Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Novosti O Microsoftu  (Pročitano 8718 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #135 poslato: Januar 16, 2011, 00:12:46 »
Microsoft priprema SP1 za Windows 7
Microsoft je korisnicima Windows 7 i Windows Server 2008 R2 ponudio ažuriranje koje bi moglo biti preduslov za instalaciju Service Pack 1. Iako je naveden datum 11.01.2011, nije reč o o novom ažuriranju - ažuriranje pod brojem 976902 se prvi put pojavilo u oktobru, ali je bez objašnjenja nestajalo i ponovo bivalo objavljivano.

Ažuriranja 976902 će verovatno biti zahtevano kao uslov za instalaciju Service Pack 1 za Windows 7 i Windows Server 2008 R2 putem Windows update mehanizma. Slično se dogodilo i kada je objavljen prvi put objavljen SP1 za Windows Vista, koji se mogao instalirati putem Windows Update mehanizma samo ako su ostale zakrpe bile prethodno preuzete i instalirane preko istog mehanizma.

Objavljivanje Service Pack 1 se očekuje uskoro I verovatno je sad to pitanje dana. SP1 sadrži veliki broj zakrpa i ispravki. Sa Service Pack 1 će doći vrlo malo novih funkcionalnosti. Jedna od novih funkcija koju će doneti SP1 je podrška za Advanced Vector Extensions (AVX) za dolazeću generaciju procesora. Pored toga, nove funkcije će biti i RemoteFX i Dynamic Memory, značajne za Server 2008 R2 na velikim mrežama.

Zainteresovani korisnici već sada mogu preuzeti i isprobati SP1 ali moraju imati u vidu da je reč o beta softveru koji se ne preporučuje za korišćenje u realnom okruženju.
 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #136 poslato: Februar 02, 2011, 00:38:14 »
Microsoft upozorio korisnike na propust u svom browseru


Kompanija Microsoft je objavila upozorenje korisnicima o novootkrivenom propustu u svom operativnom sistemu Windows. U uputstvu korisnicima, kompanija upozorava da programski propust hakeri mogu iskoristiti za krađu ličnih podataka korisnika ili preotimanje kontrole nad kompjuterom.

Svi korisnici Microsoftovog browsera Internet Explorer pogođeni su ovim propustom. Iako se propust nalazi u okviru samog Windowsa, čini se da se on tiče samo načina na koji Internet Explorer rukuje veb-stranicama i dokumentima.

Korisnici lako mogu bit prevareni da preuzmu maliciozne fajlove jednostavnim klikom na određeni link. Kada se klikne na link, maliciozni skript će se izvršavati na kompjuteru korisnika do završetka tekuće sesije Internet Expolrera.

Takav skript može da prikuplja podatke korisnika, kao što su emai poruke, sadržaj u browseru ili da na drugi način ometa korisnika.

Iako za sad nema dokaza da hakeri aktivno iskorišćavaju ovaj bag, iz kompanije upozoravaju da je reč o ozbiljnoj pretnji po bezbednost računara.

Dok propust ne bude uklonjen, kompanija je korisnicima ponudila “Fix it” zakrpu koja treba da blokira pokušaje korišćenja baga. Preporuka je da svi korisnici Windowsa, a posebno oni koji koriste Internet Explorer preuzmu ovu privremenu zakrpu dok tim kompanije zadužen za bezbednost proizvoda ne bude trajno rešio problem.Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #137 poslato: Jun 06, 2011, 15:54:19 »
Microsoft predstavio Windows 8


Najveća svjetska softverska kompanija Microsoft Corp. je zvanično predstavila nove funkcije svog novog operativnog sistema. Operativni sistem sljedeće generacije, koji bi mogao biti nazvan Windows 8, donosi kompletno redizajniran interfejs, sa težnjom na funkcionalnošću baziranom na dodirnim funkcijama.
Jedna od glavnih promjena dizajna je promjena start menija, koji je zamijenjen šarenim tasterima na kojima se nalaze ikonice programa. Novi start meni pored prikaza programa ima "live tiles", na kojima su prikazani razni podaci.

Windows 8 dozvoljava svojim korisnicima da pristupe svim dokumentima na isti način kao i što pokreću programe, što poboljšava navigaciju u samom operativnom sistemu.

S obzirom da je Windows 8 očigledno namijenjen za tablet računare, može se koristiti i sa standardnim mišem i tastaturom, a korisnici mogu mijenjati aplikacije pokretima lijevo i desno, slično kao kod operativnih sistema za mobitele, poput Apple iOS-a i Google Androida.

Aplikacije uključene u ovaj operativni sistem iskorištavaju čitav raspoloživi ekran. Windows 8 podržava multitasking tako da više aplikacija može biti prikazano odjednom na ekranu jednostavnim "drag & dropom" na glavni ekran.

Windows 8 također iskorištava prednosti trenutnih web standarda, kao što su HTML 5 i Javascript i optimiziran je za rad sa budućim Microsoftovim web browserom Internet Explorerom 10.

Ipak, Windows 8 je još uvijek daleko od završenog proizvoda i nije poznato kada bi mogao postati dostupan u prodaji, iako se očekuje da bi ti moglo biti u 2012. godini.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I</a>


 • Karudijan Van mreže
  • Redov

  • *


  • Muškarac
  • Poruke: 221

  • Živi i pusti druge da žive...

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #138 poslato: Oktobar 19, 2011, 21:34:07 »
Stiv Balmer: Izbegli smo katastrofu


Izvršni direktor Microsofta Stiv Balmer izjavio je da je njegova firma „izbegla metak“ nakon neuspešnog pokušaja da kupi Yahoo 2008. godine.
Februara te godine Microsoft je ponudio cenu od 44,6 milijardi dolara. Suosnivač i tadašnji direktor Yahooa Džeri Jang i bord kompanije odbili su ponudu i dali sve od sebe da osujete dalje pregovore. Micosoft je definitivno digao ruke u maju 2008.

Nedugo potom usledila je bankarska kriza, tržište se urušilo i povuklo Yahoo sa sobom. Nova direktorka Kerol Barc nije uspela da preokrene stvari pa je nedavno otpuštena.

Yahoo danas vredi 19,5 milijardi dolara, manje od pola sume koju je 2008. nudio Microsoft.

Na skupu Web 2.0 u San Francisku, Džon Batel iz Federated Media upitao je Balmera da li mu je danas drago što nije nije kupio Yahoo za 44 milijarde.

„Znate, vremena se menaju”, počeo je Balmer priču o tome kako bi i sam kolaps tržišta snizio vrednost Yahooa jer bi cela transakcija bila zatvorena nakon bankrota investicione firme Lehman Brothers.

„Ponekad naprosto imate sreće”, priznao je on na kraju.

2009. Microsoft i Yahoo su potpisali sporazum o partnerstvu kojim je Balmeru data kontrola nad delom tržišta Yahoo Searcha bez ikakve nadoknade.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #139 poslato: Decembar 13, 2011, 12:56:23 »


Kompanija Microsoft je krajem protekle nedelje najavila da planira objavljivanje 14 novih sigurnosnih biltena sa željom da se obezbede zakrpe za dvadeset slabih tačaka koje su primećene u okviru Windows, Internet Explorer-a, Office i Windows Media Player-a. Među zakrpama čije je objavljivanje planirano je i ona koja rešava problem izazvan od strane Duqu trojanca, kao i zakrpa za SSL, Secure Socket Layer 3.0 i TLS, Transport Layer Security, 1.0 slabe tačke čije je postojanje utvrđeno pre tri meseca putem BEAST alata za hakovanje. Tri od četrnaest update-ova nosi oznaku „kritično“, dok ostalih jedanaest nosi oznaku „važno“.

computerworld