Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Srebrno jezero  (Pročitano 757 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Srebrno jezero
« poslato: Decembar 25, 2011, 20:04:26 »
RAJ NA OBALI DUNAVA


U severoistočnom delu Srbije, u karpatskom obodu Panonskog basena, nedaleko od ušća Peka u Dunav nalazi se Srebrno jezero.
U popodnevnim satima, kada sunce pođe na počinak iza Karpata, milioni iskrica čine njegov srebrni odsjaj, pa je po tome dobilo ime Srebrno. Izuzetne lepote, od početka je postalo omiljeno izletište i okosnica turizma u ovom kraju, pa je nazvano i srpsko more.  Mnogi tvrde da je Srebrno jezero dragulj kontinentalnog turizma u ovom delu Srbije. Osim lepote okruženo je i bogatim kulturno-istorijskim sadržajem: Golubački grad, Ramska tvrđava, Viminacijum, Smederevska tvrđava, Trajanova tabla, Lepenski vir, Nacionalni park Đerdap.
Srebrno jezero locirano je na jednom od najlepših delova Dunavskog basena, uz desnu obalu Dunava u regionu Braničeva, pored Velikog Gradišta. Nalazi se na 110 km od Beograda, a na samo 35km od Požarevca.
Silver Lake resort je prvi turistički resort sa kongresnim, sportskim, turističkim i rekreativnim sadržajima, i prostire se na oko 320 hektara, a u svom sastavu ima smeštaj, aqua park, turistički brod, restoran i kafe, vile i apartmansko naselje, teniske terene, marinu, kao i zone zabave, rekreacije i zdravlja.
plaza
hotel srebrno jezero