Image and video hosting by TinyPic

Autor Tema: Voda ubrzava metabolizam za 30 odsto  (Pročitano 781 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Voda ubrzava metabolizam za 30 odsto
« poslato: Februar 01, 2012, 14:50:53 »
Da biste bili vitki morate da trošite više kalorija nego što unosite, a da biste to postigli, metabolizam mora da radi u petoj brzini. Iako se veruje da godine usporavaju metabolizam nije sve pitanje "krštenice" - neke stvari možete jednostavnim cakama promeniti. Imaćete poboljšan metabolizam i nekoliko kilograma manje.

PAZITE ŠTA I KADA JEDETE
Prehrambene navike su presudne za metabolizam. Posle noćnog odmora telu je, navode na portalu Fitsugar.com, potrebno "gorivo. Ne preskačite doručak, metabolizam će usporiti rad da bi štedeo energiju. Cilj je da vaše telo dobija pravovremene unose energije i da radi punom parom i bez usporavanja zbog štednje. Na vašem jelovniku treba da budu proteini, kalcijum, zeleni čaj, crna čokolada.

DOBRO SPAVAJTE
Osim osećaja umora, nedovoljno spavanje može da uzrokuje različite zdravstvene probleme, uključujući i gojenje. Istraživanje sprovedeno u Americi ukazuje da žene koje spavaju manje od pet sati na noć u 32 odsto slučajeva su sklonije debljini više nego one koje normalno spavaju. Nedovoljno sna usporava metabolizam. Još gore – manjak sna povećava lučenje hormona grelina, koji uzrokuje glad.

ZA LAK SAN
1. Ne pijte alkohol pre spavanja
2. Izbegavajte kasno vežbanje
3. Ne jedite dva sata pre spavanja
4. TV, laptop ne držite u spavaćoj sobi
5. Spavajte u tišiniPOJAČAJTE KARDIO TRENINGE
Vežbajte nekoliko puta nedeljno po 45 minuta i budite redovni – jedna američka studija pokazuje da posle intenzivnog kondicionog vežbanja metabolizam troši dodatnih 190 kalorija. Dok iz istraživanja nije jasno što uzrokuje ovu naknadnu dodatnu potrošnju, većina stručnjaka veruje da intenzivno vežbanje "držiˇ" metabolizam u stanju ubrzanog rada i posle treninga, a to topi kalorije. Najbolje kardio vežbe su trčanje i bicikl.

OJAČAJTE MIŠIĆE
Izgradnja mišića kroz treninge snage ubrzava metabolizma. Mišići troše kalorije više nego masne naslaga. Nije tačno utvrđeno koliko, različite studije procenjuju različito: kilogram mišićne mase troši između 30 i 100 kalorija dnevno. Ista količina masnog tkiva troši oko 4 kalorije dnevno.

VODA
Kad popijete pola litre vode metabolizam se ubrzava za oko 30 odsto.