Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Istraživanja su pokazala, da je ozbiljna veza dobra za zdravlje.  (Pročitano 230 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Istraživanja su pokazala, da je ozbiljna veza dobra za zdravlje.Stručnjaci su došli do još jednog zanimljivog zaključka, da su muškarci koji su u ozbiljnoj vezi ili su oženjeni, puno zdraviji od svojih kolega solera isto tako kasnije umiru. Iako se kao poveznica čini ne moguće da je život u dvoje zdraviji i mirniji, istraživanja su pokazala baš to. U daljnjem tekstu pročitajte nekoliko rzloga, koji vas možda uvjere da ostatak života provedete s boljom polovicom, možda to i nije tako dosadno.
Muškarci u ozbiljnim vezama umiru kasnije

Studija Marital Status and Mortality: The Role of Health, koju su radili još 1996. došla je do zanimljivih zaključaka. Pri proučavanju 50, 60 i 70- godišnjaka su utvrdili da ne oženjeni muškarci iz spomenutih starosnih grupa umiru brže od oženjenih ili muškaraca u vezi. Jasnog razloga zašto je to tako, nema, no postoje neka utemeljena mišljenja koja tvrde da je ozbiljna veza dobra za zdravlje zato što potiče na zdraviji život. Oženjeni muškarci su manje pili i manje pušili, zdravije su se hranili, više su se kretali i manje su se bavili stvarima rizičnim za zdravlje (seks bez zaštite, uživanje teških droga, itd.).
Muškarci u ozbiljnim vezama doživljavaju manje stresa

Dario Maestripieri, profesor na Sveučilištu u Chichagu je uvjeren da »iako je brak stresan, omogućuje ljudima lakše suočavanje s dugim stersnim čimbenicima.« Stres u svakodnevnom životu ima velik utjecaj na nastanak ozbiljnih bolesti kao što su autoimune bolesti, rak i bolesti krvo-žilnog sustava. Istovremeno stres snižava tjelesnu otpornost,zbog čega su stanja bolesti sklonija pogoršanju. Ukoliko još uvijek oklijevate biste li bili u ozbiljnoj vezi ili ne, možda vas činjenica da ćete biti zdraviji, uvjeri u to.