Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Muzej seksualnog odgoja za žene  (Pročitano 271 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


 • nnn Van mreže
  • Moderator
  • *


  • Žena 00
  • Poruke: 11176

  • Sreća je nešto o čemu sami unapred odlučujemo!

Muzej seksualnog odgoja za žene
« poslato: April 01, 2012, 01:33:10 »
Muzej seksualnog odgoja za žene


Što nudi muzej seksualnog odgoja?

Ustanova će nuditi informacije o ljudskom razmnožavanju, posjetiteljice će također upoznati muško razmišljanje o seksualnosti i spolnim odnosima. Dok će muškarcima ulaz biti zabranjen, Kineskinje će se moći zadržavati u osam soba s više od 500 izloženih predmeta. Moći će pogledati i filmove i fotografije o trudnoći, pobačaju te rođenju djeteta, iza čega se u maloj dozi skrivaju više namjere kineske vlade. Vlasnici muzeja se nadaju svakodnevnoj posjeti od barem 200 osoba, te su uvjereni da će žene dolaskom steći puno informacija na osnovu kojih će jednostavnije donositi odluke o svojoj seksualnosti, svojim vezama te o planovima za obitelj.
Kini bi bilo potrebno još takvih projekata

Prvi muzej seksa je u Kini bio otvoren u centru Šangaja 1999. godine. Budući da je otvaranje bilo popraćeno negativnim kritikama, otporom te čak i protestima stanovništva, morali su ga preseliti na periferiju Šangaja. Društvo za planiranje obitelji je 2000. godine ustanovilo petogodišnji projekt kojim su među tinejđerima i mladima u cijeloj državi htjeli promovirati zdravu seksualnost te nuditi informacije o pravom izboru kontracepcije. Projekt je također uključivao izobrazbu o virusu HIV koji se u Kini nezaustavljivo širi te dobiva na svojoj opseženosti. Država se već puno godina bori sa svojim nekontroliranim natalitetom i vrtoglavim porastom spolno prenosivih bolesti. Politika ograničavanja potomstva traje već od 1979. godine. Prilikom pokušaja ograničavanja nataliteta vlada je uvela neke mjere koje još i danas vrijede, ali nažalost sporo pokazuju svoje rezultate. Država je ponudila razne socijalne pogodnosti za obitelji sa samo jednim djetetom, a pored cesta su stanovnike Kine na ograničavanje svojih potomaka upozoravali jumbo plakati na kojima su bile sretne obitelji s jednim djetetom.

Drastični broj stanovnika još uvijek doprinosi visokoj prisutnosti spolno prenosivih bolesti. Stručnjaci procjenjuju da se broj zaraženih s virusom HIV kreće negdje od 430.000 do 1.5 milijuna. Upravo zbog tih razloga misle da su muzeji i slične vrste izobrazbe o seksualnosti nužno potrebne. Politiku ograničavanja potomaka Kina ima namjeru zadržati još 10 godina. Smatra se da bi se stanje tada normaliziralo.