлицу људима изван Немачке.

Немци који су живели у иностранству пружили су богату набавку добровољцима. Како је било на милионе Немаца-Американаца, тако је било и на милионе Немаца у свим деловима Европе - у Мађарској, у Румунији, у Русији. Постојала је чак и совјетска република Немаца Волге. То су били потомци Немаца који су емигрирали два века пре. Други Европљани, попут француских Хугенота који су били из Пруске, такође су делили тај тип емиграције с Немцима. Зато је Европа била препуна немачких насеобина. Победе Трећег Рајха учинило их је поноснима што припадају немачкој породици. Хитлер им је пружио добродошлицу кући. Видео их је, као прво, као извор елитних SS-оваца, те као битан фактор у уједињењу свих Немаца идеолошки. И опет, ентузијастични одговор је био фантастичан. Три стотине хиљада добровољаца Немачких корена се придружило из целе Европе. 54 000 само из Румуније. У контексту тога доба, то су биле упечатљиве чињенице. Било је безброј проблема које је требало решити. На пример, већина немачких добровољаца више нису говорили немачки језик. Њихове породице су се населиле у страним земљама пре 200 година. У Шпанији на пример, могу видети децу својих легионара како се асимилирају са Шпанцима, те њихова унучад више не говоре француски језик. С Немцима је била иста ствар. Када су немачки добровољци први пут ушли у SS, говорили су много различитих језика, и имали различите путеве и потребе.

Како пронаћи официре који ће причати све те језике? Како координирати тако разнолику дружину? Решење тих проблема био је чудо асимилацијског програма Waffen SS-а. Тај повратак кући тих раздвојених ''племена'', Waffen SS је видео као решење праве Европске заједнице. Око 300 000 германских добровољаца било је прихваћено од SS-а као браћа, а они су то реципроцирали тиме да су били предати, одани и хероји као и немачки SS.

За мање од годину, све се променило за Waffen SS. Касарне су биле пуне, академије су биле пуне. Најстрожи приступни стандарди и захтеви једнако су се односили на германске добровољце. Морали су бити најбољи у сваком смислу, и физички и психички. Морали су бити најбоље од германске расе.

Германско глорифицирање расе било је намерно искривљено. Никада није постојала ''анти-остале расе'' кампања. Увек је то била искључиво љубав према германској раси. Било је предато јачању и уздизању германске расе на сваки начин. Хитлер није хтео имати милионе дегенисаних, ако је било у његовој моћи да их нема. Данас је свако окружен алкохолом и дрогом. Хитлер се бринуо за то да немачке породице буду здраве, те да су предате здравом одгоју деце, како би се обновила нација. Германско глорификовање властите расе било је посвећено поновном откривању њених креативних вредности, њене културе. Била је то потрага за одличношћу, искључиво племенита идеја. Национал-социјалистички систем није био против других раса, већ за своју властиту. Циљао је на одбрану и унапређивање властите расе, те је желео да све остале расе то чине за себе.

То је најбоље било приказано када је Waffen SS желео проширити своје редове укључивањем шездесет хиљада муслиманских SS-оваца. Waffen SS је поштовао њихов начин живота, њихове обичаје и верска уверења. Сваки је муслимански батаљон имао имама, свака дружина мулаха. То је био наш начин да њихове добре вредности изађу на видело. Таква је била политика Национал Социјализма. Био сам присутан када су моји муслимански другови примили личне дарове од Хитлера за време Нове Године. Био је то привезак са малим Кураном. Хитлер их је частио тим малим симболичним поклонима. Частио их је с оним што је био најважнији фактор њихових живота и историје. Национал-социјализам је био одан германској раси, те је поштовао све друге расе.

У тој тачки може се чути: ''А шта је са антијеврејским расизмом?''. На то се може глатко одговорити: ''А шта је пак са јеврејским анти-нејеврејством?'' Била је то несрећа да се јеврејска раса никада није могла слагати са другим расама. Била је то необична историјска чињеница и феномен. Проматрајући историја јеврејског народа, могу рећи без претензија, да је њихова еволуција кроз векове увек била пропраћена, у свако време, на сваком месту, са мржњом. Мрзео их је антички Египат, мрзела их је античка Грчка, мрзели су их Римљани у тој мери да их је 3000 депортовано у Сардинију,. Била је то прва јеврејска депортација. Мрзели су их у Шпанији, у Француској, у Енглеској (одакле су били прогањани вековима), те у Немачкој. Савестан јеврејски писац Лазар је написао врло занимљиву књигу о антисемитизму, где се је упитао: ''Ми Јевреји морамо сами себи поставити питање: зашто смо свугде омражени? Није то до наших прогонитеља, јер све се збивало на различитим местима и у различитим временима. То је због тога што у нама има нешто прилично антипатично.'' Оно што је беспоговорно јесте да су Јевреји одувек желели живети као привилегована класа изабраних, те изван погледа других, Тај став их је учинио свугде антипатичнима. Према томе, јеврејска је раса јединствен случај. Хитлер није имао намеру уништити их. Хтео је да Јевреји нађу свој властити идентитет у својој новој околини, али да не узнемирују остале. Та борба, ако је тако можемо назвати, Национал Социјализма против Јевреја, била је ограничена само на једну ствар: да Јевреји напусте Немачку у миру. Планирано је да им се да властита домовина изван Немачке. Мадагаскар је био идеалан, али планови су пропали када су се Сједињене Државе уплеле у рат. У међувремену, Хитлер је размишљао да Јевреји остану живети у својим традиционалним гетима. Имали би своје организације, водили своје послове, те живели на начин на који желе. Имали би своју полицију, трамваје, заставу, фабрике, које би, замислите, изградила немачка влада. Што се других раса тиче, све су добродошле у Немачку, али као гости, а не као привилеговани становници.

У годину дана Waffen SS је окупио велики број германских народа из северне Европе, те хиљаде и хиљаде Германа изван Немачке, Фолксдојчера или Германских SS. Тада је конфликт између комунизма и национал-социјализма изашао на видело. Конфликт је ипак постојао одувек. У "Мојој Борби", Хитлер је јасно рекао свој циљ: ''елиминисати светску претњу комунизма.'' те је при томе претендирао територијално на неке источноеуропске земље. Ширење на исток је пак побудило много бесних реакција; како Немци могу присвајати земљу у Русији? На то се може одговорити; како Американци могу присвајати индијанску земљу од Атлантика до Пацифика, како Француска може присвајати северну Белгију и шпанску Rousillon? И како Британија, која је присвојила масу земаља кроз освајања и накнадна насељавања. Некако је све то било у реду за те земље да присвајају туђе територије, али не и за Немачку. Лично сам увек жестоко бранио Русе, те сам коначно успео уверити Хитлера да Немци морају живети са Русима као партнери а не као освајачи. Пре остварења тога партнерства, прво се мора истребити комунизам. За време совјетско-немачког споразума, Хитлер је покушавао купити време, но Совјети су интензивирали своју агресију према Естонији и Буковини. Прочитаћу сада одломке из совјетских документа. Они су најпоузданији извор. Прочитајмо од извештај од самог маршала Ворошилова.

''У овом тренутку се имамо времена припремити на егзикуцију капиталистичког света док је он сам у агонији. Морамо ипак бити опрезни. Немци не смеју посумњати да им припремамо замку у позадини док су они заузети ратовањем са Французима. У супротном би могли променити свој главни план те нас напасти.''

У истом документу маршал Чопонитов је написао: ''Савезништво између Хитлерове Немачке и Совјетског Савеза је само привремено. Сами ћемо се потрудити да не потраје.'' Маршал Тимошенко у својем делу није хтео бити толико очигледан: ''Немојмо заборавити да наш ратни материјал из сибирских фабрика неће бити достављен пре јесени.'' То је написано на почетку 1941. године, тако да је тај материјал требао бити достављен у јесен. Комесарски извештаји ратне индустрије говоре: Нећемо бити у пуној производњи пре 1942. године. Маршал Жуков је изрекао ово занимљиво признање: ''Хитлер је у журби да нас нападне; и за то има добре разлоге.''
Како следи, Хитлер је имао добре разлоге да нападне Русију у журби, због тога што је схватио да ће бити избрисан уколико нешто не предузме. Жуков је додао: ''Треба нам још пар месеци како би попунили своје недостатке до краја 1941. године. Требамо 18 месеци да завршимо модернизацију својих јединици.''

Наређења су врло прецизна. На четвртој седници Врховних Совјета 1939. године одлучено је да војни официри морају служити најмање три године, а војници четири године, док морнаричко особље мора пет година. Све су те одлуке донешене у мање од месец дана након што су Совјети потписали мировни уговор са Немачком.

Такорећи, Совјету, залажући се за мир, фанатично се припремају за рат. Више од 2500 нових бетонских утврда је изграђено између 1939. и 1940. године. 160 дивизија је било у борбеној спремности. 60 тенковских дивизија у пуној спреми. Немци су имали само 10 панцер дивизија. У 1941. години Совјети су имали 17 000 тенкова, а до 1942. су стекли бројку од 32 000. Имали су и 92 578 артиљеријских оруђа. А њихових 17 545 борбених ваздухопловаца су 1940. надмашиле бројевно немачке ваздушне снаге.

Лако је разумети да уз такве ратне припреме Хитлер је имао само једну опцију. Напасти Совјетски Савез одмах или се сусрести са уништењем.

Хитлерова кампања у Русији била је кампања у последњи час. Хитлер није ушао у Русију са превеликим оптимизмом. Касније ми је рекао: ''Када сам ушао у Русију био сам као човек који се нашао пред затвореним вратима. Знао сам да морам проћи главом кроз њих, но нисам знао шта се налази иза њих.'' Хитлер је био у прави. Знао је да су Совјети јаки, али изнад свега је знао да ће бити пуно јачи. 1941. година је дала Хитлеру само нешто времена за предах. Британци нису успели у ширењу рата. Хитлер који никада није хтео рат са Британијом и даље се трудио да успостави мир. Позвао ме је да проведем с њим викенд у његовом дому. Желео је продискутовати целу ситуацију и чути шта имам рећи о свему томе. Говорио је врло једноставно и јасно. Атмосфера је била лична и опуштајућа. Учинио би све да се осећате као код куће због тога што је уживао у томе да буде гостољубив. Намазао би маслацем парче тоста галантном гестом, те би их разделио около, и премда није пио, отишао би по боцу шампањца после свакога оброка јер је знао како уживам у чаши тог напитка. Све без журбе и са широким пријатељством. Део његовог генија био је и у томе што је био човек једноставних манира без афеката, те човек велике понизности. Причали смо о Енглеској, па сам га грубо питао: ''Зашто за име Бога нисте завршили са Британцима у Битци код Денкерка? Сви су знали да би их избрисали тамо.'' Одговорио је: ''Да, задржао сам своје јединице и пустио Британце да побегну натраг у Енглеску. Понижење због таквог пораза би било врло отежавајући фактор у мировним преговорима с њима.''

У исто време, Хитлер ми је рекао да није хтео распршити совјетско уверење да ће напасти Енглеску. Споменуо је да је имао чак и мале Англо-Немачке речнике раздељене међу својим трупама у Пољској. Совјетски су шпијуни здушно известили Кремљ да је немачко присуство у Пољској чисти блеф, те да ће ускоро кренути на Британска острва.

Дана 22. јуна 1941. године Немачка је извршила инвазију на Русију, а не на Енглеску.
Првобитне победе су биле брзе али и скупоцене. Преживео сам епску борбу на руском фронту.

Била је то трагична епизода; била је то кланица. Безбројне хиљаде километара руских степа биле су надвладане. Морали смо доћи до Кавказа пешице, стално под екстремним условима. По лету смо често грабили кроз блато до колена, а по зими су биле смрзавајуће температуре испод нуле. Али у неколико дана би Хитлер добио рат у Русији 1941. године. Пре битке за Москву, Хитлер је побеђивао совјетску војску, те је узимао енормне количине заробљеника. Тенковска дивизија генерала Гудериана, која је била сама окружена са више од милион совјетских јединица крај Кијева, досегла је Москву до почетка градских трамвајских линија. Тада су почела невероватна смрзавања; 40, 42, 50 ступњева испод нуле! То је значило не само смрзавање за људе, већ и за опрему. Тенкови се нису могли мицати. Јучерашње се блато смрзнуло у чврсте ледене комаде, пола метра високе, који су залеђивали тенковске гусенице. У 24 сата наше су се тактичке опције промениле. Било је то време када су се масе сибирских трупа враћале из руског далеког истока, одакле су послати на Немце. Тих пар судбоносних ледених дана учинили су разлику између победе и пораза; Хитлеру су се почели враћати дугови из италијанске кампање у Грчкој у јесен 1940.године.

Мусолини је био тихо љубоморан на Хитлера. Био сам пријатељ са Мусолинијем. Познавао сам га добро. Био је упечатљив човек, али Европа му није била од интереса. Није хтео бити посматрач који гледа како Хитлер свуда побеђује. Осећао се присиљеним да учини нешто, брзо. Импулзивно је лансирао бесмислену офензиву против Грчке.

Његове су јединице одмах поражене. То је дало Британцима изговор да направе инвазију на Грчку, која до тада није била укључена у рат. Из Грчке би Британци могли лагано бомбардовати румунске изворе нафте, који су били битан немачки стратешки фактор. Грчка је такође могла послужити да се пресеку немачке трупе на своме путу према Русији. Хитлер је био присиљен одстранити претњу тренутно. Морао је изгубити пет недеља на Балкану. Његове су победе биле изразита логистичка постигнућа, али то је одгодило почетак кампање у Русији на пет критичних недеља.
Да је Хитлер успео започети кампању на време, како је планирано, ушао би у Москву пет недеља раније, у сутон ране јесени, када је земља још увек била сува. Рат је могао бити готов, и Совјетски би Савез био прошлост. Комбинација изненадне зиме и долазак свежих сибирских трупа проширио је панику међу неким старим генералима немачке војске. Желели су се повући готово три стотине километара од Москве. Тешко је замислити тако лошу стратегију. Смрзавање је захватило Русију једнако, од запада до истока, те повлачење од тристо километара по отвореним степама би само погоршало ствари. Заповедао сам својим јединицама у Украјини под температуром од 42 ступња испод нуле.

Такво повлачење је значило напуштање све тешке артиљерије, укључујући навалне тенкове и оклопњаке који су се смрзнули у леду. То је исто значило и изложити пола милиона људи совјетским снајперима. У ствари, то је значило осудити их на сигурну смрт. Требало се само присетити Наполеоновог повлачења у октобру. Дошао је до реке Берзине у новембру, а до шестог децембра све су француске трупе напустиле Русију. Било је довољно хладно, но ипак то није била зимска кампања.

Можете ли замислити да се у 1941. години пола милиона Немаца сусрело са тешким мећавама, одсечени од залиха, нападима са свих страна од десет хиљада Козака? Сусрео сам се са сукобом са Козацима које је могла зауставити само тешка и непрекидна ватра. С обзиром на такво лудо повлачење, Хитлер је морао отпустити 30 генерала у неколико дана.

Тада је позвао Waffen SS да попуни јединице те обнови морал. Одмах је SS похитао на московски фронт. Кроз цели рат Waffen SS се није никада повлачило. Радије би умрли него се предали. Нико не може заборавити те личности. За време зиме 1941. године Waffen SS је изгубило 43 000 људи на московском фронту. Јединица Der Fürer борила се дословце до задњег човека. Само је 35 људи преживело из целе јединице. Der Fürer се држала храбро те нити једна совјетска трупа није прошла између њих. Морали су заобилазити SS кроз снег. Тако је и славни руски генерал Власов заробљен од SS Totenköpfe дивизије. Без њиховог херојства, Немачка би била уништена до децембра 1941. године.

Хитлер то није никада заборавио: уважио је снагу воље коју је Waffen SS показао на московском фронту. Показали су карактер и неустрашивост. И то је оно што је Хитлер највише цено -неустрашивост! За њега, није било довољно да има само интелигентне или паметне сараднике. Ти су се људи често распадали у делове, као што се могло видети наредне зиме у стаљинградској бици са генералом Паулусом.

Хитлер је знао да само чиста енергија и храброст, одбијање предаје, воља да се издржи против свих предвиђања, може довести до победе.
Оштри зуби руских степа су показали како најбоља војска у свету, Немачка Војска, са хиљадама високо обучених официра и милионима високо дисциплинованих људи једноставно није довољна. Хитлер је схватио да ће бити побеђени, уколико се нешто друго не осмисли, и само је непоколебљива вера у више идеале могла превладати ситуацију. Waffen SS је имао тај идеал, и Хитлер их је искористио до пуног капацитета. Из целе Европе добровољци су похитали помоћи својој немачкој браћи. Тада је рођена и трећа генерација Waffen SS-а. 125 000 је добровољаца тада одлучило спасити западну културу и цивилизацију. Доборвољци су се придружили потпуно свесни да SS има највишу смртност од свих јединици. Више од 250 000 од милион ће погинути у акцији. За њих је Waffen SS, без обзира на све смрти, било рођење нове Европе. Наполеон је рекао у Светој Хелени: '' Неће бити Европе док се вођа не уздигне.''

Млади европски добровољци су посматрали две ствари: прво, Хитлер је био једини вођа способан да изгради Европу, и друго, Хитлер је сам могао победити светску комунистичку претњу. За европски SS Европа препуна љубоморе, шовинизма, оспоравања граница, економског ривалитета није била од интереса. Таква Европа им не би ништа значила, била би безначајна. У исто време европски SS, колико год да је поштовао Хитлера и немачки народ, није хтео постати германски. Били су то људи свога народа, и Европа је окупљала различите људе на својим територијама. Европско заједништво се постизало кроз хармонију, не доминацију једних над другима.

Разговарао сам о тим стварима са Хитлером и са Химлером. Хитлер је волео све људе који су својим генијалношћу прерасли националне нивои. Наполеон је био прво Корзиканац, затим Француз, после тога Европљанин, а на крају само појединац. Исто је тако Хитлер био Аустријанац, па Немац, затим више од Немца, потом Герман, а тада је видео и прихватио још већи степен ка изградњи Европе.

Након слома комунизма, Waffen SS би имао кључну дужност да укључи све своје напоре и снагу како би изградило уједињену Европу, у којој не би било говора о томе да не-немачком Европом доминирају Немци.

Пре придруживања Waffen SS-у били смо упознати са врло тешким сукобима. Морали смо отићи на Источни фронт прво као предводнице немачке војске, али за време стаљинградске битке увидели смо да је цела Европа критично угрожена. Велики заједнички напори су били императив. Једне ноћи сам водио осмосатни разговор са Хитлером и Химлером о статусу не-немачких Европљана унутар нове Европе. За сада смо очекивали да ће бити третирани као једнаки борци за исту сврху. Хитлер је у потпуности разумео и од тада имали смо своју заставу, своје официре, свој језик и своју властиту веру. Имали смо потпуно једнак статус.

Био сам први који је имао католичког свештеника у Waffen SS-у. Касније су свештеници из свих редова били присутни свима који су их желели. Муслиманска SS дивизија имала је своје мулахе, а Французи су имали чак и свога бискупа! Били смо задовољни да ће са Хитлером Европљани бити уједињени као једнаки. Осећали смо да је најбољи начин да осигурамо места једнако тако, да у критичном тренутку одбранимо Европу једнако добро као и немачки другови.

Оно што је било изнад свега за Хитлера јесте храброст. Основао је ново витештво. Они који би заслужили Ritterkreuz или витешки крст, постали су одмах нови витезови. Уживали су ту повластицу храбрости. Свака од наших јединица када би ишла кући након рата била би заштитничка сила која би штитила људска права у властитим земљама. Цели је SS разумео да европска заједница обухвата целу Европу, укључујући и Русију.

Постојао је велики недостатак информисаности међу Немцима када су Руси у питању. Многи су сматрали да су сви Руси комунисти, док у ствари, руска присутност у комунистичкој хијерархији је била безначајна. Исто су тако веровали да су Руси дијаметрално супротни Европљанима. Ипак, имали су сличне породичне структуре, имали су стару цивилизацију, дубоку религиозност и традиције које нису стране другим европским земљама..

Европски је SS видео нову Европу састављену од три велике компоненте; средишње Европе као извориште европске моћи, западну као културни центар, те источну као европски потенцијал. Стога су кроз SS визије Европе биле живе и стварне. Њених шесто милиона становника живело би од Северног мора до Владивостока. Простирала би се на више од десет хиљада километара, у којим би Европа остварила своју судбину. Простор за младе људе да започну нове животе. Ова би Европа била главно ткиво света. Значајан расни ансамбл. Античка цивилизација, духовна снага и најнапреднија технолошка и научна достигнућа. SS се спремао за велику европску судбину.
Упоредите те циљеве, циљеве ''савезника''. Рузвелт и Черчил су продали Европу у Техерану, Јалти и Потсдам. Гмижући су капитулирали пред Совјетима. Оставили су пола европских територија комунистичком ропству. Оставили су остатак Европе морално дезинтегрисаним, без идеала који би променио ствари. SS је знао шта жели: преданост свих јесте била Европа идеала. Вера у више идеале инспирисала је четири стотине хиљада немачких SS-оваца, три стотине хиљада Фолксдојчера или германских SS-оваца, те три стотине хиљада осталих европских SS-оваца. Сви добровољци, милион градитеља Европе.
Редови SS-а су расли пропорционално са растом рата у Русији. Што је Немачка била ближе поразу, то је више добровољаца стизало на фронт. То је био феномен; осам дана пре коначног пораза, видео сам стотине младих како се придружују SS-у на фронту. Пред сам крај знали су да имају немогућу мисију зауставити непријатеља.

Дакле, од 1800 људи у Leibstandartе јединици 1933.године, до SS јединица пре 1939.године, па до три јединице у Пољској, три дивизије у Француској, шест дивизија у самим почецима рата у Русији, до 38 дивизија 1944. године, Waffen SS је досегао 50 дивизија 1945. године. Што је више SS-оваца умирало, то их се више журило заменити. Имали су вере и храбрости да оду до крајње границе, што се догодило у јануару 1943. у Стаљинграду. Пораз је био одлучен од стране човека без храбрости. Није био способан суочити се са опасношћу уништења, или да се недвосмислено изразим: Нећу се предати, стајаћу храбро до победе. Био је морално и физички без храбрости те је због тога и изгубио.

Годину касније, SS Viking и SS Wallonia дивизије су биле окружене на исти начин код Черкасија. Са катастрофом Стаљинграда свежом у мислима војника, могли су постати субјекат деморализације. На крају свега био сам срушен тешком раном и температуром од 42°C. Као генерал у заповедништву SS Wallonia јединици, знао сам да је све ово контрапродуктивно моралу. Устао сам за 17 дана и водио напад за нападом како би пробио блокаду, био сам укључен у безбројне борбе прса у прса, рањен четири пута, али никада се нисам престао борити. Сви су моји људи чинили исто, па и пуно више. Опсада је била потпуно сломљена храброшћу и духом SS-а.

Након Стаљинграда, када су многи помислили да је све готово, када су совјетске јединице прешле кроз Украјину, Waffen SS је зауставио Совјете на месту. Преузели су Чарков, те починили озбиљан пораз совјетској војсци. То је био патент: SS би ишао опет и опет изнова, те поразе преокретао у победе. Иста таква неустрашива енергија била је присутна у Нормандији. Генреал Патон их је назвао ''поносним SS дивизијама'', SS је био кичма отпора у Нормандији. Eisenhower је уочио да се ''SS борио као обично, до задњег човека.''

Да Waffen SS није никада постојао, Европа би цела била прегажена Совјетима до 1944. године. Дошли би до Париза пуно пре Американаца. Херојство Waffen SS -а зауставило је совјетски циљ који тражи велике жртве у: Москви, Черкову, Черкасу и Тарнопољу. Совјети су изгубили више од 12 месеци. Без отпора SS-а Совјети би били у Нормандији пре Eisenhower-а. Људи су показивали дубоко поштовање према младим људима који су жртвовали своје животе. Још од великих религијских покрета у Средњем веку није било таквог пожртвованог идеализма и херојства. У овом веку материјализма, SS је иступио као сјајно светло духовности.

Ја немам двоумљења, да ће жртве, и зачуђујућа дела Waffen SS –а, имати своје епске песнике, попут Шилера. Величина у невољама карактеристика је SS-а.

Тренутна тишина је пала на Waffen SS након рата, али сада све више и више младих људи сазнаје за њено постојање и постигнућа. Слава расте и млади захтевају више знања. За стотину година скоро ће све бити заборављено, али величина и херојство Waffen SS -а ће се памтити. То је епска награда.

Леон Дегреле
http://arijevska-zora.blogspot.com/