Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Lepe žene bude najbolje u muškarcima  (Pročitano 258 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Lepe žene bude najbolje u muškarcima
« poslato: Februar 04, 2012, 04:51:17 »
Lepe žene bude najbolje u muškarcimaMuškarci u društvu lepih žena počinju da se ponašaju lepše nego obično, ljubazniji su, pažljiviji i više vode računa o svojim postupcima. Žene, međutim, osećaju manju potrebu da impresioniraju i ostaju pri svojim uobičajenim manirima bez obzira na to da li se u blizini muva upadljivo dobar frajer.


Da bi istražili da li se ljudsko ponašanje menja u zavisnosti od "publike", britanski i holandski naučnici zajednički su sproveli eksperiment tokom kojeg je 130 dobrovoljaca igralo kompjutersku igricu, u kojoj se od njih očekivalo da poklone novac u dobrotvorne svrhe.

Ispitanicima je rečeno da drugi ljudi, o kojima nisu otkrivani nikakvi detalji, takođe učestvuju u igri, i da će na kraju suma koja se sakupi biti udvostručena, a zatim podeljena onima kojima je pomoć potrebna. Ispitanici su tokom prve faze eksperimenta bili sami, a zatim je eksperiment ponavljan, ali bi u blizini ispitanika bila privlačna osoba suprotnog pola.

Ispostavilo se da muškarci poklanjaju u proseku za 28 odsto više novca kada je u njihovoj blizini lepotica, nego ako su sami ili u društvu drugog muškarca.

Ali, na žene "publika" nije uticala - one su poklanjale istu sumu bez obzira na to da li su u prostoriji sa zgodnim muškarcem ili same, navodi se u studiji objavljenoj u Britanskom žurnalu psihologije.

Psiholozi su onda sproveli još jedan eksperiment, fokusiran na pripadnike jačeg pola.

Još jednom se očekivalo da poklone novac u dobrotvorne svrhe, ali ovaj put je više muškaraca bilo u istoj prostoriji, a društvo im je pravila i jedna lepotica.

Analiza ponašanja ispitanika pokazala je da se kod muškaraca u tom slučaju budio i takmičarski duh, pa je svaki pokušavao da ostavi utisak da je bolji od ostalih tako što će pokloniti više novca.

Na kraju istraživanja, od ispitanika se očekivalo da se izjasne da li bi volontirali u nekoj humanitarnoj organizaciji. Opet se potvrdilo da prisustvo lepe žene budi najbolje u muškarcima, pa su ponude da pomognu organizacijama koje se bave radom sa nezbrinutom decom ili da, na primer, dobrovoljno daju krv, samo "pljuštale".