Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Smršajte i dok ste na radnom mestu  (Pročitano 333 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Smršajte i dok ste na radnom mestu
« poslato: Januar 30, 2012, 15:48:52 »
Ako vam posao oduzima mnogo vremena pa ne stižete redovno da vežbate, to ne znači da ne možete držati telesnu težinu pod kontrolom. Nekoliko vežbi koje su veoma pogodne za izvođenje u kancelariji mogu vam pomoći da ostanete u formi.

DIŽITE KOLENA
Kalorije možete trošiti čak i kada sedite ceo dan. Naizmeničnim podizanjem kolena ispod stola nekoliko centimetara iznad poda zategnućete mišiće nogu i istegnuti se, što sprečava pojavu grčeva.

STEŽITE TRBUŠNJAKE
Trbušne mišiće možete trenirati i dok sedite i dok stojite, a najbolje od svega je što niko neće ni znati da to radite. Stežite i opuštajte trbušnjake u intervalima od po nekoliko sekundi.

HODAJTE DOK TELEFONIRATE
Pozitivna strana posla koji od vas zahteva da često telefonirate jeste u tome što tom prilikom možete sagoreti dodatne kalorije. Sledeći put kada vas neko pozove, ustanite i šetajte dok razgovarate.

ŽVAĆITE ŽVAKU
Dok sedite za računarom, ništa vas ne košta da žvaćete žvaku. Pored toga što aktivira mišiće vilice, žvaka vas sprečava da posegnete za grickalicama, a prema nekim istraživanjima, i pospešuje koncentraciju.

NOSITE POTPETICE
Iako često nošenje visokih potpetica nije dobro za kičmu, štikle vam zapravo mogu pomoći da zategnete listove i potrošite dodatne kalorije. Hodanje na visokim potpeticama aktivira mišića više nego u patikama.

ČESTO USTAJTE
Kada god imate priliku da ustanete na poslu, iskoristite je. Na taj način ćete se istegnuti i razmrdati.

Pijte vodu redovno
Svaki put kada krenete na posao, sa sobom ponesite flašicu sa vodom koju ćete držati na stolu. Ispijanje vode ubrzava metabolizam i hrani ćelije, pa bi bilo dobro da je pijete umesto zaslađenih pića.