Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Jezero Perućac  (Pročitano 1207 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Jezero Perućac
« poslato: Januar 11, 2012, 13:13:14 »
Perućac je malo turističko mesto  na desnoj obali Drine, na udaljenosti od oko 13 km od Bajine Bašte. Poznato je po najkraćoj reci na svetu koja se zove Vrelo ili Godina, jer je duga 365 m. U neposrednoj blizini je velika brana hidrocentrale koja formira jezero Perućac na Drini, koje ima izuzetne uslove za kupanje i sportove na vodi.
Drina je sa rekom Vrelo u akciji izbora sedam srpskih čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije.
HOTEL JEZERO** se nalazi u podnožju NP Tara, na obalama jezera Perućac. Hotel je kapaciteta  85 ležaja u 1/1, 1/2, 1/3, 1/4 sobama i 8 apartmana. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom,  a u renoviranom delu i TV. U sklopu hotela je i restoran kapaciteta 300 mesta, banket sala, sala za sastanke i TV sala na prvom spratu.
U neposrednoj blizini hotela su APARTMANI JEZERO**. Sadržaj dvokrevetnog apartmana - dnevni boravak sa kuhinjom, spavaća soba sa francuskim ležajem,  kupatilo, TV, TA peć i terasa. Četvorokrevetni apartman  ima dva nivoa - na donjem nivou je dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilo, TV, TA peć i terasa, a u gornjem nivou su dve odvojene dvokrevetne spavaće sobe.


Odg: Jezero Perućac
« Odgovor #1 poslato: April 30, 2012, 13:35:59 »
Veliko i lepo jezero. Ima kupača leti, svi iz Bajine Bašte odlaze na Perućac na kupanje :)
Restoran u hotelu je Ok. A pretpostavljam i za prenoćište, pogotovo što je pored samog jezera pa ima pogled na jezero.
Ima i parking pored jezera.

Odg: Jezero Perućac
« Odgovor #2 poslato: Mart 24, 2013, 01:21:49 »
Ima i privatnih kuca nisu skupe....Dobro mesto za odmor...