Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Novosti O Microsoftu  (Pročitano 8696 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Da li je potreban Windows 7 slate
« Odgovor #30 poslato: Jun 01, 2010, 15:49:13 »


Microsoftu je potreban odgovor na Apple iPad i to može da bude neka vrsta Windows baziranog tablet računara. Ovako na situaciju gleda analitička kompanija Forrester koja smatra da će tableti biti sledeća bitna računarska forma. Microsoft-u treba partner koji će proizvesti uspešni Windows tablet koji može da bude konkurentan sa Apple iPad-om. Jedan od ovakvih računara bi mogao da bude slate model kompanije HP. O njemu je čak govorio i izvršni direktor kompanije Microsoft Steve Ballmer, ali razvoj ovog modela prilično slabo napreduje, čak je bilo i nekih odlaganja, pa se sada postavlja pitanje da li je ovaj model pravi da bude perjanica Windowsa protiv iPada.

IE6 pao ispod 5% udela
« Odgovor #31 poslato: Jun 02, 2010, 12:50:18 »
Internet Explorer 6 je konačno pao ispod 5% udela na tržištu u SAD, pokazuju najnoviji podaci StatCounter-a. Pretraživač koji je predstavljen davne 2001 godine je u maju koristilo svega 4.7% korisnika. Ovaj pretraživač je pokazao čak veći pad nego IE7 koji koristi oko 1.6% korisnika. Sa druge strane IE8 je zabeležio povećanje udela i premašio 30% pa ga koristi 30.5% korisnika. Kompletna IE platforma je izgubila još nešto tržišnog udela pa sada poseduje 51.9% u SAD prema navodima ove kompanije. Chrome je zabeležio porast pa sada računa na 8.1% udela umesto 7.7 prošlog meseca dok Firefox ima oko 29.3%, a Safari je na stabilnih 9.1% u SAD.

Odg: IE6 pao ispod 5% udela
« Odgovor #32 poslato: Jun 02, 2010, 12:54:21 »
Chrome već prešao sedam posto

Osim Chrome porast su zabilježili Opera i Safari, dok su mali udio na tržištu izgubili vodeći - Internet Explorer i Firefox

Udio Googleova web preglednika Chrome na tržištu browsera u svibnju je premašio sedam posto, objavili su iz kompanije Net Applications. Tako je ovaj browser povećao svoj udio za 0,3 posto i sada zauzima ukupno 7,1 posto, dok su mali pomak od 0,1 posto zabilježili i Opera i Safari te sad drže 2,4, odnosno 4,8 posto ovog tržišta. Trend smanjenja udjela i ovaj se mjesec nastavio za Internet Explorer koji je izgubio 0,3 posto te ga sada koristi 59,7 posto internetskih korisnika, dok je blagi pad zabilježila i Mozillina Vatrena lisica koja sad drži 24,4 posto tržišta (mada neke druge kompanije tvrdi da Firefox već koristi više od 25 posto korisnika)

Dobra vijest za Microsoft je što je, usprkos ukupnom padu udjela njegova Explorera, posljednja verzija - IE8, zabilježila najveći porast.

Microsoft širi razvojni centar u Srbiji
« Odgovor #33 poslato: Jun 03, 2010, 14:41:24 »
Na osnovu izuzetnih rezultata ostvarenih u prethodne dve godine, kompanija “Majkrosoft” (Microsoft) je odlučila da nastavi sa investiranjem u nove poduhvate koji će biti realizovani u “Majkrosoftovom” Razvojnom centru u Beogradu.
Ove jeseni planiran je početak rada na dva nova projekta: SQL Server Spatial Libraries i OCR (Optical Ćaracter Recognition).
Projekat SQL Server Spatial Libraries ima za cilj razvoj tehnologija za procesiranje prostornih (geografskih) podataka koje će omogućiti Microsoft SQL Serveru, svetski renomiranom sistemu za upravljanje bazama podataka, podrsku za uredjaje koji poseduju GPS (Geographical Positioning System) funkcionalnost.
OCR projekat fokusiran je na unapredjenje tehnologija za prepoznavanje štampanog teksta koje su već danas deo nekih “Majkrosoftovih” proizvoda. Rezultati koji će biti ostvareni u Beogradu doprineće integraciji OCR funkcionalnosti u najvažnije “Majkrosoftove” proizvodne linije.
“Majkrosoftov” Razvojni centar u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia) osnovan je u septembru 2005. godine kao grupa specijalizovana za primenu savremenih tehnologija mašinskog učenja na razvoj prepoznavača rukopisa i matematičkih formula. Godinu dana kasnije, proširen je za još jedan tim, koji je angažovan na projektovanju i izradi sistema za analizu strukture knjiga.
Zahvaljujući novim projektima, Centar će otvoriti 14 novih radnih mesta i pružiti jedinstvenu šansu stručnjacima iz Srbije i regiona da steknu dragoceno iskustvo i da kroz “Majkrosoftove” proizvode dosegnu milione korisnika širom sveta, navedeno je u saopštenju beogradske kancelarije “Majkrosofta”.
Dodatne informacije o projektima i novim radnim mestima dostupne su na web lokaciji

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #34 poslato: Jun 03, 2010, 14:47:02 »
Molba za bolju zaštitu

U nedavnom intervjuu koji je Steve Ballmer nedavno dao on je naglasio da je u velikom delu sveta potrebna bolja zaštita sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima. Ballmer je naveo da je trećina svetskog PC tržišta u Aziji gde je unapređivanje zaštite autorskih prava najpotrebnije. Ballmer naglašava i činjenicu da ovo tržište čini 25% ukupnog tržišta ali i da je celokupan prihod kompanije Microsoft koji stiže sa ovog tržišta jedva nekih 3% a kao razlog tome navodi veoma lošu IP zaštitu, naročito na teritoriji Kine. I pored svega, Ballmer je optimističan da će se situacija u budućnosti promeniti.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #35 poslato: Jun 05, 2010, 02:34:01 »
Microsoft najavio nove zakrpe svog softvera

Microsoft je za utorak najavio bar deset novih zakrpi za Windows OS, Microsoft Office i Internet Explorer softver, od kojih su tri kritične.

Microsoft je za utorak najavio bar deset novih zakrpi za Windows OS, Microsoft Office i Internet Explorer  softver, od kojih su tri kritične.

Microsoft je mudro prešutio o tačno kakvim se propustima radi, a dovoljno je bilo reći da su prilično rasprostranjeni i obuhvaćaju Windows SharePoint Services 3.0, Office XP, 2003, 2004, 2007, 2008, Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, Server 2003 i Server 2008.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #36 poslato: Jun 06, 2010, 13:19:43 »
Win 7 prepoznavanje govora

Microsoft već godinama forsira softver za prepoznavanje govora ali ono što se može zaključiti na osnovu ponašanja ove kompanije jeste da ona ima neku vrstu averzije prema objavljivanju informacija vezanih za ovaj softver. Uz Windows 7 Microsoft-ov sistem za prepoznavanje govora je postao pristojan alat i jedan od onih na koji kompanija treba da bude ponosna i da ga najavljuje kao jednu od najboljih karakteristika operativnog sistema. Za obične korisnike softvera za prepoznavanje govora nijedna druga ponuda osim besplatne nije dovoljno dobra, naročito kada se ima u vidu činjenica da je za njega potrebno izdvojiti $100.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #37 poslato: Jun 07, 2010, 13:07:23 »
Cloud centar na Tajvanu

Microsoft je u saradnji sa tajvanskim ministarstvom ekonomije otvorio zajednički cloud računarski centar na Tajvanu i obelodanio planove za rad sa dve lokalne kompanije na novom dizajnu za servere koji su specifično namenjeni cloud računarstvu, koje predstavlja rastući trend koji vodi ka decentralizovanim, virtuelnim računarskim servisima. Ovaj projekat prvi put najavljen u novembru prošle godine. Microsoft će licencirati patente svojih tehnologija i deliti svoju softversku stručnost sa kompanijama, akademijama i istraživačkim institutima sa Tajvana u razvoju povezanih uređaja i cloud centara podataka.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #38 poslato: Jun 07, 2010, 13:14:49 »
Microsoft popravlja 34 slabe tačke

Microsoft će u utorak izdati 10 sigurnosnih biltena koji popravjaju 34 slabe tačke u okviru Windows, Office i Internet Explorer proizvoda ove kompanije. Šest sigurnosnih biltena se odnose na Windows pri čemu su dva od strane kompanije serifikovana kao kritična. Dva biltena su namenjena Office-u, po jedan i Windows-u i Office-u dok je jedan kritični bilten namenjen Internet Exploreru. Junsko izdanje sigurnosnog update-a je veliki update koji će administratore sistema održati zaposlenima, čak iako su prešli na Windows 7, navodi jedan od sigurnosnih rukovodilaca kompanije, obzirom da veliki deo slabih tačaka utiče i na ovaj OS.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #39 poslato: Jun 07, 2010, 16:38:24 »
Silverlight 4.0.50524

Microsoft Silverlight je programabilni plugin za Web pretraživač koji omogućava karakteristike kao što su animacije, vektorska grafika i audio reprodukcija, a sve sa ciljem obezbeđivanja bogatih internet aplikacija. Silverlight nuti fleksibilni programski model koji podržava AJAX, VB, C#, Python i Ruby i integriše se sa postojećim Web aplikacijama. On podržava brzu, troškovno efikasnu isporuku visokokvalitentog videa. Svi update-ovi u okviru Microsoft Silverlight alata uključuju unapređenja vezana za funkcije, performanse, pouzdanost i sigurnost i kompatibilna su sa ranijim verzijama Web aplikacija koje su izgrađene korišćenjem ranijih verzija Silverlight-a.

Windows 7 i dalje ruši rekorde
« Odgovor #40 poslato: Jun 07, 2010, 22:12:40 »
kategorija: Vijesti Softver
U prvih šest mjeseci svake sekunde prodano je sedam kopija nove verzije Microsoftova operativnog sustava

Iz Microsofta su objavili da su u prvih šest mjeseci od pojavljivanja Windowsa 7 na tržištu prodali više od sto milijuna kopija svog operativnog sustava, što ga čini "najbrže prodavanim" OS-om u povijesti. U ovoj kompaniji kažu da to znači da je u tom razdoblju prodavano sedam kopija Sedmice svake sekunde. Prema informacijama iz Net Applicationsa, danas više od dvanaest posto računala radi na novoj verziji Windowsa čime zauzimaju trostruko veći udio na tržištu u odnosu na Apple i njegov Mac OS X, a dodatni plus za Microsoft je i informacija da je zadovoljstvo korisnika Sedmice iznimno veliko i iznosi 94 posto (oni zli će dodati da je ljude Vista toliko razočarala da su oduševljeni s Windowsima 7 jednostavno zato što su puno bolji od Viste).
U Microsoftu napominju i da sve veći broj poslovnih korisnika prihvaća Sedmicu, što je rezultiralo i povećanjem prodaje poslovnih prijenosnika od 14 posto, a u Ballmerovoj kompaniji i u budućnosti puno očekuju od poslovnjaka i njihove potražnje za novim Windowsima.

Windows Embedded Compact 7 – Windowsi za tablete
« Odgovor #41 poslato: Jun 07, 2010, 22:15:46 »


Prvi tablet koji će raditi na ovoj verziji Windowsa jest Asusov Eee Pad EP121

Microsoft je na Computexu prikazao verziju Windowsa 7 namijenjenu isključivo za tablete i druge slične uređaja. Ova je verzija Microsoftovog operativnog sustava nazvana Windows Embedded Compact 7, a na tržištu je možemo očekivati negdje krajem godine. Trenutno još nije poznato puno informacija o ovom OS-u, no čini se da je riječ o prilagođenoj verziji Windowsa koja dolazi s nadograđenom verzijom Internet Explorera koja ima podršku za Silverlight i Adobe Flash 10.1, zatim će moći reproducirati MPEG4 i HD video, a izdvojena je i podrška za Exchange 2010, Office, Adobe PDF i multi-touch.
Jedan od prvih tableta koji bi trebao raditi na ovoj verziji Microsoftova operativnog sustava jest Asusov Eee Pad EP121.

Microsoft priprema brojne zakrpe
« Odgovor #42 poslato: Jun 07, 2010, 22:18:36 »

Ovomjesečni Patch Tuesday donosi zakrpe za čak 34 propusta od čega su tri označena kritičnima i mogu se iskoristiti za preuzimanje kontrole nad udaljenim računalima

Bliži se još jedan Patch Tuesday za koji je Microsoft pripremio deset paketa zakrpi za ukupno 34 sigurnosna propusta. Od ovih propusta, tri su označena kritičnima (odnose se na Windowse i Internet Explorer) i putem njih bi hakeri mogli preuzeti kontrolu nad udaljenim računalima. Ostali propusti (većinom u Windowsima i Officeu) označeni su važnima, a među inima popravljen je i propust u SharePointu koji je otkriven u travnju te u Internet Exploreru koji je prisutan još od veljače.
Također, Microsoft će nadograditi i Windows Malicious Software Removal alat, a u toj će kompaniji više detalja o propustima objaviti prilikom predstavljanja zakrpa za njih. Više o svemu pročitajte ovdje.

Odg: Novosti O Microsoftu
« Odgovor #43 poslato: Jun 08, 2010, 14:31:05 »
Windows Live Apps update

Microsoft je najavio seriju unapređenja koja su načinjena za njihov Windows Live set programa za preuzimanje za rad sa fotografijama i video sadržajima kao i čuvanje fajlova u sinhronizaciji. Imajući u vidu da u toku ove godine neće biti objavljen veliki update, čelnici kompanije Microsoft računaju na unapređenja za Windows Live koja bi trebalo da povećaju potražnju za Windows-om u toku ovogodišnje praznične sezone. Brian Hall, generalni direktor ove kompanije, navodi da je u toku rad na osvežavanju Windows 7 koji će biti obogaćen novih paketom aplikacija među kojima su Windows Live Photo Gallery, Windows Live Movie Maker, Windows Live Mail i Windows Live Sync.

Upotreba Win 7
« Odgovor #44 poslato: Jun 08, 2010, 14:41:13 »


Pre četiri meseca Windows 7 operativni sistem premašio je Windows Vista navodi Steam, lider na polju distribucije digitalnih igara a stručnjaci navode da je to tek hvatanje zaleta. U toku proteklog meseca Windows 7 je premašio i Windows XP, pa je tako da pravom zaslužio naziv najpopularnijeg operativnog sistema na Steam. Windows 7 je takođe prva verzija Windows-a u okviru koje korisnici prihvataju 64-bitni sistem mnogo brže nego 32-bitni. Međutim, još uvek ima daleko više 32-bitnih XP korisnika nego onih na 64-bit Windows-u. U zvaničnom izveštaju se takođe navodi da je zabeležena i sve veća upotreba Mac operativnog sistema koji preti da ugrozi stanje Windows-a.