Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Novosti o Googlu  (Pročitano 12065 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #180 poslato: Decembar 10, 2011, 14:37:54 »
Kalkulator za pretraguKompanija Google upravo je predstavila svoj sopstveni grafički alat koji omogućava grafički prikaz matematičkih funkcija njihovim direktnim unošenjem u Google polje za pretraživanje. Korisnici imaju mogućnost da unesu veliki broj trigonometrijskih, eksponencijalnih i logaritmičkih funkcija sa jednom promenljivom, da ih vide grafički prikazane u okviru strane sa rezultatima pretraživanja i vrše njihovo zumiranje i proširenje sa ciljem da ih što detaljnije pregledaju. Ovo je jednostavan ali veoma koristan dodatak Google-voj osnovnoj ponudi koji u svakom slučaju treba isprobati, naročito ako se niste dijagramima bavili od srednje škole.

izvor- engadget

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #181 poslato: Decembar 13, 2011, 12:52:03 »


Google-ov tablet reader softver, koji je prethodno bio poznat pod nazivom Propeller, zvanično će biti predstavljen od petka pod zvaničnim nazivom Currents. Ovaj proizvod biće konkurentan sličnim proizvodima kao što su Flipboard, Zite i Yahoo Livestand. Google-ov čitač vesti trebao bi da bude za višestruke platforme, za razliku od uobičajenih iOS opcija. Ova aplikacija korisnicima pruža mogućnost da pristupe višestrukim društvenim i medija feed-ovima, uključujući Facebook i Twitter zajedno sa drugim sajtovima za novosti. Osim toga, trebalo bi da bude omogućena i Google+ integracija.

electronista

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #182 poslato: Decembar 14, 2011, 11:23:12 »
Google Chrome Native ClientGoogle Chrome-ov Native Client je dobio dodatne funkcionalnosti u formi novog programskog interfejsa i bolje JavaScript podrške. Ovaj klijent sada podržava hardverski akcelerisanu 3D grafiku OpenGL ES 2.0, zaključavanje mišem, režime rada preko celog ekrana. Postojeće kodne osnove u C, C++ ili C# mogu sa se koriste u Native Client-u u jednoj kodnoj osnovi. Takođe, Native Client je dobio i podršku za popularni aplikacioni međusoftver kao što su Unit i Moai engine-i za igre, Mono i Lua jezička okruženja, fmod i Wwise audio međusoftver kao i Bullet physics engine.

 electronista

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #183 poslato: Decembar 16, 2011, 15:42:41 »
Google predstavlja ZeitgeistGoogle je objavio Zeitgeist, pregled pojmova koji su njčešće upisivani u Google internet pretraživač tokom 2011. Godine. Istraživanje je, ove godine, osim u preko 40 zemalja širom sveta, po prvi put sprovedeno i u Srbiji. Na osnovu učestalosti pojavljivanja pretraživanih pojmova, Zeitgeist nudi jedinstven pregled glavnih i najzanimljivijih događaja i trendova u toku protekle godine. Posmatrajući rezultate u Srbiji, može se zaključiti da najveće interesovanje vlada za sadržaje zabavnog karaktera. Prva Srpska Televizija zabeležila je najveći porast broja pretraživanja i tako zauzela prvo mesto na listi, a prate je film Ničija Zemlja i internet stranica Vukajlija.

 googlezeitgeist

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #184 poslato: Decembar 19, 2011, 11:12:42 »
Unapređenje za Cloud Print


Google-ova karakteristika za daljinsko štampanje koja nosi naziv Cloud Print dobila je značajno unapređenje predstavljanjem Chrome 16 verzije, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije. Cloud Print sada dolazi direktno integrisan u pretraživač zajedno sa velikim brojem korisnih izmena ovog servisa. Update proširuje Cloud Print čineći ga snažnijim alatom za koji Google navodi da ima više od šest miliona povezanih štampača i veliki broj Android i iOS aplikacija za podršku od njegovog predstavljanja u toku aprila meseca ove godine. Uz Chrome integraciju novi Cloud Print update omogućava i Print Preview opciju.

cnet


Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #185 poslato: Decembar 21, 2011, 14:57:40 »
Unapređen Google Translate

Nedavno je obezbeđen update za Google Translate za Android koji donosi jednu veoma važnu funkciju a to je mogućnost prepoznavanja pisanih reči na nekoliko različitih jezika. Prethodna verzija je omogućavala samo tekstualni i glasovni, tako da ovaj update donosi još jednu metodu. Ova funkcija je naročito korisna budući da je moguć prevod teksta sa kineskog i japanskog jezika u okviru kojih se koriste znaci koji nisu dostupni preko engleskih tastatura. Među drugim jezicima za koje je ova funkcija takođe dostupna su engleski, francuski, nemački, španski i italijanski.

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #186 poslato: Decembar 23, 2011, 13:11:26 »
Update za Google+Inženjeri kompanije Google rade uveliko na unapređenjima koja su namenjena Google+ društvenoj mreži ove kompanije. Kompanija je najavila da će predstaviti nove karakteristike oko nove godine koje bi trebale da donesu nove kontrole koje prilagođavaju kako postovi datog kruga se mešaju sa sveukupnim tokom postova, zajedno sa opcijom da se omogući koji postovi da budu istaknuti sa ciljem da privuku vašu pažnju. Takođe, treba pomenuti da je Google+ Android aplikacija update-ovana pre dva dana tako da je sada dobila mogućnost da pokrene isticanje u odnosu na Messenger konverzaciju, novi foto album i još mnogo toga.

engadget

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #187 poslato: Decembar 24, 2011, 13:48:50 »
Google naočare sa ekranimaGoogle je blizu predstavljanja uređaja koji se nosi na glavi. Prema glasinama koje cirkulišu internetom ova kompanija je blizu predstavljanja naočara koje umesto stakala sadrže monitore. Primene ovakvog uređaja bi mogle da budu višestruke. Jedna od njih je mogućnost da surfujete internetom koristeći svoj smart telefon preko WiFi ili Bluetooth 4.0 konekcije male snage. Na ovaj način korisnici bi preko naočara mogli da vide informacije koje se nalaze na ekranu telefona što bi im u velikoj meri pomoglo recimo kada koriste GPS i Google na lokacijama bazirane servise. Međutim, za potvrdu ove informacije moraćemo da sačekamo neko vreme.

 electronista


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #188 poslato: Januar 31, 2012, 09:49:16 »
Google+ "otvoren" i za tinejdžere


Kompanija Google objavila je da će od sada profile na mreži Goole+ moći da kreiraju i trinaestogodišnjaci.

Do sada su samo korisnici stariji od 18 godina mogli da otvore profil na Google+, a nova politika koja to omogućava svim osobama starijim od 13 godina verovatno je posledica želje da se drži korak sa Facebookom, koji takođe dozvoljava trinaestogodišnjacima otvaranje profila.

Google+ ima sigurnu bazu među trendi tehnofilima koji ga smatraju "inteligentnijom društvenom mrežom" od konkurentskih, ali bez obzira na to, od 21. septembra, kada je "otvoren" za sve, do danas je Google+ došao do broja od 62 miliona korisnika. Nije zanemarljiva cifra, ali nije ni naročito impresivna kad se uporedi sa 800 miliona korisnika Facebooka.

Prema svetskim statistikama, 73 odsto tinejdžera već koristi društvene mreže, samo ostaje da se vidi da li će oni koji su "navučeni" na Facebook i Twitter sada profile praviti i na Google+...

Odg: Novosti o Googlu
« Odgovor #189 poslato: Jun 21, 2012, 21:22:38 »
Google otkrije 9500 malicioznih web stranica svaki dan

Kao deo svoje incijative "bezbednog surfovanja", web gigant Google svaki dan označi oko 9500 malicionznih web stranica.

Prema podacima Niels Provosa - Google-ovog bezbednosnog eksperta, ove stranice su uglavnom nevine, ali su hakovane i korišćene za pokretanje malware/phishing napada ili su napravljene od strane cyber kriminalaca za upravljanje napadima.

Uz petogodišnjicu Safe Browsing-a, pored ove informacije Provos je istakao i da Google štiti 600 miliona korisnika putem ugrađene zaštite u Chrome, Firefox i Safari browserima, da oko 12-14 miliona Google upita dnevno prikaže poruku upozorenja, da oko 300 hiljada dnevnih downloada bude sa malware upozorenjem, i da šalju na hiljade dnevnih notifikacija web masterima i ISP-ovima da održavaju njihove stranice i mreže čistima.