Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Novosti o Googlu  (Pročitano 11977 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • Enzo. Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *  • Poruke: 8047

  • We Troll

Odg: Novosti o googlu
« Odgovor #30 poslato: Maj 08, 2010, 02:25:51 »


Google ponovo u kupovini

Kompanija BumpTop je kreirala pre izvesnog vremena nešto što je nazvala 3D desktop, novi dizajn za standardni interfejs koji omogućava PC i Mac korisnicima da prilagode izgled svojih desktop račuanra. Ovaj alat omogućava korisnicima da grupišu svoje dekstop ikone u organizovane grupe koje se mogu pregledati sa različitim opcijama prikaza. Pre nekoliko dana na sajtu ove kompanije je osvanulo objašnjenje u kojem se navodi da je ova kompanija kupljena od strane Google-a i da je to velika vest za ovu malu kompaniju koja će zahvaljujući mogućnostima koje nudi ogromna kompanija kao što je Google moći da unapredi svoje proizvode i ponudi korisnicima još bolji doživljaj.


 • Enzo. Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *  • Poruke: 8047

  • We Troll

Odg: Novosti o googlu
« Odgovor #31 poslato: Maj 08, 2010, 13:30:02 »


Google TV zvanicno

Čini se da kompanija Google ima želju da postane deo svakog dela medijskog prostora i to po svaku cenu pa je tako sva pažnja trenutno usmerena na Google TV koji bi trebalo da se pojavi u najskorije vreme. Iako za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o tome, poznato je da ova kompanija radi sa razvoju set-top softvera. Očekuje se da bi najava Google TV mogla da bude upriličena u toku održavanja Google I/O konferencije koja bi trebalo da bude održana u toku ovog meseca, što bi značilo da bi se Google TV mogao pojaviti u narednih nekoliko meseci.


 • Enzo. Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *  • Poruke: 8047

  • We Troll

Odg: Novosti o googlu
« Odgovor #32 poslato: Maj 15, 2010, 00:33:48 »


Google reklamira docs

U istom danu kada je predstavljen Office 2010 za poslovne korisnike, Google je na svoj način poželeo da otme malo pažnje od Microsoft-ovog paketa, uputivši poziv korisnicima da ukoliko žele da ažuriraju svoj proizvodni paket to učine tako što će početi da koriste Google Docs i razne kolaborativne Web alate koje ovaj paket nudi umesto Microsoft-ovog paketa. Pitanje je koliko će ovaj poziv imati efekta obzirom da su poslovni korisnici ti koji teško menjaju navike i što i ako su Web bazirani proizvodni paketi budućnost, ipak je malo suviše rano za jedan takav zaokret. Microsoft ovo zna i računa sa ovom činjenicom pa se ne uzbuđuje previše.

Google otvara 3. konferenciju
« Odgovor #33 poslato: Maj 19, 2010, 09:15:36 »


Google se priprema za treću konferenciju namenjenu programerima – Google I/O na kojoj će izneti viziju računarstva za koju očekuje da će je prihvatiti oko 5000 programera koji su se prijavili za učešće na konferenciji koja se održava u San Francisco-u. Ono čega je Google svestan, ali isto tako i rivali ove kompanije, jeste da je podrška programera krucijalna za rast neke tehnološke platforme. Google ovo dobro zna pa je pripremio brojne rasprave o svojim tehnologijama kao što su Wave, Android i Chrome. Takođe, još jedna kompanija će na ovom događaju predstaviti novi, veoma važan proizvod a to je Adobe koja će predstaviti Flash 10.1 koji radi na Android telefonu.

Google enkriptovana pretraga
« Odgovor #34 poslato: Maj 19, 2010, 11:55:41 »


Google planira da sledeće nedelje ponudi enkriptovanu pretragu. Marisa Mayer, potpredsednica za proizvode za pretragu i korisnički doživljaj je najavila skoru dostupnost ove karakteristike na godišnjem sastanku sa deoničarima kompanije. Ranije ove godine Google je enkriptovao Gmail za sve korisnike, a naredna nedelja će doneti enkriptovanu verziju Google pretrage. Google je enkriptovao G-mail naloge kao reakciju na incidente sa hakovanjem naloga koji je kasnije izazvao delimično povlačenje Google-a iz Kine. Google nije želeo da iznese nikakve dodatne detalje po pitanju načina na koji će buduća karakteristika enrkiptovane pretrage raditi

Google Net Storage
« Odgovor #35 poslato: Maj 25, 2010, 12:37:17 »
Zadajući direktan konkurentski udarac naveliko korišćenom Amazon.com servisu, kompanija Google je sredinom nedelje predstavila ranu verziju internet baziranog skladišnog sistema. Kao što je slučaj i sa Amazon Web Services (AWS) opcijom koja nosi naziv Simple Storage Service (S3), Google Storage for Developers obezbeđuje mehanizam za unos podataka koje Google koristi i čini ih sigurnim i pristupačnim. Ovaj servis je dizajniran da ponudi jednostavan pristup informacijama koje su uskladištene na mrežu, Web sajtovima i Web aplikacijama koje koriste informacije po potrebi a Google naplaćuje na osnovu upotrebe servisa.

Google & Kriptirano pretraživanje
« Odgovor #36 poslato: Maj 25, 2010, 12:38:14 »
Nakon niza incidenata vezanih uz povredu privatnosti korisnika, Google je najavio kako planira ponuditi kriptirano pretraživanje. Naime, Google je od početka ove godine odlučio kriptirati pristup svim Gmail računima, a u sklopu bloga u kojem se Googleovi predstavnici ispričavaju zbog nenamjernog prikupljanja podataka emitiranih nezaštićenim Wi-Fi mrežama tokom snimanja ulica za potrebe usluge Street View najavljeno je kako će od ovog tjedna početi nuditi i kriptirani pristup svojoj tražilici. Googleovi predstavnici odbili su komentirati kako bi kriptirana verzija tražilice trebala raditi, no pretpostavlja se kako će kriptirati pristup tražilici koristeći protokol HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure).


 • mak travish Van mreže
  • Kapetan

  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 2005

  • il ces biti cvijece il te biti nece

Google nudi opciju enkriptovane pretrage
« Odgovor #37 poslato: Maj 25, 2010, 13:49:26 »
U ovim danima kada nikada ne znate ko vrši monitoring vaših online aktivnosti, Google je ponudio novo rešenje koje možda može da vam skine gomilu briga sa vrata. Google je već nekoliko godina nudio SSL enkripciju za servise kao što su Docs i Gmail. Sada ide korak dalje, lansiranjem enkriptovanih pretraga. Ove pretrage su dostupne na https://www.google.com. Google Search sa SSL enkripcijom će pretrage i rezultate pretraga držati enkriptovanim, ali treba voditi računa da ovo važi samo za "regularne upite", ali ne i za slike ili mape. Takođe, korisnici se upozoravaju da će ovaj način pretraživanja biti primetno sporiji od neenkriptovanih pretraga, ali i napominje da će relevantnost rezultata biti identična. Za više informacija o SSL search mehanizmu možete posetiti Google Help.
Google osigurao Wi-Fi skupljene podatke
« Odgovor #38 poslato: Maj 26, 2010, 14:29:20 »


Piksla download
Kompanija Google je objavila da je osigurala podatke koje je nehotice skupila tokom svog Street View projekta ali će se na sudu boriti da ove podatke ima pravo da zadrži. Naime, pred okružnim sudom u državi Oregon je podneto nekoliko tužbi protiv ove kompanije upravo zbog neovlašćenog skupljanja ovih podataka, za koje Google tvrdi da je slučajno prikupio. Google je objavio da je kopiju podataka prosledio iSEC Partners, kompaniji iz San Francisco-a koja je konsalting firma za sigurnost informacija dok je hard drive-ove koji sadrže informacije koji su u vlasništvu kompanije Google zaključala u svojim sefovima.

'Google TV će biti najveća stvar od televizora u boji' (video)
« Odgovor #39 poslato: Maj 26, 2010, 15:13:33 »
"Google" je objavio da će se njegov TV sistem koji u sebi sadrži platforme "Chrome", "Android" i "Flash" pojaviti na jesen u SAD. 

"Google TV" sadrži u sebi niz usluga koje će pojednostaviti njegovo korišćenje.


Radi se otvorenom sistemu koji će biti preinstaliran u neke TV aparate, ali i dostupan u vidu digitalnog kućišta sa HDMI priključkom i "blu-ray" čitačem. Medju prvim partnerima "Google"-a u ovom poslovnom poduhvatu nalaze se "Sony", "Logitech" i "Intel". Paul Oteilini iz Intela kaže da je ovo "najveće poboljšanje televizije od televizora u boji".

Informacije na ekranu biće prikazane po principu "slika u slici". Tako ćete moći da u isto vreme pratite šta ima na Fejsbuku, dok gledate neki film. Google TV će uz emisiju koja je na programu prikazivati i povezane sadržaje.

"Google" je, istovremeno, najavio i novi projekat virtuelne prodavnice "Chrome web store". Ova prodavnica bi trebalo da omogući veb korisnicima preuzimanje  alatki, "plug-in" softvera ili igrica koji će direktno biti vezivani za veb navigator.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc</a>

Izvor:SrbijaNet

Google obelodanio AdSense podelu profita
« Odgovor #40 poslato: Maj 28, 2010, 14:31:03 »
Google je konačno obelodanio kako deli prihode od reklamiranja sa svojim AdSense korisnicima koji prikazuju Google reklame na svojim sopstvenim sajtovima. AdSense korisnici su oglašivači koji imaju „Ads by Google“ reklame na svojim stranicama kao i oni koji na svojim stranicama koriste prilagodljive Google pretrage i reklame vezane za pretragu. Oni koji su u prvoj kategoriji – AdSense reklame dobijaju 68% od prihoda koje Google zaradi prodajući ove reklame, dok oni koji na svojim sajtovima imaju AdSense pretragu dobijaju 51% prihoda. Veliki oglašivači su pak ubpoziciji da pregovaraju pojedinačno sa Google-om o svojim udelima.

Google vs. Apple za naklonost korisnika
« Odgovor #41 poslato: Maj 28, 2010, 14:44:54 »
Google I/O konferencija je otkrila neke interesantne detalje po pitanju budućih kretanja u pojedinim segmentima računarske industrije. Ovde bi se pre svega moglo reći da se iskristalisalo da su kompanije Google i Apple dva najveća imena kada je u pitanju tržište korisničkih zabavnih uređaja, ali i platforme za zabavu. Google i dalje proširuje svoj opseg proizvoda, dok je Apple tu već brend koji traje. Google sa druge strane ima snažniju softversku platfromu i upravo nju koristi da privuče sve veći broj korisnika. Google Android je uzdanica ove kompanije i Google je svestan toga pa proširuje opseg proizvoda koji ga koriste

Google obeležio Milankovićev rođendan
« Odgovor #42 poslato: Maj 28, 2010, 22:05:59 »
Kako bi obeležio rođendan Milutina Milankovića, Google je logo na srpskoj i hrvatskoj stranici izmenio u njegovu čast.


Umesto dva "o" koja se nalaze u njegovom nazivu, danas se nalazi crtež vezan za Milankovićevu teoriju o klimatskim ciklusima. Milutin Milanković rođen je 28. maja 1879. godine u Dalju, a poznat je po teoriji ledenih doba, koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročne klimatske promene.

Svoju teoriju o tome da Zemljini klimatski ciklusi zavise od njenog kretanja u odnosu na Sunce objavio je 1920. godine, ali ona nije prihvaćena sve dok četiri godine kasnije do istog saznanja nije došao svetski poznati klimatolog Vladimir Kopen.

Nedavno, vlasti su odlučile da jedna od ulica u Beogradu ponese ime Milutina Milankovića.


 • Wolf бре Van mreže
  • Prijatelj foruma
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 8345

  • Samo Vas Posmatram

Gugl u znaku srpskog astronoma
« Odgovor #43 poslato: Maj 29, 2010, 03:36:31 »
  Najveći svetski internet pretraživač "Gugl" danas je obeležio rođendan poznatog srpskog klimatologa, geofizičara i astronoma Milutina Milankovića.

                                                   

  Na početnoj internet stranici pretraživača objavljen je logo koji asocira na klimatološku teoriju "Milankovićevi ciklusi".

  Milutin Milanković (1879-1958) bio je osnivač Katedre za nebesku mehaniku na Beogradskom univerzitetu i naučnik svetskog renomea.
 
  Bio je poznat po "Teoriji ledenih doba“, koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročne klimatske promjene. Ova teorija je poznata pod imenom "Milankovićevi ciklusi."

  Milanković je rođen 28. maja 1879. godine u Dalju, u tadašnjoj Austro-Ugarskoj, a današnjoj Hrvatskoj. Umro je 12. decembra 1958. godine i sahranjen je u Dalju.


 • Portablal Van mreže
  • Banovan korisnik
  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 1565

  • Game addict!!!

Odg: Gugl u znaku srpskog astronoma
« Odgovor #44 poslato: Maj 29, 2010, 09:19:42 »
Samo na Srpskom Google-u, a na original google nije:

« Poslednja izmena: Maj 30, 2010, 07:20:33 Wolf бре »