Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Facebook predstavio HTC First telefon i Facebook Home  (Pročitano 260 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • wolF. Van mreže
  • Redov

  • *


  • 00 Windows XP Chrome 26.0.1410.64
  • Poruke: 233

  • I <3 Piksla Forum !!! :)

Facebook predstavio HTC First telefon i Facebook Home
« poslato: April 13, 2013, 10:04:11 »

Facebook je konačno, na specijalno organizovanom događaju u Menlo parku u Kaliforniji, predstavio telefon na kome je radio zajedno sa kompanijom HTC. Uređaj nosi naziv HTC First i svrstava se u vrh smartfon ponude. Istovremeno, predstavljena je i Facebook Home usluga za Android, koja zamenjuje klasičan način prikaza ikonica na home-ekranu.

Facebook Home

Facebook Home je softverska alatka (tačnije launcher) koja zamenjuje klasičan početni ekran sa "Cover Feedom" - alazkom koja omogućava operacije gestikulacijom, kojima je moguće pristupiti postovima prijatelja, fotografijama, statusima i drugom sadržaju.

Facebook Home se integriše i u sistem slanja poruka, sa opcijom "Chat heads" - nakon primanja poruke, korisnik dobija plivajuću notifikaciju prikazujući sliku pošiljaoca poruke. Chat Heads je primenjen i na normalne tekst poruke, kao i na Facebook poruke.

Facebook Home će biti dostupan preko Google Play prodavnice od 12. aprilaza veliki broj Android smartfona, uključujući i Samsung Galaxy S4, S III ai Note II, odnosno the HTC One i One X+.

HTC First
Nakon nekoliko "pojavljivanja" na Internetu, u vidu glasina i procurelih informacija, HTC First je konačno predstavljen. Ovaj Android smartfon će biti dostupan ekskluzivno preko AT&T operatera u Sjedinjenim Američkim Državama od 12. aprila (cena će biti 99 dolara uz dvogodišnji ugovor). Naravno, najvažnija opcija na telefonu jeste integracija nove Facebook Home usluge u Android OS ovog uređaja.

Kada su hardverske specifikacije u pitanju, HTC First donosi Qualcomm Snapdragon 400 čipset with sa dual-core CPU-om, 1GB RAM-a, 4.3-inčni 720p displej, kameru od 5MP i podršku za LTE. Operativni sistem je Android, verzije 4.1 Jelly Bean.

HTC First će u Evropi biti ponuđen od strane Orange i EE operatera, a za sada nema informacja o ceni i datumu pojavljivanja na tržištu.