Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: U susret danu ljubavi: Romantiča putovanja za zaljubljene  (Pročitano 2687 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

U susret danu ljubavi: Romantiča putovanja za zaljubljene
« poslato: Februar 01, 2012, 15:10:26 »
Ima li šta romantičnije od vožnje kanalima Venecije u prekrasnim kondolama? Verovatno bi većina rekla „Ne“. Zbog toga Dan zaljubljenih provedite baš u ovom gradu, smeštenom na severu Italije. U jednom od najlepših i najromantičnijih gradova na svetu obiđite baziliku di Santa Maria Gloriosa dei Frari, baziliku Santa Maria della Salute, crkvu San Sebastian, crkvu Sv. Marka, a svoju posetu Veneciji ovekovečite slikajući se na mostu Rialto.

Za najromantičniji datum u godini možete krenuti put Beča. Ovo je po kvalitetu života prvi grad na svetu; deseti je najveći grad Evropske unije, najveći grad Austrije, mesto prepuno kulturno-istorijskih znamenitosti. Šetnju sa voljenom osobom započnite iz centra Beča, koji se nalazi na UNESCO-v spisak kulturne baštine, a zatim obiđite brojne muzeje, Mocartovu kuću, zamak Belvedere, dvorac Šenbrun, romansku Rupretovu crkvu, gotsku katedralu Svetog Stefana, Parlament...
 Bez sumnje titulu najromantičnijeg grada sa ponosom nosi Pariz. Ovo je glavni i najveći grad Francuske, najposećenija turistička destinacija na svetu. Ono što turisti prvo posete kada dođu u Pariz je Ajfelova kula, najpoznatiji toranj na svetu, visok 324 m. Zatim sledi obilazak Trijumfalne kapije, Luvra, katedrale Notr Dam, Palate invalida, trga Konkord... Preporučujemo vam da se popnete do najvišeg vrha Pariza, Monmartr, sa kojeg se pruža neverovatan pogled na ceo grad.
 Najbogatiju istoriju od svih svetskih prestonica ima Rim, glavni grad Italije. Rim je centar antičke kulture i muzej na otvorenom. Brojni svedoci prošlosti i kulturno-istorijski spomenici nalaze se širom grada. Najpopularnija atrakcija u Rimu, a najpoznatija u svetu je Koloseum, najveći amfiteatar ikada izgrađen u rimskom carstvu. U Rimu se nalazi i Panteon ili Hram svih bogova, brojni muzeji i vile, crkve, zamkovi, fontane... Zapamtite: „Svi putevi vode u Rim“.